Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wąskie biodra równa się ciężki długi masakryczny poród

Polecane posty

Gość gość

no niestety.... w biodrach mam 78 cm, od czasów nastoletnich jak zaczęłam interesować się własną figurą bardzo mnie to wkurzało, bo w talii mam ok 64, niby niewiele, ale przy tak wąskich biodrach i tak mam od zawsze prawie zerowe wcięcie w talii... mój poród to była tragedia, trwał 25h, ból masakryczny.... teraz jestem w końcówce drugiej ciąży i zapowiada się na to samo, w moim przypadku pewnie nie sprawdzi się, że drugi poród jest łatwiejszy i szybszy.... :(((((

Gość gość
przypomnialo mi sie, jak moja mama opowiadala, jak to na biologi nauczycielka sprawdzala dziewczynkom czy maja waskie czy szerokie bidra a co za tym idzie - miednice i straszyla te, ktore maja waskie, ze beda miec ciezki porod. nie obraz sie, ale troche mi to zabobonem pachnie. mysle ze to jest kwestia indywidualna, jak kto znosi porod, niekoniecznie z uwagi na twoja budowe. moze postaraj sie nie wkrecac w te teze i bedzie latwiaj:)

Rozsadny lekarz mierzy miednice i glowke dziecka. Zbyt waska jest wskazaniem do cc.

Gość gość
Ja mam b. wąskie biodra 70 cm i miałam już termin na cięcie cesarskie w poniedziałek, w piątek dostałam bóli więc pojechałam na izbę przyjęć i ledwo zdążyli mnie przewieźć na porodówkę a synek już był na świecie, nawet nie zdążyłam się przestraszyć, dosłownie 4 skurcze i już :)

Gość gość
Leżałam na sali z dziewczyną, która miała szerokie biodra a rodziła 24 h, ja mam 80 a rodziłam 5 h. Nie zgodzę się z Tobą.

Gość gość
ja mam 103cm w biodrach, wszyscy mówili że będzie mi się świetnie rodzić dziecko, że pójdzie łatwo i bezboleśnie... o boże, jak oni się wszyscy mylili.... rodziłam łącznie 12 godzin i nie zdołałam urodzić.. skończyło się cc. Nigdy w życiu nie doświadczyłam tak ogromnego bólu jakim był poród...

Gość gość
nie koniecznie-moja kolezanka szybko urodzila

Gość gość
Ja mam ciotke ktora urodxila 3 dzieci po pol godxiny a jest drobna niska i chudziutka.nie ma reguly

Gość gość
Moja mama wogole nie ma kobiecej sylwetki, zero ,,bioder" i do tego ma 150 cm i spokojnie urodzila dwoje dzieci, liczy sie miednica nie szerikosci bioder ktora sobie mozesz sama zmierzyc:-)

Gość gość
Ja jestem szczupła, mam wąskie biodra, po 2 dzieci noszę rozmiar 34/36 i dzieci urodziłam migiem, wywołując panikę na porodówce bo oni jeszcze niegotowi. Twoja teza się nie sprawdza w moim przypadku.