Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiacych od 2 3 miesiaca mm

Polecane posty

Gość gość

Kiedy zaczelyscie wprowadzac inne pokarmy po troszku? Po 4 mcu?

Gość gość
ja karmiłam tylko piersią 2 miesiące, w trzecim zaczełam dokarmiać, a po 4 przeszłam całkiem na mm i zaczełam wprowadzac nowe pokarmy, z tymże ja już mam starsze dziecko więc nie bawiłam się w " dwie łyżeczki 1 dnia i oczekac 2 ni, a potem kolejne 2 łyżeczki...." - od razu dostał całą porcję (daję słoiczki) - teraz ma 4,5 miesiąca i mamy już wprowadzone marchewkę, ziemniaczki, pierwszą zupkę, a z deserów to jabłka, banany i brzuskwinie jakoś przy pierwszym posiłku załapał jak się je - podobnie jak starszy :)

Gość gość
Karmiłam synka praktycznie od początku mlekiem sztucznym, pierwszy słoiczek z marchewką dostał w dniu ukończenia 5. miesiąca. Również nie bawiłam się w 2-3 łyżeczki na początek. Za pierwszym razem dostał pół słoiczka 125 g, następnego dnia to samo, a po obserwacji, czy nic się nie dzieje, kolejne smaki. Całe słoiczki (te mniejsze) zjadał 2 tygodnie później, duże (190 g od 7. miesiąca).

Gość gość
Ja po 4 m-cu. Karmiłam małą piersią, ale musiałam dokarmiać i w 3 m-cu odmówiła współpracy, więc zostało tylko mm. Od 8 m-ca w zasadzie jadała już większość domowych zup. Muszę przyznać, że wielkim żarłokiem może nie jest, ale za to nie zamyka się na nowe smaki - mimo że ma swoje ulubione jestem w stanie namówić ją na próbowanie czegoś nowego.

Gość Morelcia
Ja po 6 miesiącu tak jak lekarz zalecał. W 5 jedynie jakieś soku powoli dawałam.