Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elf śródziemnomorski

90 % polaków i tak przegra życie przez sytuację gospodarczą jaką mamy.

Polecane posty

Polki to wiadomo. Poratują się dając d**y tej garstce bogatych, którzy tu są albo angolom, a my zwyczajnie będziemy do końca życia wegetować i robić za marne grosze, a w życiu nie spotka nas nic nadzwyczajnego. I tak przewegetujemy do siedemdziesiątki i emerytury, a wszystko przez rząd. W normalnym kraju człowiek ma z życia prawie same przyjemności, a Polak to całą młodość spędza w klasach, salach na zajęciach, potem dorosłe życie w pracy za marne grosze, które starczają tylko na opłacenie rachunków, a resztę czasu odpoczywa by mieć siłę na następny tydzień ciężkiej harówy, podczas gdy w wielu innych krajach ludzie lepiej zyją na bezrobociu niż u nas, Ci którzy pracują.

Gość gość
Powiedzialabym ze to taka mała zbrodnia ludobójstwa. To juz ni chodzi o sytuacje gospodarcza, ale o utrudnianie życia na każdym kroku. O to ze w sadach jest korupcja i bez kasy nie wygrasz żadnej rozprawy, o to ze ni da się prowadzić działalności gospodarczej, o to ze oszukują ludzi ze studia to jakie prestiż, o to ze pracując ciężko i uczciwie zmarnujesz życie na liczeniu pieniędzy od pierwszego do pierwszego, o oglupianie ludźmi szmirami w TV żeby zamknęli mordy, o zabijanie naszej tożsamości, niszczenie miast , budowanie marketów, o to ze wszystko przeliczaja ja forse.

Gość gość
Polacy nie czują się Polakami, nie czują żadnej dumy tylko złości nienawiść do własnego kraju i do siebie nawzajem. Co jest naprawdę polskie w tym kraju, polskie, porządne, markowe, wyjątkowe. Nic, slyniemy z najgorszej jakości wszystkiego. Nikt nie kontroluje oszustów, nikt nie dba o jakosc. Ludzi juz nic nie obchodzi, byle do pierwszego zmeczyc

"Powiedzialabym ze to taka mała zbrodnia ludobójstwa. To juz ni chodzi o sytuacje gospodarcza, ale o utrudnianie życia na każdym kroku. O to ze w sadach jest korupcja i bez kasy nie wygrasz żadnej rozprawy, o to ze ni da się prowadzić działalności gospodarczej, o to ze oszukują ludzi ze studia to jakie prestiż, o to ze pracując ciężko i uczciwie zmarnujesz życie na liczeniu pieniędzy od pierwszego do pierwszego, o oglupianie ludźmi szmirami w TV żeby zamknęli mordy, o zabijanie naszej tożsamości, niszczenie miast , budowanie marketów, o to ze wszystko przeliczaja ja forse." Nic dodać nic ująć. Perfekcyjnie napisane.

Gość gość
Tzn. Ja bym jeszcze cos dodała, ale nie wiem co, może ktos madrzejszy się wypowie.

Pieprzyć już emeryturę, a co z młodością? Najlepszy okres w życiu, a hajsu zero.

Gość krezelka
W Sudanie na pewno czułbyś się lepiej. Pracowałbyś 2 godziny uprawiając maniok. A resztę czasu leżałbyś się opalając przed swoją lepianką :D Człowieku, to,że posiadasz lodówkę znaczy, że znajdujesz się w 15% najbogatszych ludzi na świecie. Nawet w Europie nie jesteśmy tacy biedni. Jedź sobie do Albanii, Bułgarii czy też na Białoruś. Zobaczysz sobie jak żyją inni. To, że powstał ten temat jest wyłącznie sprawą cywilizacji. NIGDY nie będzie Ci dobrze jeśli będziesz widział, że sąsiad ma lepiej. Nie narzekaj.

Gość krezelka
Co mnie denerwuje to to , że Polacy to takie narzekające pipki. Nic się nie podoba, zawsze jest źle. A bo ktoś ma lepiej ode mnie. Nawet na kafe to widać. Nie da się tutaj napisać, że lepiej Ci się powodzi bo zazdrosne typki od razu próbują popsuć Ci humor. A nie lepiej ! Wmawiają,że to prowokacja bo mierzą wszystko swoją miarą.

Gość gość
elf śródziemnomorski przestań wylewać żale nieudaczniku tylko weź się do roboty

Gość gość
i jeszcze ta propaganda sukcesu, że nie masz prawa powiedzieć, że coś w tym kraju jest nie tak, bo to od razu zakwalifikują cie do nieudaczników życiowych albo leni...i wieczne pocieszanie się,że gdzies mają gorzej więc ty nie masz prawa narzekać. analogicznie jeśli urwie ci nogę to i tak powinieneś być zadowolony bo ktoś obok ma raka...