Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latek wciąż z pieluchą!

Polecane posty

Gość gość
Bo to teraz wyznacznik bogactwa,moje dzíecko sra w pieluchy-patrzcie jaka bogata jestem!!!Ide stąd! Debilki! I to nie ex!tylko tu i teraz!:-D

Gość ania mala małej mi
do gościa małego ja tez szybko posadzilam corke na nocnik bo miała 7mcy, i moje koleżanki mi zazdroszczą tego ze mala tak bezstresowo i chętnie na nim się zalatwia, najpierw nie wierzyly-jak zobaczyly to wywalily oczy,potem stwierdzily ze ich dzieci maja czas, ale niedługo same dzwonily i pytaly co maja zrobić żeby dziecko to polubilo...tyle ze żadna się wcześniej nie przyznala ze zazdroscila mi tego ze nauczyłam dziecko nocnikowania. jeśli ktoś posadzi dziecko w wieku 10-12 mcy czy anwet 15stu to tez ok,nikt nie mowi ze TRZEBA sadzac jak ma kilka mcy,ale na noga 3 latek w pampersie????????to zenujace i chore....rozumiem na noc/podróż w razie czego....ale w ciągu dnia żeby gowniarz nie zawolal ze chce siku??syn siostry mojej koleżanki ma 3,5 roku, ostatnio narobil w gacie, usmiechnal się bezczelnie i schowal się do szafy po 2 godzinach z kupa rozmazana na tylku i plecach(zasnal w szafie!)przyszedł żeby go umyc....fuj,jesli to lubicie to ok....tolerujcie dalej takie zachowania,ale do telefonu pierwszy paluchy pcha.!!!

Gość ex_debill_zaryczy_soon
nie jest to wyznacznik bogactwa, ale w otoczeniu w Polsce dzieci najwcześniej odpieluchowane były w rodzinach, gdzie było mało pieniędzy - także przypuszczam, że te gadki o lenistwie innych matek to trochę dla dodania sobie wartości - jaka prawda każdy wie sam, ja się głosami kompleksów nie przejmuję już od dawna

Gość ania mama małej mi
dokładnie, mysla ze sa bogate bo ich dzieci sraja w ORYGINALNE PAMPERSY! a jak czyjes dziecko zalatwia się na nocnik to już matka to bieda i patologia czytajaca fakt i etykiety z lakieru do paznokci a dziecko to biedne znerwicowane maleństwo którego glupia matka chce nauczyć samodzielności...żal mi was!

Gość gość
Gość mały ktoś, przestań pisać sama do siebie z innych nicków, Twój żenujący styl pisania każdy rozpozna. xx ex debill też zauważyłam tę zależność.

Gość gość
"dokładnie, mysla ze sa bogate bo ich dzieci sraja w ORYGINALNE PAMPERSY!" dokładnie w tym momencie wyszły z Ciebie wszystkie kompleksy :).

oryginalne pampersy są kiepskie - to tak swoją drogą;)

Gość ania mama małej mi
wiesz ex debill- te nocnikujace mowią do innych ze leniwe a te nienocnikujace ze tamte to bidule bez pieniędzy.... ale wolę mieć dziecko które załatwia się na nocnik niż takie którego do3 roku życia albo i dlużej zalatwia się do pampersa-i nie ważne co ktoś sobie myśli-czy jestem biedna czy leniwa. moja mam opiekowala się kiedyś takim chłopcem,mial prawie 4 lata i był na tyle bezczelny ze potrafil sciagnąć gacie stanąć z siusiakiem na wierzchu na srodku przedpokoju i ostantacyjnie zesikać się (a raz nawet narobil kupe) i poszedł dalej krzycząc "zrobiłem ci kupe ciocia"...i trzeba było po gnojku sprzatac...

Gość gość taki maly ktos
znow to samo, ktoś myśli podobnie to dla was znaczy ze to ta sama osoba pisze...każdy mierzy według sioebie kochane panienki prawda??!!!

Gość gość
Moja córka miała 3.5 roku jak jeszcze na noc miała zakładanego pampersa, a dlatego, że nie budziła się w nocy na siku.

