Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MŁODZI WYBIERAJCIE STUDIA NA POLIBUDZIE BUDOWNICTWO NAJLEPSZY KIERUNEK

Polecane posty

Gość gość

idzcie na polibude a nie na uniwerki na denne kierunki humanistyczne po kierunku budownictwo i specjalnosc najlepiej kbi czyli konstrukcje budowlano-inzynierskie bedziecie miec zawsze prace i przyszlosc. zrobcie tylko uprawnienia panstwowe a przyszlosc czeka swietlana skad to wiem?a stąd ze w naszym miasteczku prawie kazdy sie buduje i jeden projekt to minimum 4 tysiace trzeba placic w biurze projektowym..pomyslcie ile ma kasy taki inzynier z uprawnieniami ktory sie podpisze pod projektem i zrobi ich kilkanascie w miesiacu mowie wam nie ma lepszej perspektywy teraz niz budownictwo..plus uprawnienia..mozna dorabiac tez na budowie i byc kierownikiem popoludniami..mozna na lewo robic projekty..super sprawa.

Gość gość
ZGADZAM SIE

Gość andkaa
Też myślę że budownictwo jest fajne, ale kiedyś tego nie wiedziałam, dopiero jak na przedmiotach pokrewnych miałam co nieco o budownictwie. Ale jest pełno absolwentów, którzy nie siekają projecików za 4 tysie, bo jak w każdym przypadku wszystko zależy od osoby. Jak z informatykami, jedni się jarają swoją robotą i zarabiają powyżej 10 tys., inni tyle zarabiają ale pracują przez większość dnia i mają dość, a inni cieszą się że dostali robotę za minimalną w urzędzie miasta.

Gość gość
BUDOWNICTWO TO PRZYSZLOSC

Gość gość
To bardzo trudny kierunek .Tylko ścislowcy dadza radę .To nie jest kierunek dla wszystkich .

Gość gość
moj kuzyn nie byl mądry a skonczyl budownictwo na polibudzie w krakowie umial tylko matemetyke a poza tym głupi jest jak but..hehe nie umie sklecac zdań nawet poprawnie ale chwali sie nasza ciotka nim ,ze magister inzynier..hehhe

Gość gość
bez sensu tak gonić ludzi, których to kompletnie nie interesuje..kto by chciał by mu dom budował inżynierek bez powołąnia i żeby potem sie dom zawalił

Gość gość
ja jestem po budownictwie i nie uwazam ze to super płatny kierunek. przykład projekt kosztuje 4 ty , z czego instalatorom terrba odpalic ok. 1200 zł, za mapke ok. 800-100zł, z opinie geologiczna ok. 400. ZUd ok 100zł. Ile ci zostanie na czysto? Wielkie g. Chociaz kocham swoj zawdo uwazam ze nie jest dobrze płatny ani jakis prestizowy. Aha zarabiam 1500zł po 7 latach pracy w zawodzie projektanta.

Gość gość
jakie projekty na lewo? człowieku czy ty mozg postradałes? jak mozna wykonc projekt na lewo? Sory ale ja sobie tego nie wyobrazam mimo iz jestem inzynierem z doswiadczeniem. Tzn co nie wystawis fv czy rachunku? moze mi to wyjasnisz, bo wydaje mi sie ze pleciesz trzy po trzy

Gość gość
a i wskaz mi projektanta ktory jest w stanie samodzielnie wykonc kilkanascie projektow domkow od podstaw w miesiacu. Doba musialaby miec z 50 godzin i do tego przez miesiac ten człowiem nie mog by spac, jesc ani srac, tylko przy kompie!

Gość gość
ale wy piszecie ze zarabiacie malo po budownictwie i kbi bo nie macie glowy na karku i uprawnien zrobionych. bez uprawnien sie zarabia malo !!!!!!! z uprawnieniami kazdy inzynier ma kupe kasy jesli robi projekty !!!!!zwlaszcza na wsiach gdzie kazdy sie buduje itd..

