Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sobie radzicie, młodzi dorośli?

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam pracować pół roku temu i mam wrażenie, że moje życie to walka z wiatrakami. Zarabiam nieźle jak na staż, ale co z tego skoro całość idzie na opłaty. Nie stać mnie na własne mieszkanie, bo wszystko wydaję na odstępne i nawet na wkład własny nie uzbieram. Auto stare pewnie bym sobie kupiła, ale boję się że stary samochód jest jak dziurawe wiadro i będzie się psuł. Nie umiem znaleźć dobrego punktu zaczepienia żeby zacząć żyć jak dorosły człowiek (a nie w mieszkaniu z 3 studentami). Niby dorosłam i sama się utrzymuję, ale żyję bardziej "studencko" niż na studiach. A jak Wy sobie radzicie? Może ma ktoś jakąś dobrą radę dla mnie?

Gość kszksz
a ile masz lat? ja tez sobie kompletnie nie radzee..

Gość gość
Teraz kupa ludzi tak wegetuje. Brat wynajmuje mieszkanie, siostra to samo, jakos klepią biedę razem z małżonkami. Ja najmłodsza siedzę w domu i będę siedzieć najdłużej jak się da, bo nie widzę szans na normalne życie.

Gość kszksz
moje rodzenstwo sie tak zasiedzialo do 40... ;/ ja tak nie chce...

Gość gość
na stażu masz nie więcej jak 1000 zł, to 900 z groszami z tego co pamiętam, z tego nie da się żyć, wiem bo sama mam najniższa krajową, z tym, że normalną umowę

Gość kszksz
staz to 844 zl netto, jestem swiezo po to wwiem.

Gość force 24
super, właśnie się dowiedziałam, że zarabiam mniej niż na stażu...

Gość gość
Ja siedzę w domu i zamierzam jak najdłużej, chociaż z drugiej strony też nie mam za bardzo z kim się wyprowadzić, bo sama nie chce : (

Gość gość
jakbym nie miała stałej roboty też bym biedowała. ale ja mam fach w ręku - jestem rzeźnikiem, zawsze znajdę pracę.

Gość gość
ja zarabiam 1000 zł i choć mieszkam z rodzicami to ciężko bo zawsze na coś brakuje:(