Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z Was odbywał szkolenie z Urzędu Pracy lub pracuje w UP

Polecane posty

Gość gość

chodzi dokładnie o to czy jezeli, szkolenie z Urzędu Pracy trwa półtora miesiąca po 8h codziennie, to czy dostane za nie stypendium lub dodatek? jeśli tak to ile? Panie w Urzędzie nie potrafiły mi jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie...

Gość gość
oczywiście że dostaniesz stypendium. ile to dokładnie Ci nie powiem, ale np ja miałam takie szkolenie z PUP 3 lata temu, trwało 3 tygodnie i dostałam podajże ok 400 zł na ręke

Gość gość
hmmm babki w urzedzie powiedziały mi, że za całe CHYBA dostane ok 1500zł, albo mniej to dokładnie usłyszałam...

"Bezrobotnemu w okresie odbywania szkolenia przysługuje stypendium finansowane ze środków Funduszu Pracy- wynosi ono miesięcznie 120 procentowego zasiłku dla bezrobotnych, jeżeli miesięczny wymiar godzin szkolenia wynosi co najmniej 150 godzin; w przypadku niższego miesięcznego wymiaru godzin szkolenia wysokość ustala się proporcjonalnie, z tym, że stypendium nie może być niższe niż 20% wyżej wymienionego zasiłku." Panie z UP do zwolnienia, a ty naucz się korzystać z google sieroto. Mnie znalezienie tych informacji zajęło dosłownie minutę.