Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muszę poinformować mój Urząd Skarbowy, że rozliczyłam się z mężem w Jego US ??

Polecane posty

Gość gość
A nie macie jednego adresu i nie podlegacie pod ten sam urząd? mialam kiedyś dzialalnosc pod innym adresem, niż meldunkowy, wiec choć rozliczałam sie w jednym urzedzie, to podlegalam kontroli obu, ale...pit roczny i tak trafial do jednego i nie bylo koniecznosci zawiadamiania o tym drugiego.

Gość gość
ja jestem zameldowana w jednym miejscu, mąż w drugim, a mieszkamy wspólnie w trzecim :D

Gość gość
Poszukaj w necie nr telefonu do Twojego urzędu i jutro zadzwoń. Na takie pytanie na pewno uzyskasz odpowiedz ta drogą

Gość gość
Przecież właściwym urzędem skarbowym jest ten według miejsca zamieszkania a nie zameldowania. Wystarczy złożyć formularz ZAP3 (dawniej NIP3) do urzędu właściwego ze względu na miejsce zamieszkania i potem tam się rozliczasz.

Gość gość
Nie musisz i tak jak napisala gosc powyzej, wlasciwym urzedem skarbowym jest ten z faktycznego miejsca zamieszkania, a nie zameldowania. Zap3 mozesz zlozyc razem z pitem za poprzedni rok.

Gość gość
ja jestem zameldowana w jednym miejscu, mąż w drugim, a mieszkamy wspólnie w trzecim smiech.gif MUSISZ. Mam taką samą sytuacje jak ty, i moj mąż rozliczył się u mnie, a jego urząd ścigał tak, gdzie on jest zameldowany.

Gość gość
tam*, gdzie ..

Gość gość
Proponuje jednak poczytac ordynacje podatkowa - ja z powodu pracy zmieniam miejsce zamieszkania co rok, dwa, adres zameldowania mam ten sam od urodzenia. W latach, kedy zmienialam miejsce zamieszkania po prosto skladalam nip3 z pitem, teraz zap3, moj maz tez zameldowany gdzie indziej i razem sie rozliczalismy w innym miejscu - nigdy urzad "wg zameldowania" nas nie scigal. Podatki nalezy placic tam gdzie sie mieszka a nie gdzie jest sie zameldowanym - ordynacja mowi to wprost, co wiecej na pit 37 podajesz adres zamieszkania, a nie zameldowania.

Gość gość
Dokladnie,rozliczacie sie tam gdzie mieszkacie. Zawsze tak robilismy i nigdy nas nie scigano. Szwagier tak samo.