Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowygość

Czy możliwe zajście w ciąże

Polecane posty

Gość nowygość

Witam. Od dwóch lat zażywam tabletki antykoncepcyjne. Ostatnio namieszałam. Sprawa wygląda tak. W 2 tygodniu nie jestem, a raczej nie byłam pewna, czy zażyłam tabletkę w środę. Ponieważ w czwartek (zamiast rano, przyjęłam ją pod wieczór) zauwazyłam, że tabletka środa nadal jest w opakowaniu. Tutaj nie jestem pewna co do tego, gdyż ostatnia tabletka, jaką miałam wziąć też była środą. Tak sądze, mój błąd, że nie pamiętam już, którego dnia zaczęłam opakowanie. Także jest czwartek, patrze, środa jest. Szybko więc wzięłam środę i od razu czwartek, potem zaczęłam myśleć. Jest duże prawdopodobieństwo, że środę wzięłam normalnie o dobrej porze, lecz w skutek pomyłki zażyłam "inną" środę :) Rozumiecie? :) A w czwartek wzięłam dwie, pod wieczór. W czwartek rano kochałam się. Dalej brałam tabletki normalnie, zdarzało się jednak, że nie konkretnie o ustalonej godzinie, z lekkim poślizgiem. Dzisiaj, tj. piątek, rano miałam dostać krwawienie z odstawienia. Zawsze mam bardzo regularny. Nie dostałam. I tutaj moje pytanie. Czy dwie tabletki mogły spowodować opóźnienie i zaburzenie? I Jeśli teoretycznie pominęłam tabletkę w środę, w czwartek wzięłam ją dopiero pod wieczór, a rano kochałam się, jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość gość
R***ając się trzeba pamiętać nie o pizy tylko o tabletce.