Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek wciąż z pieluchą!

Polecane posty

Gość ex_debill_zaryczy_soon
dobrze, że chociaż dziecko rozwinięte, bo matka nie bardzo - twierdzisz, że geniusze są w stanie nie sikać w pieluchy od urodzenia?

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Moja droga moje dziecko zaczelo wolac siku gdy mialo 3,5 roku dzis ma 23 lata i zapewniam Cie,ze nigdy nie bylo i nie jest uwstecznione jak to nazwalas obecnie jest na studiach i radzi sobie wysmienicie.Daruj sobie te wywody bo sa bez sensu

Gość gość
bystre dzieci zazwyczaj szybciej uczą się komunikowania potrzeb tego rodzaju.

Gość goscaaaaaa
Zarówno moment rozpoczęcia nauki korzystania z nocnika, jak i czas jej trwania to sprawa indywidualna. Większość dzieci osiąga taką gotowość około drugich urodzin – wtedy maluchy zaczynają rozumieć zależność między parciem na pęcherz a siusianiem. Jednak zdarza się, że dziecko doj-rzewa do tej umiejętności później – w wieku trzech, nawet czterech lat. Skopiowalam wam z portalu opinia lekarza pediatry.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
komunikowania, ale to nie znaczy, że będą w stanie na czas pokazać, że chcą na nocnik, czy wstrzymac do czasu jak znajdziesz miejsce, żeby dziecko na spacerze odlać, chyba, że to spacerki do McDonalda, albo dokoła toalet publicznych - czekam na odpowiedź na pytanie - czy geniuszy można odpieluchowywać od urodzenia?

Gość gość
Moj lekarz mowl to samo,problem zaczyna sie wtedy gdy dziecko osiaga wiek 5 lat i nadal korzysta z pieluch,wtedy potzrebna jest pomoc specjalisty.

Gość gość
mówicie poważnie? Dzieci, które ida do zerówki, znają litery, liczą, znają mnóstwo zwierząt, porozumiewają się bogatym słownictwem sikają w pieluchy?

Gość gość
I nie wyobrażam sobie trzylatka z pieluchą.Przecież to już rozumny,mały człowiek.Naprawdę nie pojmuję!

Gość goscaaaaaa
Moja jest wychowywania w rodzinie 4 językowej wiec ułomną nie jest bo swietnie sobie radzi, w pieluchę robiła do 3,5 lat ale większość siku bo kupę wolała do nocnika, jak jej zdjelam w wieku 2,5 lat to tylko kończyło sie na jej stresie i wstydzie wiec odpuściam i sama sie nauczyła w dwa dni podczas wakacji. Widac u nas bardziej ja zajmowała nauka języków a nie wołanie o nocnik od 7 miesiąca LOL

Gość gość
Moja córka nosiła pieluszkę w dzień do ok. 2 lat i 3 miesięcy. Teraz ma 4,5 i w nocy dalej nosi pieluchę :-( W zeszłym tygodniu była promocja pampersów w Tesco, więc kupiłam kilka paczek, więc może sobie jeszcze do nich posikać przez kilka miesięcy...Aczkolwiek wolałabym, aby tego już dłużej nie robiła.

Gość gość
macie jakieś ułomy zamiast dzieci skoro piszecie że 3latki i starsze noszą pieluchy! masakra co za głupie dzieci z nich że nie da rady ich nauczyć nocnika albo kibla, ja bym się wstydziła z takim dużym dzieckiem gdziekolwiek wyjść bo od razu widać że ma wielką pieluchę założoną. ogarnijcie się matki i zacznijcie czegoś uczyć te wasze dzieci a nie tylko niańki, bajki i do pracy uciekacie

Gość gość
Nauczy się prędzej czy później. A dlaczego bajki -to na pewno to co lubi najbardziej? Pomyśl może jest coś jeszcze..? Moje dziecko strasznie chciało do przedszkola iść i tłumaczyłam że, w przedszkolu trzeba samodzielnie wszystko- To była motywacja zawsze -Wiadomo że dziecko się tego nie nauczy z dnia na dzień tylko z miesiąca na miesiąc z roku na rok-potrzeba czasu i ćwiczeń Wiele razy popełni błąd i zesiusia się w łóżko albo w przedszkolu w majtki(nie jeden raz) nawet wtedy kiedy będzie już samodzielne. Spokojnie nie martw się Musisz się uzbroić w cierpliwość, bo jedne dzieci to opanują wcześniej ale za to inne rzeczy później.

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość macie jakieś ułomy zamiast dzieci skoro piszecie że 3latki i starsze noszą pieluchy! masakra co za głupie dzieci z nich że nie da rady ich nauczyć nocnika albo kibla, ja bym się wstydziła z takim dużym dzieckiem gdziekolwiek wyjść bo od razu widać że ma wielką pieluchę założoną. ogarnijcie się matki i zacznijcie czegoś uczyć te wasze dzieci a nie tylko niańki, bajki i do pracy uciekacie Tak??? Wyobraź sobie że moje dziecko zaczęło mówić miając 5miesięcy! Tak! 5 miesięcy Mając rok mówiła już zdania składające się z dwóch słów! Była niesamowicie komunikatywna już od pierwszych chwil życia! Inne dzieci tego nie osiągnęły bo są inne-zamiast tego siadały na nocnik zanim moja zaczęła chodzić! Inne potrafiły się ubrać i rozebrać a moja potrafiła liczyć do 100 - teraz pytanie które było głupie ? Masakra jak niektóre głupie matki podchodzą to tematu rozwoju dzieci!

