Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halszka1987

Czy są tu mamy, które zawszły w ciążę mniej niż rok po cesarskim cięciu?

Polecane posty

Gość Halszka1987

Chciałabym dowiedzieć się czy ciąża zakończyła się szczęśliwie, jaki miałyście poród i czy musiałyście leżeć. Moja córka ma 8,5 miesiąca. Podczas seksu pękła nam prezerwatywa, okres spóźnia się już tydzień i niestety, ale wynik testu jest pozytywny. W pierwszej ciąży musiałam dużo leżeć, brałam masę leków. Boję się :(.

Gość Halszka1987
?

Gość gość
mam znajomą, która urodziła troje dzieci rok po roku przez cesarskie cięcie, a potem jeszcze dwoje przez cesarskie cięcie(też w krótkim odstępie czasu). Nic jej się nie stało, ale lekarz za każdym razem mocno ją ochrzaniał za zbyt krótki odstęp od kolejnych ciąż. Ale nie warto brać z niej przykładu, bo konsekwencje mogły być straszne!

Gość Halszka1987
Ja raczej nie mam tak wytrzymałego organizmu i nie planowałam kolejnej ciąży. Niestety stało się :(.

Gość Mamawrzesinka2014
Hej halszka, ja zaszlam w planowana i uzgodniona z lekarzem ciaze 7.5 m po cc. Teraz jestem na polmetku ciazy nr2 i czuje sie rewelacyjnie, ale u mnie pierwsza ciaza tez nie byla powiklana. Moja kolezanka kilka dni temu urodzila naturalnie, a poprzednia cesarke miala 15 miesiecy temu (czyli tez zaciazyla po 7 miesiacach od cc).

Gość gość
Jak lezalam na patologii ciazy to przyszla do porodu dziewczyna,dokladnie rok po cc. Niby planowane,ale moze wstydzila sie przyznac do wpadki:P zniosla ciaze bardzo dobrze,miala cc mimo,ze jakas lekarka wariatka straszyla ja sn,dlatego wyslala na patologie. Na drugi dzien madry lekarz zrobil jej cc,poprzediego nia odeszly jej wody.

Gość gość
hej ja zaszlam w 2 ciaze 2 lata od porodu ,wszystko bedzie dobrze pozdrawiam

Gość gość
najwyżej usuniesz, bo chyba nie wyobrażasz sobie narażać własnego zdrowia dla jakiejś wpadki

Gość Halszka1987
Ja bym wolała mieć drugą tez cesarkę :(. Wolałabym poczekać z kolejną ciążą około czterech lat, ale wyszło jak wyszło. Oby tylko jakoś przetrwać ciążę i jakoś dam radę :).

Gość gość
nie rozważasz w ogóle kwestii usunięcia? ja bym siebie tak nie narażała

Gość gość
dziewczyny jakie sa objawy przy 2 ciazy po cesarce"

Gość gość
hej ja mam 2 dzieci rok po rolu przez cc, dokladnie jest miedzy nimi 14 mc nie bede sciemniac ze to planowane bylo, po prostu tak wyszlo :-D druga ciaza bez zadnych powiklan, zniioslam znacznie lepije niz pierwsza kieyd bralam duphaston na podtrzymanie i lezalam do konca 4 mc bo ciagle plamilam do konca bylam aktywna, lekaz zrobil planowane cc na zimno bez akcji porodowej w 40 tc i nikt mnie nie opieprzal ani nie uslyszalam zadnego komentarza odnoscie tak krotkiej przerwy miedyz ciazam - lekarz powiedzial ze nie mam sie czym martwic jak go pytalam czy cos mi grozi

Gość Halszka1987
Szczerze krąży mi gdzieś w głowie myśl o aborcji, ale chyba nie mogłabym.

Gość Halszka1987
Choć z ręką na sercu to boję się jak diabli jak to będzie :(.

Gość gość
Mamawrzesniaka2014 powiedz mi lekarz dal Ci zgode na 2 cesarke, czy rodzilas naturalnie? Ja mlodego urodzilam przez cc ale po 14 godzinach porodu naturalnego, a teraz lekarz powiedzial ze nie widzi przeciwwskazań do kolejnej cc. Chciala bym miec drugie dziecko, ale nie chce znowu przeżywać takiego porodu naturalnego jaki mialam.

Gość Halszka1987
Nawet nie ma mowy, żebym urodziła naturalnie. Mam nadzieję, że mój lekarz nie będzie mnie do tego namawiał.