Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wypada dac na komunię maj 2014

Polecane posty

Gość gość

Zostaliśmy z mężem zaproszeni na komunię dziewczynki, jest to córka siostry mojej mamy. Nie jesteśmy chrzestnymi. Przyjęcie będzie w restauracji? Ile wypada dać?

Gość gość
nie ile wypada tylko na ile was stać zresztą sama jestem przeciwniczką mega drogich podarunków na komunie

Gość gość
tyle na ile cie stac

Eh, katolicy. Tylko, kasa, kasa, kasa. Kup mu Pismo Święte, podaruj łańcuszek z medalikiem.

Gość gość
Jeśli chcesz dać pieniądze to 100zl uwazam ze wystarczy.

Gość gość
też uważam że 100 zł góra 150

Gość gość
Eh, katolicy. Tylko, kasa, kasa, kasa. Kup mu Pismo Święte, podaruj łańcuszek z medalikiem. --------------idiotko wyobraz sobie ze kazdy pomysli tak jak ty ,i dziecko dostanie 15 bibli i 16 medalikow

Gość gość
Tu autorka - chcę dac pieniądze, bo uważam, że prezenty typ pismo święte czy medalik to od chrzestnych, a że rodzice ponosza koszty, to czujemy się w obowiązku coś dać. Myślicie że 100 i bombonierka będzie OK?

"Idiotko"? Jakie to katolickie :(. Tak trudno ustalić z pozostałymi, co kto kupuje dziecku? Kupcie mu jakąś encyklikę JPII, żywoty świętych, obrazek z wizerunkiem świętych.

Gość gość
Nie pytam tu o wymiar duchowy, bo jestesmy katolikami i będziemy przyjmować komunię świętą i modlc się w intencji małej - tu porad nie potrzebujemy.

Skoro muszą zwrócić się koszty, to jak najbardziej daj pieniądze. W końcu pierwsza eucharystia dawno przestała być sakramentem i stała się komercją.

Gość gość
17:37 - nie chcemy kupować dziecku nic konkretnego - własnemu chrześniakowi dałam pieniądze z przeznaczeniem na rower i z kilku "składek" został zakupiony taki jaki dziecko chciało. Nie jestesmy krezusami, a lepszy jeden solidny rower niż 5 encyklik - to jest dziecko, a nie seminarzysta. dziękuję ci za porady płynące z dobrego serca, ale one się nie sprawdzają.

Gość gość
17:38 - może pomódl się o rozum, OK?

Jesteście tacy dwulicowi, komunia powinna być przeżyciem duchowym. Żenujące.