Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile lat w momencie slubu?

Polecane posty

Gość gość

Hej - z wypiekami na twarzy organizuje swoj slub. Szyje sukienke itd. A tymczasem mam 32 lata a moj narzeczony 37.... kurde...zdalam sobie teraz z tego sprawe ze to troche pozno....jak czytam niektore tematy - 35 lat kobieta dojrzala, 37 lat kryzys wieku sredniego... Ile wy macie lat lub mialyscie w dniu slubu?

Gość gość
będę 3 miesiące po 33 urodzinach,mój Robal ma 37lat.....pobieramy się po 11latach:)

Gość gość
ja 29, maz 43

Gość gość
ja 28 , mąż 35

oboje 26 lat. Ale jesteśmy "szkolną parą" i po ośmiu latach bycia razem nie chcemy wiecej czekac. Podejrzewam, że gdybyśmy byli ze sobą krócej, ślub byłby odłożony bliżej 30stki.

Gość gość
ja 25, on 27. Jesteśmy parą jeszcze z czasów liceum (8 lat). Ślub za 3 miesiące.

Gość gość
Ja 24 narzeczony 22, pobierzesz sie po 5 latach znajomosci

Gość gość
Ja 24 ,przyszły mąż 25, pobieramy się po 9 latach jak zostaliśmy parą,

Gość gość
oboje mielismy 27- rozwod w toku. lol

Gość gość
ja - 36, mój mąż - 38; dwie moje przyjaciółki też wzięły ślub mając 36 lat :) też organizowałam ślub z wypiekami na twarzy, itd :) bardzo fajne to, że jesteśmy dorośli, wszystko - za swoją kasę, nie trzeba było negocjować z rodzicami, itd; generalnie - bardzo fajna weselna imprezka, nieduża (dalsza rodzina wybawiła się na weselach u moich sióstr, więc nie było ciśnienia, że trzeba nie wiadomo kogo zapraszać); na weselu - sama młodzież - taka pod 40-tkę :D hihi, moja ciocia z wujkiem tak właśnie stwierdzili, że pierwszy raz są na takim weselu, gdzie "sami młodzi" :D :D (z tych "młodych" tylko jedna osoba nie miała ukończone 30 lat :D ); było fajnie; tylko z jakichkolwiek oczepin zrezygnowaliśmy - nasi goście: albo już dawno po ślubach, albo - po/w trakcie rozwodów; "panienki" to chyba były dwie, a kawalera - żadnego :D

Gość gość
a u tych dwóch moich koleżanek - to były takie weselicha na całego; tj. ponad setka gości, itd:) bez sensu z tą "dojrzałością" i "kryzysami wieku średniego"; teraz będziesz miała kryzys związany z założeniem rodziny (tj. młoda para po ślubie) :D, potem - np. kryzys związany z pojawieniem się dziecka, potem - dziecko pójdzie do szkoły; na ten kryzys wieku średniego może po prostu się nie załapiesz :D spokojnie, wyluzuj :)

Gość gość
to ja autorka, Bo wlasnie wszyscy mi mowia ze ja stara dupa juz jestem.... i ze powinnam zrezygnowac z bialej sukni - bo razem juz tyle lat mieszkamy (mieszkamy za granica), ze nie powinno byc oczepin, ze to kpina ze taka stara dupa bedzie w bialej kiecce, ze pan mlody siwieje, i ze generalnie powinnismy wziasc cichy slub gdzies na uboczu bo w tym wieku nie wypada robic hucznego wesela.... Slyszalam tez opinie ze nie bedziemy para mloda tylko para stara, ze nie powinnam miec druhen w kosciele bo to tez w moim wieku nie wypada..... A prawda jest taka poznalam mojego faceta jak mialam 24 lata on mial 29. Byly miedzy nami wzloty i upadki zerwania i powroty. Jak zdecydowalismy sie na slub to akurat wypadla zaloba w rodzinie, no i dopiero teraz bierzemy slub. Dodam nie mamy dzieci ( planujemy po slubie) Planujemy slub i wesele. Zwykla uroczystosc w kosciele z 2 dniowym weselem (2 dniowe poniewaz duzo gosci bedzie przyjezdnych) Nie robie udziwnien - chce biala suknie slubna normalne wesele i normalne poprawiny..... no i slucham ze jestem na to wszystko za stara......ze ludzie w moim wieku to juz 10 letnie dzieci maja a ja dopiero 'wyglupiam' sie z organizacja slubu i wesela w tym wieku...

