Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ciotka Aniela

Czym karmicie swoje psiaki?

Polecane posty

Go艣膰 Ciotka Aniela

Mam niespe艂na rocznego,ma艂ego pieska - niejadka. :( - jak膮 karm臋 polecacie?Co ch臋tnie jedz膮 wasze psiaczki?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
m贸j pies jako m艂odziak te偶 by艂 niejadkiem, czasami ca艂ymi dniami nic nie jad艂, potem odrobin臋 i to tylko z r臋ki ale wyr贸s艂 na 50 kilowego nied藕wiedzia, wi臋c si臋 nie martw ;) i po okresie m艂odo艣ci mu to przesz艂o, jad艂 ju偶 z du偶ym apetytem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dzi臋ki za odpowied藕,troch臋 mniej si臋 martwi臋,ale podpowiedzcie co dawa膰 mu,by ch臋tnie jad艂 i czy wasze psiaki to te偶 tak "偶ebrz膮" jak wy jecie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
royal canin dostosowany do potrzeb rasy i wieku, pies jest czysty, nie ma zapac*****est zdrowy, zero k艂opot贸w z przewodem pokarmowym i drapaniem z powodu karmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pedigree junior lub je艣li cie sta膰 to royal canin dla szczeni膮t

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
偶adne pedigree nie kupuj tego to jest syf i 艣mieci a nie karma. Masz pieska to go karm. Przecie偶 on ro艣nie, kup mu royal junior do rasy dostosowany, jak w niego poinwestujesz teraz to b臋dzie zdrowszy, silniejszy. S膮 promocje, jest allegro, m o偶na kupi膰 w niez艂ej cenie. Tania karma to pozrona oszcz臋dno艣膰 bo wagowo musisz jej da膰 psu 3 razy wi臋cej- ze wzgl臋du na brak wart od偶ywczych I 偶adnych puszek ze sklepu bo to syf Je艣li chcesz gotowwac psu to tylko ry偶, kasz nie wolno. Z kurczakiem, indykiem, ale nigdy nie dawaj ko艣ci, mog膮 uszkodzi膰 jelita. Mi臋sko z korpusu, 膰wiartek z kurczaka, do tego troch臋 warzyw gotowanych i ry偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wolno cebuli- zab贸jcza, nie wolno czosnku, pod 偶adnym pozorem s艂odyczy i czekolady. Nie ucz 偶ebractwa, kategorycznie b膮d藕 nieugi臋ta. Psu krzywda si臋 nie stanie jak nie dostanie tego co go zatruje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja p******** psu gotowac ,,obiadki,, mo偶e wo艂owinke jeszcze? Ludzie nie maja co jesc a wy sie nad psami trzesiecie. Pies powinien zerzrec wszystko praktycznie to co cz艂owiek resztki z obiadu,kosci,karma i juz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
chyba u ciebie na wsi buraku, ch*j ci do tego jak kto艣 karmi psa plebsie. tak wo艂owink臋, ligaw臋! Masz psa to o niego dbaj a jak ci臋 nie sta膰 to nie bierz. Co jest drogie ryz? korpusy? Karma te偶 nie kosztuje maj膮tku. Pies sam do pracy nie p贸jdzie zarobi膰. Jak si臋 daje psu resztki to takie psy potem cuchn膮 i choruj膮 i drapi膮 si臋 bo u ps贸w wychodzi wszystko przez sk贸r臋. 殴le karmiony pies ma taki 艣mierdz膮cy t艂usty 艂贸j i cuchnie. Co za mentalno艣膰, dziady chlerne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a cz艂owiek niech zapieprza do roboty! Jeszcze czego 偶ebym si臋 mia艂a ludzk膮 ho艂ot膮 zajmowa膰, kt贸ra zawsze moze powiedzie膰 co dolega i sama jest kowalem w艂asnego losu. czy ja 偶ebrz臋, zeby mnie ktos karmi艂 nie. DO RO BO TY a nie "ludzie nie maj膮 co je艣膰"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Durni psiarze,g艂odnemu dziecku by pewnie nie pomogli a nad siersciuchami sie telepia.

