Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulkahh

Czy to już są skurcze porodowe?

Polecane posty

Gość Anulkahh

Cześć jestem w 40 tygodniu ciazy. Od jakichś 20 godzin mam skurcze tyle ze są nieregularne występują miedzy 5 a 12 minut jedne są mniej bolesne , drugie bardziej. Wczoraj myślałam ze mi wody odeszły i pojechaliśmy do szpitala oni to sprawdzali i po tym badaniu, które wcale nie było miłe, jak już mnie wypuścili, jak wsiadlam do samochodu tak sie zaczęło i trwa do tej pory. Niewiem co mam robić bo są one do wytrzymania a położna mi powiedziała żebym przyjechała jak bedą co 5 minut. Dodam ze rano odszedł mi czop ale wody dalej nie odeszły. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Gość gość
Wstrzymaj sie jeszcze troche. Odejscie czopa jeszcze nic nie oznacza ale badz czujna. A skurcze nie musza byc jakos strasznik bolesne, ja na porodowce z 4cm rozwarciem i skurczami co 5 min mezowi smsy non stop pisalam bo mi sie nudzilo.

Gość Anulkahh
Czyli nie jechać. Spoko. Mała sie rusza i to najwazniejsze! A dodam ze te kurcze trwają 30-40 sekund. Teraz trochę jakby zelzaly są w miarę równo co 7-9 minut. Czyli jak rozumiem to jeszcze nie to?!

Gość gość
to prawdopodobnie to, ale jeszcze nie czas do szpitala ;)

Gość gość
ja bym jechala. os6tatecznie Cię odeślą. ja tak jechalam i od razu wzieli mnie na porodowke bo nagle akcja przyspieszyla.powodzenia, ioby jak najmniej bolalo

Gość gość
no to coraz bliżej jestes, ja bym juz jechala :) ja mialam neiregularne co 10-12 ale jak mnie polozna zbadala to mialam juz 6cm! i od razu do szpitala bylo i na porodowke. :P

Gość gość
odpoczywaj w domu póki możesz, w szpitalu wcale nie jest tak przyjemnie, żeby siedzieć tam dłużej niż potrzeba ;) no ale bądźcie gotowi, żeby jechać

Gość gość
i zjedz coś, żeby mieć siłę

Gość gość
A ja tak mialam 1,5tygodnia zanim urodzilam.To sa skurcze przepowiadajace,nawet sie ze mnie smiali w domu ,ze ja to co wieczor rodze.To byl moj drugi porod wiec wiedzialam jak te skurcze porodowe wygladaja.Byly to skurcze identyczne jak podczas porodu i bardzo bolesne,nawet nie moglam chodzic(tylko byly nieregularne).I tak 1,5tygodnia sie meczylam az przyszedl moj czas i porod.Bylam juz tak zdezorientowana ,ze nie wierzylam ,ze to juz jechalam na porodowke jak mialam skurcze regularne co 5min.