Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mogę dac do zjedzenia trzyletniemu dziecku? POMOCY!

Polecane posty

Gość gość

Tak wyszło, że muszę się dzisiaj zając trzyletnim Chłopczykiem. Nie wiem co mu mogę kupic do jedzenia.... Jakieś papki mam zrobic czy on normalnie gryzie?

Gość gość
Hy hy hy

Gość gość
zabierz go do mcdonald

Gość gość
Daj mu chipsy ewentualnie frytki i piwo by mu w gardle jedzenie nie stanęło :D

Gość gość
Słuchajcie nie umiem postępowac z dziecmi. One już w tym wieku normalnie gryzą, mają wszystkie zęby? Mam go karmic, czy takie dziecko posługuje się sztuccami? Przede wszystkim, co mogę mu dac do zjedzenia? Zupę - papkę czy rzeczywiscie cos w Fastfoodzie kupic?

Gość gość
cycki mu usmaż

Gość gość
Mogę mu kupic coś na wynos? Np. w subwayu kanapkę albo chińszczyznę czy nie? Proszę Was o rozsądne odpowiedzi. Może ktoś z Was ma dziecko w takim wieku. Niestety muszę się nim zając a nie mam okazji nawet porozmawiac z mamą dziecka...

Gość gość
Mogę mu kupic coś na wynos? Np. w subwayu kanapkę albo chińszczyznę czy nie? Proszę Was o rozsądne odpowiedzi. Może ktoś z Was ma dziecko w takim wieku. Niestety muszę się nim zając a nie mam okazji nawet porozmawiac z mamą dziecka...

Gość gość
Kup mu jakąś kanapkę ;) nie napychaj go jakimś badziewiem z Mcdonald ;) do tego soczek i po problemie :) ewentualnie jakiś lekki obiadek.

Gość gość
Dzięki:)

Gość gość
zrob mu kanapke, ale jak cos to chlep bez skorki. albo serek, np danio, albo jogurt owocowy moze byc np. do tego soczek albo herbata... takie dziecko zje tez zupe jarzynową czy np piers z kurczaka. powinien sam jesc widelcem tylko mu pokroj na mniejsze kawałki

Gość gość
Dzięki:) To może zrobię warzywną zupę i zmielę ją blenderem? Kupię w takim razie jakiś serek do tego np Danio. Dzięki Wam za odpowiedzi.

Gość olamonolablus
nie miel, to juz duże dziecko, podryzie:) chyba że ma problem typu "nie lubie marchewki, nie lupie groszku i tego też nie lubie" to wtedy zmiel, nie bedzie widział co je:D

Gość gość
a na co ona ma ochotę ?

Gość gość
Jeszcze nie wiem, Chłopczyk ma trafic do mnie za jakieś półgodziny a odebrany zostanie dopiero jutro rano. Niestety nie mam nawet czasu porozmawiac z jego rodzicami:( Wiem, głupia sytuacja ale to nie są zbyt odpowiedzialni ludzie i znowu nie mieli co zrobic z dzieckiem wiec podrzucili bratu a brat musi pilnie wyjechac i mnie jako kolezanke wyblagal o pomoc:P Dlatego jestem przerazona, bo nie umiem sie zajmowac dziecmi. Mam pol godziny na ewentualne zakupy w sklepie, bo obawiam sie, ze dziecko nie zjadlo pozadnego obiadu u tego mojego kolegi:(

Gość olamonolablus
a może naleśniki? mało roboty a dzieci przeważnie lubią, tylko zapyatja małego jaki dzem lubi

Gość gość
O super pomysł:) Nawet umiem robic bardzo dobre! Kupię na wszelki wypadek NUtellę i jakieś dwa rodzaje dżemu. Synie marnotrawny właśnie nie ma żadnych fajnych propozycji w necie prócz opisu rozwoju dziecka i np warzyw które może spożywac. Uznalam, ze szybciej będzie zapytac się na forum na którym pewnie siedzi jakis rodzic dziecka w takim wieku. Poza tym nie mam jak zapytac się matki dziecka, bo jej prawie, że nie znam.

Gość gość
Normalne domowe jedzenie. Z resztą sam ci powie co mu smakuje. Unikaj tylko jakiś dziadostw typu fast foody, zupki instand, cięższe batoniki. Kruche ciastko wystarczy.

Gość gość
Zrob zupę i nie miel , taka Ala rosolek z kurczakiem, marchewka, moze byc makaron, ziemniaki itd. Kanapki z czym zechce ( napewno ci powie). Do picia woda, soki, herbata. Pomiędzy jogurt, ciasteczko dla zacieśnienia więzów i bedzie dobrze

Gość gość
Dobrze Ci radzą:)