Udost臋pnij ten post

Wed艂ug mnie najlepiej jest przygotowywa膰 co艣 samemu dla psa a nie kupowa膰 tych wszystkich puszek.Wiadomo, 偶e nie zawsze ma si臋 czas, ale zawsze mo偶na sobie dzie艅 wcze艣niej co艣 przygotowa膰 jak sobie si臋 robi co艣 do jedzenia. Ja mam Shih tzu i to w艂a艣nie m贸j piesek najlepiej lubi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
karma zale偶y od tego, ile mo偶esz na ni膮 wyda膰 je偶eli finanse nie graj膮 roli, to wybieraj karmy z wy偶szej p贸艂ki, czytaj sk艂ad przede wszystkim ja moje karmi艂am orijenem i acan膮, bo podoba艂 mi si臋 sk艂ad, ale nie ka偶dego sta膰 na taki wydatek je偶eli pies jest niejadkiem, to bardzo mo偶liwe, 偶e b臋dzie ch臋tnie zagl膮da艂 do miski z mokrym, a nie z suchym jedzeniem czasami pomaga polanie suchej kary niewielk膮 ilo艣ci膮 oleju pies nie powinien 偶ebra膰 przy stole, powinni艣cie go tego oduczy膰 ju偶 teraz, bo problem sam nie minie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j Duch 偶ebra strasznie, a ja za mi臋kka jestem i jemy razem :D M贸j tak karma zale偶y jaka pedigree, animonda, royal surowe mi臋sko mi臋sko obgotowane potem kroj臋 mieszam z ry偶em, kasz膮 , makaronem.... w膮tr贸b臋 r膮bie jak oszala艂y :D Podjada kotu z miski jej karm臋 wiadomo zakazane najlepiej smakuje :D Oliwki wcina jak ta lala odzwyczai膰 pieronka nie mog臋 soki mi pije i kaw臋 mimo, 偶e goni臋..... makaron z serem bia艂ym albo w膮tr贸bk臋 z gotowanymi warzywami czasem kupi臋 ligaw臋 albo kurzego cyca...... a z karm r贸偶nie.... nie karmi臋 marketowym syfem cho膰 czasem bez bicia przyznaj臋 zdarza si臋 ostatnio jad艂 krupniczek M艂ody psiak ma ok 9 miesi臋cy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ciotka Aniela
Pi臋knie dzi臋kuj臋 za rady,ch臋tnie z nich skorzystam,gotuj臋 mojemu psiaczkowi - ry偶 z marchewk膮 i drobiowymi w膮tr贸bkami lub 偶o艂膮dkami ale co艣 nie bardzo mu to idzie,lubi jab艂ka,twar贸g,zjada makaron z jogurtem i gotowane jajko - daj臋 3 na tydzie艅,ale co艣 go chyba uczula,bo ma wysypk臋 na sk贸rze i bardzo si臋 drapie mimo,偶e pche艂 nie ma,bo bardzo o niego dbam,jest czy艣ciutki,ma 10 miesi臋cy,bardzo go kochamy cho膰 rozrabia jak dzika ma艂pka:) - tylko podli ludzie nie lubi膮 zwierz膮t i tak paskudnie si臋 wypowiadaj膮,g艂upie gadanie 偶e o psy si臋 dba a ludzie s膮 g艂odni,je艣li mog臋 ch臋tnie pomagam potrzebuj膮cym,je艣li spotka艂abym na swej drodze g艂odne dziecko to nie przesz艂abym oboj臋tnie,wi臋c nie ple膰 j臋zorem po pr贸偶nicy:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie powinno si臋 psom dawa膰 cz臋sto w膮tr贸bki, bo ma ogromne ilo艣ci witaminy a, przedawkowana bardzo szkodzi wi臋c dawa膰 tylko od czasu do czasu jako przysmak je偶eli psiak jest m艂ody, to dawaj mu te偶 surowe ko艣ci, tylko nie d艂ugie drobiowe, bo 艂ami膮 si臋 na ostre kawa艂ki i mog膮 psa nawet zabi膰, najlepsze s膮 ciel臋ce, chocia偶 ci臋偶ko je dosta膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
popytaj w okolicy, gdzie mo偶na kupi膰 ta艅sze mi臋sko dla psa ko艂o mnie niedaleko jest zak艂ad drobiowe i wo艂owe wychodzi dwa razy taniej ni偶 w sklepie, tylko kawa艂ki nie s膮 takie eleganckie, jak na wystawie, co chyba psu akurat zupe艂nie nie przeszkadza zawsze po takich zakupach dostaje surowe przez dwa dni i po prostu je uwielbia poszukaj jakiej艣 rze藕ni, gospodarstwa w kt贸rym hoduj膮 czy czego艣 w ten dese艅 i popytaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam M贸j Pupilek czasem je jak Pies/karma w batonie lub sucha/, czasem je jak Pupilek /to co wy偶ebrze przy 艂awie lub lod贸wce/ kotlecik lub kie艂baska, a czasami mix, czyt. je to co Stado: kanapk臋 od Pana, p膮czuszka kawa艂ek bo akurat jest pora na kawk臋. Pracuj臋 nad tym by karmi膰 go np. raz dziennie bo wtedy zjada karm臋 i nie musz臋 je wyrzuca膰 lub dokarmia膰 g艂odniejszych od niego bidulk贸w. Ale tak powa偶niej to chcia艂aby mu gotowa膰 jakie艣 mi臋siwo + warzywko i co艣 jeszcze. Makaronu jako艣 nie lubi. Potrafi wr臋cz oddzieli膰 od mi臋sa i wyplu膰 go obok miski. Czasem gotuj臋 mu kasz臋 j臋czmienn膮. Ale tu mam dylemat czy psy mog膮 t臋 kasz臋 je艣膰 czy inn膮 kasz臋 lub ry偶???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mi weterynarz powiedzia艂, 偶e kaszy psu nie powinno si臋 dawa膰, bo psy 藕le trawi膮 kasze lepiej dawa膰 ry偶, jak ugotujesz ry偶 razem z kawa艂kiem mi臋ska czy kostki albo na mi臋snym wywarze to psu powinien smakowa膰 i pami臋tajcie, 偶e cebula i czosnek s膮 toksyczne dla ps贸w, nawet niewielkie ilo艣ci, je偶eli nie wida膰 od razu szkodliwych skutk贸w, odk艂adaj膮 si臋 i po pewnym czasie skumulowane mog膮 psa zabi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poczytaj o BARFIE. najlepsze dla psa :) A jak ju偶 musisz karm臋 to np.orijen te royale i inne to syf