Gość gość
Ja jestem po germanistyce i zarabiam 9,5 koła na łapę, cmoknijcie mnie w duuupę inżynierki srerki :D

Gość gość
ty osle nie rozumiesz ze z uprawnieniami po kbi mozna tez byc kierownikiemk budowy i nie pracowac tylko w biurze ale tez na budowie dorabiac popoludniami?? znam takich co maja uprawnienia i pracuja w biurach projektowych i rowniez sa kierownikami budowy jednoczesnie i w nadzorze budowlanym....wiec mozna jak sie chce.. tylko matoły nie potrafia i cieniasy tego zrobic.. niech nie wypowiadaja sie tu osoby bez uprawnien panstwowch bo one nic nie znacza w tym zawodzie..a z uprawnieniami zarabia sie minimum 5 tysi na reke..wiem bo znam takich co tyle zarabiaja co miesiac minimalnie.

Gość gość
Nie znam się może na budownictwie, ale średnio mnie zachęciłeś: uprawnieniami po kbi mozna tez byc kierownikiemk budowy i nie pracowac tylko w biurze ale tez na budowie dorabiac popoludniami?? znam takich co maja uprawnienia i pracuja w biurach projektowych i rowniez sa kierownikami budowy jednoczesnie i w nadzorze budowlanym....wiec mozna jak sie chce.. No to super - skończ studia to możesz zarobić dobrze na 3 etatach. Czy jeśli istnieje potrzeba dorabiania popołudniami po pracy to taką pracę można nazwać dobrą?

A ja nie mam wykształcenia Mam średnie bez matury i bez zawodu Jako telemarketerka zarabiam od 1200-2200 miesięcznie Jako portierka 1180 I jeszcze renta socjalna 850.

dla ścisłowców? mój kumpel jest humanistą i dostał się na budownictwo na pw. zobaczymy, dam sobie rękę uciąć, że skończy

Gość gość
hehehe a moja kuzynka ma meza inzyniera po kbi i sie nim chwli tak ,ze sluchac juz nie moge..zema inzyniera za meza i kupe kasy bedzie zarabiac bo wlasnie miesiac temu zdal egzamin panstwowy i ma uprawnienia on tez projektuje i zalozyl swoja dzialalnosc wlasnie a robi u kogos w znanej firmie projektowej projekty dodatkowo chyba.

Gość gość
no dobra fucha ale tylko po uprawnieniach lepsza fucha niz prawnik

Gość gość
inzynierkowie sie chwala

Gość gość
ZGADZAM SIE

Gość gość
Budujcie, budujcie, jak juz wam zbrzydna te wsiowe domki zaparagniecie ambitnego projektu a taki kosztuje juz 20 000.

Gość gość
Po budownictwie może ale na pewno nie po architekturze. Architekci to wyrobnicy, a projektowanie domów się kompletnie nie opłaca.

Gość gość
BUDOWNICTWO LEPSZE NIZ ARCHITEKTURA

Gość gość
Architekci to wyrobnicy, a projektowanie domów się kompletnie nie opłaca. xxx Jesli ktos tak pisze to nie wie co mowi bo architekci nie tylko robią projekty domów :) studiowalam budownictwo i wspracowalam w pracowni projektowej z architektami nie tylko nad projektami domków :)

Gość gość
po projekt domu jednorodzinnego idzie sie do ARCHITEKTA nie do konstruktora ( czyli osoby po budo) pzdr

Gość gość
oze acznijmy od tego ze bez architekta niczego nie wybudujecie.juz nawet projekty mostow musza byc uzgadniane z architektem aby sie wpasoway w przestrzen. wszystko w temacie.

Gość gość
architektura to nic przy budownictwie

Gość gość
architektura to mala kasa budow nictwo plus uprawnienia to kokosy

Gość gość_ElaT78
Studia to za mało - trzeba jeszcze na własną rękę się kształcić, czytać książki - https://polcen.com.pl/kategoria/14/0/wszystkie/ - magazyny budowlane, internety :) Do tego warto załatwić sobie jakieś praktyki, staż, albo pracę jak się studiuje zaocznie, albo np. soboty - byle tylko nabrać praktyki i zdobyć pozytywne referencje.