Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dream82

Anoreksja czyli śmierć ...?

Polecane posty

Gość dream82

Witam. Nazywam się Marcelina . Mam obecnie 21 lat i od 6 lat cierpię na anoreksję . Niedawno sobie to uświadomiłam . W wieku 15 lat ważyłam ok. 65 kg , już nie pamiętam .. a teraz 40.. Moja rodzina wstydzi się mnie . Dla nich anoreksja to synonim śmierci.. Co zrobić aby z tego wyjść skoro cały czas czuję się gruba i widzę tłuszcz na moim ciele? Zaczęło się tak że byłam z koleżankami w łazience i jest tam taki parapet na którym siadamy. Siedziały 2 dziewczyny ja też chciałam ale powiedziały że mam tyłek jak 42 calowy telewizor ... tak to sie zaczęło ... co zrobić żeby otoczenie się do mnie przyzwyczaiło.. nienawidzę siebie I mojego ciala ale z dwóch powodów ... ciągle czuje sie gruba ale i wiem ze jestem ogromnie wychudzona . Co zrobic zeby zacząć postrzegać siebie i zacząć żyć?

Gość Natkaaaaaaaaaa
Sama sobie nie pomożesz, zgłoś się do psychologa. Myślę, że psychoterapia mogłaby pomóc, ale już nigdy nie wrócisz do stanu sprzed choroby. Najprawdopodobniej to będzie co jakiś czas wracać, musisz się nauczyć z tym radzić. Ale to pewnie daleka przyszłość, najpierw psycholog.

Gość gość
Psycholog albo psychiatra.Mój ojciec kiedy przy nim się pocięłam wezwał lekarza i chyba tym mnie uratował, niczego się nie wstydź to nie jest Twoja wina, zobaczysz że jesteś super dziewczyną i zasługujesz na wszystko co najlepsze

Gość gość
Te podszepty pochodza od ojca klamstwa- szatana, oskarzyciela.... Jedyny ratunek to zwroc swoje serce ku Bogu. Pamietaj on cie kocha taka jaka jestes...i szykuje ci tam w niebie mieszkanie kiedy na to przyjdzie pora...i on widzi twoje serce nie cialo.

Gość gość
Psychoterapeuta i psychiatra. Tak dalej nie może byc dziewczyno, bo naprawdę się wykończysz. Musisz iśc do specjalisty po fachową pomoc. Wiem, że to może nie być łatwe

Gość gość
Odp*****l się z tym fanatyzmem religijnym. Dziewczyna potrzebuje pomocy medycznej.

Witam. Pracuje w telewizji i szukam par do programu, w których kobieta ma problem z nadmiernym odchudzaniem, utratą wagi lub anoreksją. Zainteresowane osoby, oraz osoby znające takie pary, bardzo proszę o kontakt: qbagolab@gmail.com Pozdrawiam.