Gość gość
Ex Debil fakt, że są przereklamowane :). x Gość mały ktoś - nie sposób nie odróżnić stylu Twojej wypowiedzi. Miotasz się i ciskasz jakbyś PMS miała :D.

jej - no kazdy woli, tylko, ze jedna matka ma więcej cierpliwości inna mniej, ja nie jestem leniwa, ale mam jej malutko, więc ułatwiam sobie rzeczy jak mogę, żeby nie robić z dziećmi na siłę w imię nie wiem czego - z synem próbowałam od czasu jak skończył 18 mies. (swoją droga ciężko mi było wtedy dostac nocnik na jego małą pupę - taki, żeby był wygodny) i wyszło dopiero jak miał 27 mies. - próbowałam okresowo czy już - przyszedł czas i poszło gładko, z córką praktycznie za pierwszym razem, bo po doświadczeniach z synem odczekałam aż pojawiły się sygnały, że to może być dobry moment. I szlus, i owszem - przeznaczam czas na wychowanie i nauczenie, ale nie widzę sensu w przeskakiwaniu fizjologii, kiedy kosztowałoby mnie to więcej sprzątania - i nie wyzywam mamusiek od biednych - po prostu zauważyłam taką zależność i zależność między niedostatkiem, a leczeniem kompleksów w inny sposób - typu - a twoje dziecko jeszcze robi w pieluchę? to widać leniwa jesteś;)

Gość gość
Uuu 3 latek w pampersie.... Ja się zgodzę z osobami które, piszą, że 30 lat temu roczniaki robiły do nocnika. Dziecko nie nauczy się trzymać zwieracza, dopóki wie, że ma sucho i "bezpiecznie". Moje córki w wieku 6 miesięcy bardzo stabilnie siedziały, więc w wieku 8 sadzałam na nocnik. Były to 2 sekundy, potem 5, zależy. Oswajały się. 2 miesiące później udawało mi się tak wysadzać dziecko że zrobiło do nocnika i zaczynałam rezygnować z pampersów. Kiedy miały rok, latały w domu bez pieluchy (była zima, więc na wyjścia pampers musiał być) Oczywiście zdarzało mi się "nie zdążyć" w posadzeniem małej na nocnik, ale było ok. Przyszła wiosna, to na spacer, czy do sklepu szły już bez pieluch. Da się nauczyć dziecko w wieku 12 miesięcy korzystać z nocnika, tylko trzeba chcieć.

Gość gość
ex debill 27 miesięcy to i tak dobry wynik. Możesz napisać jakie są te pierwsze sygnały, że warto rozpocząć akcję"odpieluchowanie" :)? Chętnie skorzystam z rad kogoś doświadczonego w tym temacie dwukrotnie :).

Gość taka sobie ja matka nie polka
a pisanie ze ktoś sadza na nocnik to pewnie mało pieniędzy ma ma się prawie tak samo jakbys wyzywala go od biedaka.roznicy nie widzę... powtarzam niech każdy sobie sadza kiedy chce ale dlaczego jak ktoś ma dziecko które robi na nocnik to jest wyzwany od biedaka albo debila który przeskakuje fizjologie... ciaćkacie się ze swoimi dziecmi szczeg z chłopcami a potem placz ze 3latek nie umie się zalatwic nie do pampersa...a co maja matki dzieci w Afryce powiedzieć?tam pampersow nie ma i bardzo szybko dzieci ucza się samodzielności...

wieczorem ci napiszę, bo teraz muszę lecieć

Gość gość
Ale to bardzo wygodne-rownie dobrze,mozna powiedzieć-zrozumcie,mam małego debilka,niech robi kupke,ja uwielbiam się w tym paćkać,a w ogole to stać mnie!patologiczne biedoty!

Gość gosc taki maly ktos
do gościa z 10:50 gratuluje! tez mowie ze jak się chce to się da(sa wyjątki od regul;y ale nieliczne) ale widać dzieci dziewczyn tu to to SDAME WYJĄTKI ;) poza tym zaraz cie zwyzywaja ze jesteś bieda i patologia bo cie nie stać na pieluchy. no i ze jesteś mną ! ;)

Gość gość
Gosc maly ktoś Ciebie tu nikt nie wyzywał, sama sobie to wymyśliłaś. Wyłażą z Ciebie kompleksy.

Gość gosc taki maly ktos
już nie pisze bo to sensu nie ma! miłego taplania się w kupach, prania obsranych dywanów i szorowania zasikanych podłog!!! żegnam.