Udost臋pnij ten post

Ja swojego owczarka karmi艂am karm膮 such膮 g艂贸wnie. Jeszcze wtedy nie by艂o takiego wyboru, teraz mo偶na kupi膰 na prawd臋 dobre jako艣ciowo produkty w przyst臋pnych cenach. Du偶y wyb贸r jest tutaj: http://www.e-pazur.com/index.php?k8,psy-karmy-suche

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja pieskowi gotowa艂am jedzenie. To nie jest wcale pracoch艂onne. Do najwi臋kszego garnka jaki mia艂am wrzuca艂am 艣wie偶e mi臋so. R贸偶ne rodzaje: kurczaka, wo艂owin臋,wieprzowin臋. Wszystko pokrojone w kostk臋, do tego warzywa: w艂oszczyzn臋 mro偶on膮 bo tego mi si臋 ju偶 kroi膰 nie chcia艂o oraz kasz臋 lub ry偶 zale偶y co mia艂am. Mi臋so gotowa艂o si臋 godzin臋, warzywa i ry偶 wrzuca艂am na ostatnie 20 min. Wychodzi艂 z tego poka藕ny gar jedzenia, dzieli艂am to na porcje i mrozi艂am. Zawsze dzie艅 wcze艣niej wyci膮ga艂am z zamra偶arki a przed podaniem dolewa艂am troch臋 ciep艂ego mleka lub podgrzewa艂am lekko w mikrofali. Polecam ten spos贸b bo te wszystkie puszki to syf, nawet ten zachwalany royal canin.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja swojego nauczy艂am jes膰 tylko such膮 karm臋 Royal Canin. Zawsze kupuj臋 te du偶e opakowania w http://www.interzoo-adam.pl/, bo maj膮 dobre ceny. Nigdy nie pr贸bowa艂am gotowa膰 mu jedzenia, bo wydawa艂o mi sie to zbyt pracoch艂onne i trzeba o tym pamieta膰 codziennie. Czasem dostanie jakie艣 ko艣ci z obiadu, ale rzadko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja gdzie艣 czyta艂am, 偶e na przyk艂膮d dawanie surowego jajka bedzie powodowa艂o, ze sier艣膰 b臋dzie b艂yszcz膮ca. Jednak ja wol臋 wzi膮膰 psa do psiego fryzjera (http://www.fryzjerpieskow.pl/), 偶eby mia艂 艂膮dna sier艣膰, a od偶ywia膰 do dobrej jako艣ci karmami.

Udost臋pnij ten post

nie ma gotowych karm "dobrej jako艣ci" dobry jest BARF, ale troch臋 kosztuje je艣li gotujecie sami, to pami臋tajcie o proporcjach mo偶na te偶 zrobi膰 raz w tygodniu mi臋cho, poporcjowa膰, cz臋艣膰 zamrozi膰, rano/wieczorem wyci膮gacie, p贸藕niej mieszacie z wype艂niaczami i gotowe warto doda膰 olej, ewentualnie suplementy niezb臋dne dla danego psa (stawy, sier艣膰 itp)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jania23
Ja kupuje Royal Canin Yorkshire mo偶na j膮 kupi膰 niedrogo trzeba tylko znale藕膰 dobry sklep zoologiczny online http://www.zwierzakowo.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja z moj膮 siuni膮 d艂ugo si臋 m臋czy艂am. W og贸le nie chcia艂a je艣膰. Jak ju偶 znalaz艂am jak膮艣 karm臋, kt贸r膮 tolerowa艂a to nie na d艂ugo. Zjad艂a p贸艂 worka i potem znowu to samo. I tak metodami pr贸b i b艂臋d贸w znalaz艂y艣my Petvit臋. Dobra karma, ma du偶o mi臋sa. Je ju偶 drugi worek ze smakiem. Nareszcie bo ju偶 si臋 zaczyna艂am ba膰 powoli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneczkalaleczka
Je偶eli chodzi o przysmaki to kupuje dla mojego psiaka te z firmy Maced - mega mu smakuj膮 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mirabellkaa22
Ja swojemu psiakowi daj臋 przysmaki firmy Maced. Maj膮 je zar贸wno dla ma艂ych jak i du偶ych ps贸w. Moja siostra ma yorka kt贸ry jest bardzo wybredny ale te mu smakuj膮 . My艣l臋 偶e warto sprawdzi膰 jak Tw贸j piesek na nie zareaguje :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fankaaanka
tylko firma MACED!

Udost臋pnij ten post