Gość gość
Autorko od kogo T ytakie nieprzyjemne nienormalne komentarze słyszysz?? Jesteście ustawieni zapewne bierzecie ślub za swoje i ktoś takie niewybredne komentarze rzuca? No tak, bo w tym kraju najlepiej złapać gacha i w wieku 20 lat urodzić mu trójkę dzieci żeby być na jego utrzymaniu Daj spokój nie przejmuj sie, nie pozwól żeby to Ci popsulo radość z Waszego dnia

Gość gość
Autorko to TWÓJ ślub, nie ich, i nie maja prawa nawet wyrazić swojego zdania. Morda w kubel.

Gość gość
jestem gość 2014-04-24 20:03:07,kochana,wśród ludzi zazdrosnych się obracasz chyba.Ja mam białą suknię taką śmietankową piękna,marzyłam kupiłam i będzie,mało tego kupiłam nie planując jeszcze zakupu sukienki pojechałam z ciotkami mamą na zakupy(na wesele mojego kuzyna się szykowałyśmy) i wisiała w jednym ze sklepów ta sukienka,wylukała ją ciotka (67lat)i leci przez galerie że znalazła tak szczupłą sukienkę jak na mnie i muszę zobaczyć,no poszłam,boska,piękna o takiej myślałam,patrzą,mierzę,wszystkie się zleciały,pasuje,(w myślach już wiem,że po nią wrócę jak odwiozę babki do domu musi moja być)no dobra i tak mówię"alllleeeeee biała???stara już jestem"Jak na mnie wskoczyły zrobiły zrzutę,bo gotówki tyle ze sobą nie miałam,i wróciłam do domu z suknią.

Gość gość
w ogole nie wyjde za maz no to czasami tak wychodzi :) www.youtube.com/watch?v=fM3i2-hdbiQ

Gość gość
Nie każdy w mając lat naście znajduje swoją miłość i bierze ślub w wieku 20 paru lat. Oczywiście, że C***asuje biała suknia... My byliśmy na ślubie gdzie młodzi brali ślub kościelny w białej sukni itd a mieli już dziecko, jedynie młoda nie miała welonu. I nikt sie nie czepiał, że jak to w białej sukni.

Gość gość
ja 21 lat mąż 25 lat

Gość gość
Ja-29 On-37 Slub za tydzien

Gość gość
ja mialam 21 lat i myslalam ze taka dorosla jestem ,dzis postapilabym inaczej z wieloma rzeczami, nie o meza mi chodzi bo ciesze sie ze go mam, ale za wczesnie ozenilam sie, mialam isc na studia ale co to nie bylo slub wesele, a teraz pozostalo wiele niespelnionych marzen,

Gość pm sierpień
ja 23 narzeczony 24 ślub w sierpniu :)

Gość gość
tu ja autorka Otoz wszystkie te komentarze otrzymuje niby pol zartem pol serio od moich znajomych ktore maja juz dzieci a facet dalej sie nie oswiadcza- tz one twierdza ze to jest ich wybor i tak lubia... Co do tego kto organizuje wesele. Organizujemy je sami z pomoca rodzicow (poniewaz jestesmy za granica) Placimy w sumie za wesele my - ale rodzice w ramach prezentu tez sie dorzucaja (bo tak chca) Mamy kupiony dom, ugruntowana pozycje zawodowa, odlozone troche kasy. Nie musimy po slubie - mieszkac u tesciow czy rodzicow! tak jak niektorzy mlodzi ktorzy rwia sie do zeniaczki a nie maja gdzie mieszkac. Mysle ze w wieku 32 czy tam 33 wszystkie imprezy, wypady itd mam za soba i teraz naprawde pragne dziecka. Jestesmy ze soba na tyle dlugo - z rozstaniami i powrotami ze wiemy napewno ze chcemy zycie spedzic razem...... ale te opinie niektorych dobijaja...ze za starzy jestesmy

Gość gość
Moja koleżanka brała ślub w wieku 35 lat rok temu i miała białą ,śliczną suknię, welon a pan młody 39 lat.I nikt się nie czepiał że za stara na białą suknię.twoje koleżanki ci zazdroszczą.

Gość gość
ja 26 lat, on 28, ślub w czerwcu, po 6 latach związku:)

Gość gość
Tak tak a potem placzcie ze mezus leje i chleje.od ch..a tych na forum "po slubie maz mnie leje co robic". Ha ha

Gość gość
ja 24 on 30 i sie kochamy jak te dwa baran

Gość gość
miałam napisać barany

Gość gość
ja 25, on 26 razem 4lata

Gość gość
Ja miałam 34 a mąż 35

Gość gość
ja 32, on 36, po...16 latach razem.