Gość gość
Nie wiem czemu myślisz, że wlaśnie tak wygląda odpieluchowanie :D?

Gość gość
gośc taki mały ktoś, ha ha ha aaa czyli, że sama siebie klonujesz? He he he. Ja się przyznaję bez bicia, oduczyłam pampersów, odczuła to moja kieszeń. Wychodzi na to, że rodzice 3 latków w pampersach to bogaci ludzie he he. I co z tego, że kogoś nie stać na jednorazówki i uczy dziecko samodzielności w tej materii. Argument, nie będę przeskakiwać fizjologii dziecka, to żaden argument, jeść samemu, czy myć ząbki, to też te matki uczą około 3-ciego roku życia? Sorry, ale jeśli 12-15 miesięczne dziecko może jeść samo, to równie dobrze może załatwiać się do nocnika:)

Gość gość
A Ty jak czyścisz nocnik to nie babrasz się w kupie :D??

Gość gość
Nie,wystarczy na dno położyć papier,ale to dla ciebie za wysoki poziom,nie do ogarnięcia:-D

Gość gość
Czytam i smiech mnie rozbiera:D To do mamuski co sadza dziecko od 6m i rozumy wszystkie pozjadala.Narazie jeszcze nie wiesz jak odpieluchowanie sie skonczy, wiec milcz.To ,ze dziecko teraz nie robi histerii nie swiadczy wcale o niczym.Mialam tez taka madra kolezanke,ktora sadzala wczesnie dziecko na nocnik i chwalila sie,ze dziecko siku na nocniczek robi w 9m i siedzi grzecznie i spokojnie.A wiecie jak sie skonczylo ???Teraz jej cora ma 3 lata i kupke robi do pampersa.Dziecko dostalo lekow,balo sie z nocnika zejsc,bo musi przeciez kupke zrobic.Plako i sie stresowalo ,wyrywalo mamie nocnik ,bo przeciez musi jeszcze kupke zrobic.Skonczylo sie na tym ,ze robi w pampersa a od nocnika ucieka .Jak jest w majteczkach to powstrzymuje kupke i placze.A ja nie sadzalam tak wczesnie dziecka i odpieluchowalam w dwa dni jak dziecko mialo15m.

Gość gość
Ale i tak musisz go wyjąć, więc babrasz się w kupie

Gość gość
Ja ci odpowiem, no jakoś mniej się człowiek babra wyrzucając z nocnika. Przechylasz i wpada do wc, pozostaje ci użyć trochę wody i szczotki. Jak dziecko ma 2 latka to możesz kupić nakładkę na muszlę i nocnika myć nie musisz. Poza tym, kupa 2 latka ma nieco bardziej odrażający zapach niż kupa niemowlęcia.

Gość gość
do mamuśki 11:09 to do mnie wtórna analfabetko? Nie sadzałam w wieku 6, tylko w wieku 8 na kilka sekund. Czytaj uważnie. " balo sie z nocnika zejsc,bo MUSI przeciez kupke zrobic" Jak ta twoja koleżanka trzymała dziecko na siłę, to nic dziwnego że się dziecko zraziło, jak miała takie podejście. Moje dzieci mają po kilkanaście lat, nie było żadnych problemów z nocnikiem. 3 latka to korzystały z ubikacji. A w tej chwili kupuję im podpaski:)

Gość gość
Moj trzylatek robi na sedes,więc o żadnym babraniu nie ma mowy;-) A w ogole dyskusja w rodzaju:co lepsze...masło czy margaryna?A swoją drogą,nie wierzę,że nie zazdrościcie tym,którym sjię udało,bo żółć aż wam mózgi zalewa,a wy dalej w zaparte,że to jest ok!

Gość taka sobie ja matka nie polka
tez wydaje mi się że one zazdroszczą zwyczajnie tym których dzieci już siedzą na nocniku...ale one będą walczyć do upadłego byle tylko"wygrac" tą słowną potyczkę...trzeba pustakom ustapić... a babranie w kupie to dla mnie wtedy gdy dzieciak obmaże się nią po same plecy a z nocnika to tak jak ktoś napisał-fik myk to wc spłukuję woda i po sprawie, ale nie macie o tym pojęcia bo przecież skad macie mieć skoro wasze dzieci srają w pampersa w wieku 3lat...