Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jan Paweł II przewraca sięw grobie za to co mu zrobili

Polecane posty

Gość gość

To śmieszne. Wielki człowiek- ale święty? Postać kultu? Świętokradztwo i brak szacunku przez ta szopkę ze zrobieniem boga z człowieka, z szumem medialnym, z "jarmarkiem", na którym zarobią ci o mają zarobić, a głupi ludziska będą sypać złotówy i euro. Wstyd! A Bóg patrzy... natomiast Karol pewnie schował się za swoją chmurkę ze wstydu- zabrał ołtarze Bogu. A głupi lud na kolana i wszystko kupi :(

Gość gość
powstrzymaj się od tych perfidnej opinii taka jest droga do świętości:)

Gość gość
To nie o to chodzi. To snobizm. "Ja byłam w Rzymie Ty nie". Na mnie np. to nie zrobi wrażenia, bo mam to gdzieś, ale w ULTRA katolickim towarzystwie będą Ci zazdrościć i podziwiać.

Gość gość
Jaka droga do swiętości? Kto zrobił Karola Wojtyłę świętym? Bóg nie zrobił świętymi ani Abrahama, ani Mojżesza, a Karola ludzie świętym obwołują, bo był sympatycznym dziadkiem? A może, bo do końca wytrwał i dużo jeździł? Bo miał miły charakter? Bo jakaś tam baba ozdrowiała, bo poprosiła o to Karola? No ludzie... Nie obrażam Karola, był sympatyczny- choć go nie znałam, ale takie sprawiał miłe wrażenie. miał swoją misję- nie wszystkie jej podpunkty były do konca ludzkie. I został świętym na tym jarmarku, na tym targowisku próżności jakim jest Watykan i Kościół.

Gość gość
To nie jest perfidna opinia, to ludzie i kościół sa perfidni- i jescze chcą na tym zarobić.

Gość gość
Ty perfidny zboczeńcu i lewicowcu-jak śmiesz obrażać!!!

Gość gość
Chyba masz racje, kosciol to mafia z ozloconym watykanem na czele

Gość gość
Jestem katolikiem, ale czasami mi wstyd, ze nim jestem- właśnie w takich momentach!

Gość gość
W sumie interesik z obrazkami Jana Pawła II kwitł już od dawna, każda szanowana babcia miała taki, ale teraz to już wzięcie będzie o wiele większe. :)

Gość gość
nie dorabiajcie ideologii Polak to wróg nr 1,zawistna,chamska bestia.Wyjedż w świat,a usłyszysz zachwyt i uwielbienie dla Jana Pawła II..Wielki autorytet.Swoje chore zdanie zatrzymaj dla siebie.Nie dbamy o nie.To prawda,że Polak to potrafi dopieprzyć rodakowi.Wstyd!!!

Gość gość
Tylko Bóg jest święty. Tylko Bóg. nikt tu nie jest zawistny, a raczej głęboko zawstydzony za tą szopkę, która się odprawia. co mnie obchodzi świat kiedy Bóg jest jeden i jeden jest święty, a Karol był tylko człowiekiem

Gość gość
Papież Polak tez będzie świętym.Pogódż się wreszcie.Oj boli ,oj boli...uważaj,bo żyłka ci pęknie..

Gość gość
Nie boli, bo Bóg w tym palców nie mieszał. :) Tylko kler i ciemny lud. Boli tylko dlatego, że ludzie błądzą i odpowiedzą za to jak przyjdzie czas.

Gość gość
Będzie świętym? Dla mnie niestety nie, ani dla mojej rodziny. Z czym mam się pogodzić skoro dla mnie świętym nigdy nie będzie. Nie rozumiem więc...

Gość gość
To faktycznie trochę niesmaczne ten cały proces kanonizacji i ta wszechobecna konsumpcja.