Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dojrzałe kobietki proszę nie ścinajcie włosów na krótko!

Polecane posty

Gość gość

Piszę to bo obserwuję w Polsce dziwny trend. Jeszcze się na niego się nie łapie (mam 25 lat). Chodzi ogólnie o to ,że kobiety po 40tce, a nawet wcześniej ścinają włosy na bardzo krótko. Ich fryzury przypominają męskie. Wygląda to bardzo źle i postarza. Nie chodzi mi o to ,żeby miały długie włosy do pasa, ale są pośrednie długości np do ucha czy przed ramiona. Jeśli chodzi o gęstość włosów to ok zgodzę się ,że z wiekiem nie są już aż tak gęste, ale to bardziej widać przy króciutkich fryzurach - takie prześwity skóry. Uwierzcie nie wygląda to dobrze w większości przypadków.

Gość i ty Brutusie
dlaczego bo tobie sie nie podoba? to twoj problem wykacznie twoj 🖐️

Gość gość
dlaczego ? bo im dobrze radzę. Nie tylko mi się to nie podoba. Poza tym nie chce usłyszeć za 10 lat ,że powinnam ściąć włosy na krótko bo wszystkie tak robią :)

Gość i ty Brutusie
bobrymi radami jest pieklo wybrukowane :)

Gość gość
chyba dobrymi a nie bobrymi :) oczywiście każda ma wolny wybór, ale warto też zastanowić się jak wygląda to w oczach innych. Kobiety po 40tce mają już mniej estrogenu. Przez to ich rysy robią się bardziej męskie. Do tego męska fryzura i efekt gotowy.

Gość exdebillmobilny
Bzdura, kwestia doboru fryzury.

Gość gość
zgadzam się widze u siebie w pracy jak dziewczyny po 30 skracają włosy i wygląda to tragicznie bo nie są to modne fryzurki tylko takie jak u starych bab taki ale modelowany grzyb z króciutkich włosów, dziewczyny strasznie się tym postarzają i pozbawiają kobiecości, poza tym to nie modne, dobre może dla jakiejś tłustej 50, 60 z lat 80

Gość gość
miało być tłustej 50, 60 handlarki bazarowej z lat 80,

Gość gość
no a jak jeszcze taka dziewczyna założy ciuchy ale stara babcia to juz w ogóle tragedia- brak wyczucia mody i gustu

Gość gość
nie dobrymi radami tylko chęciami :P i zgadzam sie z autorką.

Gość gość
Zgadzam się .Mam 41 lat ( ale dzięki niebiosom) gęste i ani myślę to ściąć ....Owszem nie noszę włosów do pasa ( bo to też u 40+ z cienkimi piórkami wygląda zle ) Ja mam taką długość by nosić rozpuszczone-ułożone lub zrobić swobodnie kitkę .Koleżanki ,które ścinają włosy bo tak wypada ...Śmieszą mnie...

Gość gość
Ale no kolaczkowska joasia dobrze wyglada i w krótkich mimo 48 lat

Gość gość
Moja kierowniczka miała włosy gdzieś do podbrodka, a potem ściela je i ma grzywkę, a z tyłu przyciete prawie jak o faceta, wygląda strasznie

Gość gość
Bardzo dobrze, nie ścinać drastycznie. Jest tyle ładnych kobiecych fryzur niekoniecznie do pasa.To chyba jakaś polska tradycja ,że kobiecie po 40tce już nie wypada. A ja właśnie zamierzam nosić długie włosy :)

Gość gość
w Polsce jest taka tradycja i dziwne ze o niej nie słyszałyście. mężatce ścinano włosy w dniu ślubu co było znakiem że już nie jest do wzięcia i to pozostało trochę w naszej kulturze dlatego 40 nie chodzą z długimi włosami

Gość gość
A niech tam ścinają. Mi nie przeszkadza, konkurencja mniejsza:). Ja zawsze siebie wyobrażalam sobie jako babcię z koczkiem i choćbym miała sztucznego koka dopinać, taką babcią będę. Malutką, zasuszoną, uśmiechniętą staruszką w koku, okularkach lenonkach, dżinsach, hipisowskiej tunice i trzewikach wiązanych na niewielkim obcasie, coś ala łowickie.

