Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dajecie około 15 miesięcznym dzieciom na kolacje

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pytam bo ja od paru miesięcy dawałam dziecku takie kaszki "na dobranoc" typu Bobovita albo Hipp, synek jadł je pięknie ale od jakichś dwóch tygodni grymasi, nie chce jeść, wyrzuca kubek, wydaje mi się, że na kanapeczki na kolację jest jeszcze za mały. Dlatego pytam co Wy dajecie na kolację dzieciom w podobnym wieku ?

Gość gość
i jeszcze mam pytanie: o której ponad rocznym dzieciom podajecie kolację ? Czy bezpośrednio przed samym snem, czy można już trochę wcześniej np. godzinę przed snem ?

Gość gość
Mój dostaje kanapki, frankfuterke , kaszę. Czasem owoc jeszcze do tego.

Gość gość
I kolację ma o ok 18stej. Kąpiel i potem dwa razy mleko z piersi o ok20 i przed spaniem o ok21.

Gość gość
dlaczego za maly na kanapki? dawno moze jesc wszystko...

Gość gość
tzn. chodziło mi o to, że na śniadanie je już bez problemu kanapki tylko nie wiem czy na kolację to nie będzie za bardzo cięzkostrawne ? No ale coś mu muszę podawać skoro nie chce kaszki na mleku jeść.... no i nie wiem czy bezpośrednio przed snem ma jeść ?

Gość gość
Mój jadał jajecznicę, grzanki z serem, chleb z masłem i osobno szynka, ogórek, twarożek, czasem kasza normalna, gryczana albo jaglana, naleśniki z czym były- na słono lub słodko. To jakiś czas przed kąpielą, na dobranoc zawsze jeszcze wtedy butlę mleka dostawał.

Gość gość
Moja córka je kaszkę z butelki tzn enfamil zagęszczony kaszką ryżową, rano i przed snem.

Gość gość
Kanapki, drożdzówkę, omlet, parówki.. właściwie wszystko, co dorosły człowiek. Kolację je ok.18.00, ok. 19.00 kąpiel, a tak na "dopchanie" kaszka przed snem.

Gość gość
ja podaje: kasze manną kanapki parówki Z tym że kasza zazwyczaj z dodatkami jakieś owoce/kakao/biszkopty itp.

Gość gość
Moje dziecko chce tylko serek lub jogurt Nie zje nic innego przed snem.