Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Egzema

Polecane posty

Gość gość

Która z mam z nią walczy? Jakie leki dostałyście ? Na co wasze dzieci są uczulone ? Szukamy alergenu ze względu na to, że córka ma 18 miesięcy i nie chcą Jej zrobić testów.

Gość gość
nie wiem czy dzieciom wolno to stosowac, ale mnie kiedys z egzemy wyleczyla masc elocom

Gość gość
a na co byłaś uczulona ? My zmieniliśmy proszek na dziecięcy. Mleko pije to co zawsze więc nie sądzę i nie daje Jej np. soków w ogóle (swoich robionych z marchewki i owowców). Nam lekarz pediatra przypisała alantan, nie wiem w jakim celu, ale schodzi. To gdzie było mocno czerwone blednie.

Gość gość
Z lekami bym się bała do maluszka . U mojej siostry sprawdził się wise balsam na noc. Nie wahałabym się też wypróbować organicznego masła shea - na pewno będzie droższe od normalnego, ale za to skuteczne. Nieorganiczne masła shea nie działają tak dobrze - niestety.

Gość gość
Wypróbuj 100% olej kokosowy. Rewelacja, ja wyleczyłam sobie nim egzemę.

Gość gość
testy z krwii zrób 50 alergenów za 100zł

Gość gość
Kto to odkopał ? :) Testy zrobili mi w szpitalu na wszelkie alergeny ZA DARMO. :) Nie smaruje żadnymi specyfikami bo leczyłam maściami sterydowymi i to było bez sensu bo co kończyłam to spowrotem to samo. Teraz czekam na wyniki i zobaczymy co córke dokładnie uczula i wtedy wznowimy leczenie. Jak na razie myję ją w delikatnym mydle, ale tak czy siak co jakiś czas wypaskudzi ją na bordowo aż.