Gość gość
Zgadzam się, według mnie taka kobieta, która zetnie te włosy, to już "kończy się", w tym sensie, że przestaje byc kobieca, wypada z gry i staje się babcią na emeryturze. A szkoda, bo widziałam już pare babek, ktore się nieźle trzymały i potem po ścięciu włosów różnica kolosalna. Włosy to jeden z najważniejszych czynników urody kobiety, tak samo jak zęby. Trzeba o nie dbać.

Gość exdebillmobilny
Dziwne, ja mialam krotkie wlosy od zawsze, bo mi nie rosly, urosly dopiero po 30 jak zaszlam w ciaze i fajnie bylo, ale postarzylo mnie to bardzo, teraz tuz przed 40 wrocilam do krotkij fryzury ( no ok, nie bardzo krotkiej, bo wlosy za uszy) i odmlodnalam znowu, a jak znam siebie to za chwile zetne na 3cm i bedzie super:) bo w takich mi ladniej:)

Gość gość
to samo sobie pomyslałam dobijam do 40 tki włosy taki długi cieniowany bob do łopatek kolor ombre wygladam w tym młodzieńczo , niech scinają niech wyglądaja jak własne ciotki dzieki takim idiotkom mężczyzni zachwycaja się moim wyglądem , konkurencja znikoma

Gość gość
przykładem może być np. Ewa Drzyzga :) wygląda 10 lat młodziej niż jak miała krótkie

Gość gość
Ja jestem facetem i z miejsca skreślam dziewczynę która jest tak obcięta. Jest to dla mnie kompletnie aseksualne. Dziewczyna powinna nosić długie włosy i tyle w temacie. Dziewczyny myślą że jak się tak obetną to im to pasuje a to niestety nie prawda, wygląda to okropnie. Przykład Katarzyny Zielińskiej, zobaczcie jak wyglądała w długich włosach a jak wygląda w krótkich. Krótkie postarzają i obrzydzają :) pozdrawiam wygląda jak stara baba ;/

Gość gość
nie do każdej dojrzałej twarzy pasują długie włosy, a poza tym jaki sens mieć długie i ciągle spięte? najczęściej panie wolą wygode i nie lubią jak wlosy wpadają na twarz, pełno dojrzałych kobiet ceni sobie wygodne płaskie buty i krótka fryzurę nie wymagającą poświęceń;) niestety

Gość gośc150
SAMA PRAWDA gdzies ostatnio przeczytałam, że w Polsce wiek kobiety można poznać o po długości włosów :D - długie włosy - licealistki i studentki - włosy za ramiona - 25-30lat - do ramion jakieś boby, wyprostowane - 30-40lat a potem im kobieta starsza tym włosy krótsze i bardziej natapirowane :D

Gość gość
Możesz Moor, jeżeli masz idealną symetryczną twarz, cerę bez skazy.

no mam, a i tak odgarniam włosy z twarzy i szczerze mówiąc nie podobam się sobie w długich.

Gość gość
Oj nie ścinałabym gdyby cholerstwo chciało gęsto rosnąć. Włosy to nie trawnik który nawozem podlejesz i będzie rósł gesty i mocny :-) Niektóre nie mają wyboru, a tylko dobrze dobrana fryzurka :-)

Gość gość
no ja tez tego nie lubie, a jestem kobietą- bardzo mi sie to nie podoba, takie babochlopy z tych kobiet sie robia, moja mama ma 53 lata i jest szczupla, i ma wlosy za ramiona, wyglada dobrze, nikt nie daje jej tyle lat... moje ciocie maja po ok 10 lat mniej od niej, maja krotkie wlosy i wygladaja na swoje lata... cos jest w tych wlosach i figurze, uplyw czasu widac po mamie - nie powiem, ze nie, ale dba o siebie, cwiczy, uzywa dobrych kremow i wyglada bardzo ladnie mimo ze ma juz ponad pol wieku

Gość gość
Bez przesady. Ja uważam, że krótkie włosy są świetne. Grunt to to, aby fryzura była dobrana do kształtu twarzy. Sama nosiłam całe życie długie włosy (a mam gęste i kręcone), a parę miesięcy temu ścięłam je "na chłopaka" i nie spotkałam się z opinią, że wyglądam źle. Wręcz przeciwnie. Najważniejsze, aby fryzura pasowała do osoby.

Gość gość
zawsze chwalą kobietę inne kobiety jak zetnie włosy ;) tak jakby sie cieszyły, ze następna zawitała do ich grona