Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy właściciel zwróci część kosztów za remont mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Od 8 miesięcy wynajmujemy mieszkanie. Odmalowaliśmy już jeden pokój, teraz mamy zamiar odmalować dwa pozostałe, przedpokój i kuchnie. Czy możemy poprosić właściciela, aby za to odliczył nam chociaż coś od czynszu?

Gość tankuje za free
nie wiem ja remontuje mieszkania tylko na fakture 🖐️

Gość gość
to zależy czy będzie ładnie pomalowane, a poza tym malowaliście dla siebie a nie dla niego ,po waszej wyprowadzce będzie pewnie malował kolejny raz

Gość Paula z pod samiuśkich taterek
Nie wiem czy się orientujesz ale remontujesz czyjeś mieszkanie bez zgody i wiedzy właściciela. Z takim podejściem to się nie nastawiaj na jakiś zwrot. Ewentualnie po remonciku może was wywalić za złamanie umowy. :) Jeśli się coś zmienia w wynajmowanym mieszkaniu to należy konsultować to z właścicielem a wszystkie materiały brać na fakturę aby mieć podstawę do rozliczenia.

Gość gość
a co macie w umowie? bo wg kc malowanie ścian wewnętrzynych to domena najemcy

Gość gość
Wlasnie.Ewentualne remonty wymagajace nakladow finansowych nalezy konsultowac z wynajmujacym.Jak chcecie tam dluzej mieszkac i stad to malowanie,to juz nie problem wynajmujacego.Chyba ze oddal Wam do dyspozycji jakas nore,ale to trzeba bylo ujac w umowie,ze odnowicie,ale za to czynsz bedzie przez X czasu nizszy.Moi najemcy maluja przy wyprowadzce,dzieki czemu kazdy kolejny wprowadza sie do czysciutkiego mieszkanka.Nie mozna samowolnie decydowac o remoncie i oczekiwac,ze wlasciciel bedzie partycypowal w kosztach,bnw najnormalniej w swiecie moze nie miec na to w danym momencie kasy,albo uzna,ze remont nie byl niezbedny.

Gość gość
a kto powiedział ze chcemy remontować bez jego wiedzy? to już dawno zostało ustalone

Gość gość
mój właściciel powiedział, że mogę sobie remontować, ale on nie odda mi ani złotówki

Gość gość
Jak jestes taka madra,to trzeba bylo z wlascicielem uzgodnic nie tylko remont,ale tez rozliczenie kosztow,a nie teraz pytac nas.

Gość gość
Bez uzgodnienia z właścicielem mieszkania nie można niczego robić w nie swoim mieszkaniu na własną rękę.Skoro sama malujesz to twoja sprawa.