Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie chcą się skremować po śmierci ? To straszne

Polecane posty

Gość gość

jak w obozie smierci lepiej zabezpieczyc swoje zwłoki po smierci i byc pochowanym w trumnie z metalem w srodku

Gość gosc  martys
co TY gadasz to chcesz byc zgwalcony lub zgwalcona po smierci? tylko spalenie nas ratuje

Gość gość
i kisić się jak konserwa:-) poczytaj o fazach rozkładu zwłok to ja już wolę kremację , bardziej higieniczne

Gość gość
Mozna sie tak zakonserwowac jak jedzenie. Wlozyc cialo do takiej trumny odkażonej i wsadzic tam srodek bakterio i grzybobojczy. Kiedys czytalam w jakiejs gazecie o takim pogrzebie. Kobieta chciala byc pochowana w stalowej trumnie, uzyli srodkow chemicznych i ją pochowali, trumna z wierzchu byla drewnaniana, w srodku stal

Gość gość
nie chcę leżeć po ciemku i na wznak w ciemnej, ciasnej trumnie, wolę być spopielona

Gość gość
nie jest straszne. W naszym kraju nie jest to uznawane ani za grzech, ani za niemoralność, a mimo to wielu ludzi ma o tym złe zdanie - ich wola. wybór i tak nalezy do rodziny, która miejmy nadzieje przystanie na ostatnia wolę zmarłego. Polecam się więcej dowiedzieć na ten temat - http://www.exitus.com.pl/index.php/uslugi/kremacja-zwlok jak w ogóle wygląda kremacja a potem dywagować : )

Gość dziewiędziesiąt dwa
Komórkę sobie każę wsadzić do trumny żeby zadzwonić w razie obudzenia się w trumnie.

Gość gość
Chcę być skremowana. To czyste i higieniczne, żadne robale nie będą mnie zjadać po śmierci. Straciłam wiele kochanych osób w życiu, najgorsza jest dla mnie świadomość, że ich ciała są toczone przez obrzydliwe, ohydne robaki. To jest dla mnie nie do zniesienia. Nie chcę tak. Moja mama również chce być skremowana. Wydała już odpowiednie dyspozycje, ja swojemu mężowi i dzieciom również, na wszelki wypadek, nigdy nic nie wiadomo, lepiej więc wcześniej wszystko ustalić.

Gość gość
Mówisz że nie chcesz być zjedzona przez robale ale moim zdaniem lepiej być w ten sposób rozłożona niż mieć palone i roztapiajace się ciało w ponad 1000 stopni.. To nawet nie jest zgodne z naturą..

Gość gość
W nosie mam zmartwychwstanie. Jeśli istnieje wszechmogący stwórca, to i z popiołów mnie poskłada. Dużo lepsze jest spalenie i naturalne tak samo, czemu niby nie? :D

Gość gość
Mnie sie to tez podoba , ogien oczyszcza i jest fajnie cieplo :classic_cool:

Gość gość
Z jednej strony fajnie byłoby zostać gratką dla archeologów...z drugiej nie chcę brać udziału w apokalipsie zombie i wstawać z grobu :P

Gość gość
Przestańcie... A jak się obudzicie w trumnie?

Gość gość
zdecydowanie wybieram spalenie,ostatnio nawet przeglądałam różne wersje,skromnych,ale ładnych pomników,dla całej mojej rodziny,bo urny niewiele miejsca zajmują życie i śmierć się przenikają,nigdy nie wiadomo..co i kiedy....

Gość gość
Poczytaj sobie o rozkładzie ciała w trumnie... a potem może zmienisz zdanie. Lepiej się spalić niż ,żeby zeżarły cię larwy i mięsożerne żuki.

Gość gość
taka moda teraz nastała, poza tym to dobre rozwiazanie, mi samej sie bardziej podoba. Co maja mnie zjesc robaki gdzies w ziemi to lepiej byc skremonowanym. OStatnio bylam na takim pochówku w http://wroclaw-zakladpogrzebowy.pl/oferta/ i modliwie nad urna. Troche dziewnie bylo ale nie az tak bardzo.

Gość gość
ja nie chcialabym byc spalona, zle mi sie to kojarzy, na sama mysl wszytsko mnie boli:P wole juz robaki, ale z drugiej strony mam strach przed tym ze zamkna mnie w trumnie a okaze sie ze jednak zyje.... zdarzały sie takie przypadki.

Gość gość
higienicznie,czysto i eko,poza tym puszka z prochami zajmuje mało miejsca.

Gość gość
A mi to będzie wszystko jedno czy mnie spalą , czy w konserwę wsadzą . Niech się kto inny martwi co ze mną zrobić .

Gość gość
Jakie zmartwychwstanie?!!!!Wyobrażcie sobie że powstały te miliardy miliardów zmarłych!!! Trzeba na głowę upaść żeby wierzyć w to z martwych powstanie...

Gość gość
A co za roznica co z wami zrobia po smierci? I tak juz nie zyjecie,nie czujecie,nie wiecie. Nie ma was, pustka,null,koniec. Nie zawracajcie sobie tym glowy. Mnie nawet na smietnik moga wyrzucic i tak nie bede tego wiedzial

Gość gość
bo sie boje lekarzy konowalow i tego ze obudze sie w kostnicy lub trumnie.tobie sie nikt nie kaze kremowac , wiec co cie obchodza inni.

Gość gość
Tylko nie na śmietnik! A jak ja będę wory wynosić i jeszcze sortować!

Gość gość
Z prochu powstałeś, w proch się obrócisz. Jestem za kremacją, nie chcę aby po śmierci toczyły mnie robaki.

Gość gość
mnie tez dziwią te glosy oburzenia odnosnie kremacji. a co w tym zlego, nic. przeciez i tak nic z nas pozniej nie zostanie. Ja wlasnie niedawno pomagalam znajomej zaltwic formalnosci zwiazane z kremacją w tym zakladzie http://www.zakladpogrzebowy24.pl/kremacja.html i jeszcze bardziej sie przekonalam ze to dobra opcja.

Hengist, Pismo Święte to pasmo metafor, nie jest zbyt rozsądnym odbierać wszystko, co jest powiedziane - już zwłaszcza w Starym Testamencie - dosłownie. Co do tematu też chcę być skremowana, po co mi ciało, które po śmierci już nawet nie będzie moje, tylko niczyje, będzie przedmiotem i niech wezmą jakie chcą organy a potem spopielą i wysypią nad łączką.

Gość gość
lubili za życia chodzic na kremówki ?

Gość gość
czytając takie tematy zazdroszczę islamistom. bez kitu, wszystkie idiotki, wynocha stąd, szkodzicie nie tylko sobie

Gość gość
bo kremowanie PRZED smiercia nazywa sie morderstwo