Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

promocnik

Dlaczego egzotyczne samochody mają taką cenę?

Polecane posty

Wszyscy wiemy jaką cenę mają takie auta jak: - Lamborghini - Ferrari Wiemy CO? Ale nie wiemy DLACZEGO? Postanowiłem się nad tym zastanowić i wypisałem wszystkie czynniki jakie moim zdaniem wpływają na cenę tych super aut. http://moto.witronka.pl/drogie/ Jakie jeszcze wg was czynniki wpływają na taką cenę? Co takiego te firmy robią innego niż inni, że mogą zażądać taką sumę pieniędzy za swój samochód?

Gość gość
Nie chce mi się włazić na stronkę. Od siebie dodam: prestiż, patent, fakt że karoseria itp są ręcznie wyrabiane, super specjalny lakier(y) itp składa się na wysoką cenę egzotycznych samochodów. Ferrari jest przereklamowane. Szyby w drzwiach często nie chcą się domykać. F. Testerossa np wymaga kilka tysięcy na samą regularną wymianą oleju, wymianę pasów, uzupełnienie płynów itp. Wolałabym np DeLorean, Corvette, Lotus itp. Debatować można i można :-)

Gość gość
egzotyczne to mogą byc wyspy albo owoce, a nie samochody

Jednym z ważnych czynników jest też pozycjonowanie się na elitarność i klientów premium. Te auta z definicji mają być drogie i tyle. Tak jak Apple robi ze swoim sprzętem.

Gość gość
koleś co ma nascar wg ciebie związane z rajdami? w ogóle odróżniasz rajdy od wyścigów? :o

Gość gość
Tyle że Apple jest bardziej przystępne w cenie dla zwykłego śmiertelnika niż egzotyczen 4-ry kółka. Nie zgadziłabym się z opinią że chodzi o pozycjonowanie się na elitarność i klientów. Jak by nie było np Bentley czy Rolls Roys są droższe niż niektóre modele egzozycznych samochodów, czy nie? :-)