Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nerwica czy choroba

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Zacznę od początku, wszystko zaczęło się w styczniu, u mojej cioci wykryto raka szyki macicy, bardzo to przeżyłam, nie mogłam sobie znaleźć miejsca, wszystko od razu widziałam w czarnych barwach, jak będzie wyglądało nasze życie po jej śmierci. Uświadomiłam sobie, że życie jest bardzo kruche i nie wiadomo kiedy i co na nas spadnie, wtedy pomyślałam sobie "dobrze , ze ja jestem zdrowa" a za chwilę pomyślałam ale czy na pewno ? Od tego czasu wszystko się zaczęło.Zaczęłam czuć w prawej piersi ból, kłócie, straciłam apetyt, myślałam że to już koniec ze mną.Założyłam piżamę i po wstaniu zauważyłam na koszulce plamkę ciemną, byłam pewna że to krew. Potem zaczęłam odczuwać obiawy które wskazywały na ziarnicę. Też byłam pewna swojej choroby, kiedy wmawiałam sobie ziarnicę , pierś przestała mnie boleć.Nagle w pracy zakeciło mi się w głowie i po tym zawrocie poczułam jak przez moje ciałe przepływa fala gorąca i drętwienie całego ciała, poczułam się słabo, myślałam że to już koniec, zaczęłam następnie wmawiać sobie białaczkę i nadal to robie , jak tylko wyskoczy mi coś na skórze od razu wpadam w panikę, cała się trzęse i jest mi słabo.Dwa razy jeszcze zdarzyły mi się takie zawroty głowy, czuje słabość mięsni, boje się być w pomieszczeniach gdzie jest dużo ludzi , boje się że stracę przytomność, ta myśl mi cały czas towarzyszy, boje się ze zemdleję!! Non stop oglądam swoje oczy czy powłoki nie są białe, są czerwone czyli niedokrwistość mogę wykluczyć, boje się zrobić badanie krwi, wiem ze wyjdzie białaczka!!!

Gość gość
Zrób sobie badanie krwi dla spokoju. Dodam, ze to objawy nerwicy, białaczkę, czy ziarnicę sobie wmówiłaś. Ile to ja razy przez nerwicę wmawiałam sobie różne choroby.

Gość gość
Też masz nerwicę?

Gość gość
Tak, od kilku lat. Gdy zrozumiałam, że wszystkie moje objawy są wywołane nerwicą, wszystkie objawy minęły i poczułam się lepiej. Niestety jednak w mojej rodzinie panuje napięta atmosfera, więc teraz mając świadomość, ze fizycznie jestem zdrowa, to odczuwam ciągły niepokój, do tego doszła nerwica na tle religijnym. Dlatego radzę Ci, żebyś jak najszybciej zrobiła porządek z nerwicą - chodź na terapię, gdy dopadną Cię myśli zajmij się czymś przyjemnym, czymś co lubisz. Dobrze też by było, gdybyś poszła do psychiatry, bo może powinnaś brać leki.

Gość gość
Masz może gg?

Gość gość
Moje GG to 48634580.

Gość gość
napisałam do Ciebie

Gość gość
nerwica i hipochondra rozumiem że gdybyś kilkakrotnie miała złe wyniki krwi to mogłabyś sobie wmawiać białaczkę ale bez przesady...

Gość gość
Ale czy nerwica może objawiać się zawrotami głowy i uczuciem słabości i niestabilności?