Gość gość
głupie to jest twoje dziecko skoro wali w majty i ma około 3 lata a że zaczęła mówić w wieku 5 miesięcy... haha no cóż internet przyjmie każde gowno nawet takie że twój dzieciar już wtedy mówił, pewnie coś tam stękała albo sepleniła ale oczywiście mamusia uznała że to MOWA. lepiej weź się za naukę nocnikowania a nie wylewaj tutaj swoje żale. skoro większość osób mówi ci że pielucha w wieku 3 lat to nie jest normalne i raczej spory odchył od normy albo co bardziej pewne śmierdzące lenistwo rodzica to weź to przemyśl matko geniuszki

Gość gość
Marginesy rozwoju dzieci są bardzo duże ... Moja nie miała ani jednego zęba do ROKU !!!! Teraz ma 5 lat i 20 pięknych białych równych zębów ....jedno usiądzie mając 6 miesięcy , drugie 9 i tez bedzie ok. Pewnie lepiej dzieci stresowac ze maja byc zawsze pierwsze we wszystkim. Jak tu ktos napisał lepiej dać czas i nauczyć w 2 dni bez wypadkow niz męczyć siebie i dziecko ROK nocnikiem na sile !!!! Debilne polskie myślenie , kto pierwszy ten lepszy.

Gość gość
Ja myślę że dziewczynka 3letnia (może nie każda) to już na tyle mała dama, że siusianie w pieluchę nie jest już powodem do dumy dla niej i wystarczy jej wytłumaczyć że to się gryzie z rajstopkami i sukienkami które tak lubi nosić-Ambicje jej nie pozwolą a przy odrobinie wsparcia ze strony mamy szybko się upora z tematem.

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość głupie to jest twoje dziecko skoro wali w majty i ma około 3 lata a że zaczęła mówić w wieku 5 miesięcy... haha no cóż internet przyjmie każde gowno nawet takie że twój dzieciar już wtedy mówił, pewnie coś tam stękała albo sepleniła ale oczywiście mamusia uznała że to MOWA. lepiej weź się za naukę nocnikowania a nie wylewaj tutaj swoje żale. skoro większość osób mówi ci że pielucha w wieku 3 lat to nie jest normalne i raczej spory odchył od normy albo co bardziej pewne śmierdzące lenistwo rodzica to weź to przemyśl matko geniuszki Moja mając 3 lata robiła już na toaletę-także wyhamuj swoje zapędy Ja piszę że jesteś zerem pojmując świat w tak płytki sposób!

Gość gość
nie ja jestem zerem tylko twoja oszczana córka, tym większym jest dla mnie zerem im głupszą ma matkę, a ty do rozumnych istot nie należysz to sie tu dowartościowujesz upiekszając historię o swojej córulce która w rzeczywistości zapewne nic wielkiego nie osiągnęła i jest przeciętniakiem jakich wiele

Gość gość
No to przeczytaj swoje posty! Kto mógł to napisać? Debil imbecyl? To pisało zero! Zero które niczego w życiu nie osiągnie, nigdy!

Gość gość
nie no 3 latek z pieluchą to jest wiocha. lepiej zamiast tipsy piłować byście się zajęły dzieckiem a nie lata z osraną pieluchą do 3 albo i więcej lat. znajomi i rodzina obgadują takie matki, wiem bo też mam taką idiotkę kuzynkę której syn wali w majty a ma już 3,5 roku! i to jest mój chrześniak, jaki wstyd, aż mi głupio się do niego przyznawać. Ona jest leniwa i woli telewizor oglądać niż dziecko uczyć czegoś. Mój syn robił na nocnik jak miał 22 miesiące, trochę późno ale jednak nie miał jeszcze dwóch lat.

Gość gość
zerem jesteś ty i twoja ułomna gowniara, oddaj ją lepiej na nauki za sprzątaczkę żebyś choć jakiś zawód miała

Gość Zosia4545
Kobieto idź poradź się specjalisty, może do neurologa bo normalne to nie jest... W końcu to jest już duży chłopiec, na co tu czekać.

Gość gość
Pewnie go lałaś żeby tylko w majtki nie nawalił. Przyznaj się jak dziecko katowałaś!

Gość gość
ugryzło cię, że ktoś twoją pieprzoną gowniare obraził? haha pewnie taka sama walnięta jak matka będzie. I po co takie biorą się za rodzenie dzieci? Przecież taka następnego debila wychowa.

Gość gość
Ja nie musiałam lać żeby nauczyć nocnika, co innego ty. pewnie musiałaś swoją pannicę miesiącami ładować po dupsku żeby w końcu zajarzyła coś ponad papu i srapu

Gość gość
kuratora drugiego ci przydzieli sąd albo poprawczak!

Gość gość
2014-04-25 21:32:53 [zgłoś do usunięcia] tobie by się opieka społeczna przydała bo skoro jesteś taka nerwowa i każdy cię wyprowadza z równowagi a najbardziej prawda bo ta zawsze w oczy kole to chyba powinien cię ktoś sprawdzić jak się dzieckiem zajmujesz.

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Ja nie musiałam lać żeby nauczyć nocnika, co innego ty. pewnie musiałaś swoją pannicę miesiącami ładować po dupsku żeby w końcu zajarzyła coś ponad papu i srapu TAAA.... Obdukcji nie było nie ma dowodów! Możesz sobie fantazjować, ja tam wiem że napieprzałaś dzieciaka aż iskry szły!

Gość gość
autorko jesteś zbyt leniwa żeby go czegoś nauczyć, jakbyś się wzięła za to szybciej to może by to coś dało, a tak to jest mu zwyczajnie wygodnie walić kupy w pieluchę

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] ty jesteś jakaś niezrównoważona kobieto. Współczuję córce takiej wariatki jako matki. Piszesz jaka jakaś pedofilka, trzeba to zgłosić.