Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magnolia86

czy to ciąża bliźniacza ?? POMOCY

Polecane posty

Gość Magnolia86

Witam, Bardzo proszę Was o radę, czy któraś z Was tak miała ?? Ostatnia miesiączka 26.03. 23.04 wykonałam test i wyszedł pozytywnym następnego dnia udałam sie do gin na badanie usg choć to dopiero 4tydzien W opisie: Pecherzyk ciązowy o sr ok 5mm na usg widac bylo również maleńką kropkę ( ale w opisie mowa tylko o 1 pecherzyku) Za to lekarz dodał zapis ze w prawym jajniku dwa twory mogące odpowiadać torbielom ciałka żółtego ( czyli rozumiem że dwie komórki) Czy jest duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej ???? W sierpniiu 2013 zaszlam w ciąze i na pierwszym usg co prawda pózniej niż teraz o jakieś 2 tyg widać było 3 pecherzyki z czego zostały 2 ładne widoczne z bijącym serduszkiem niestety w 9tc straciłam te bliżniaki. Baardzo boje sie powtorki z sytuacji, czy któraś z Was miała tak i miala ciąze pojedyncza czy podwojna? Mam na mysli te dwie kropki widniejące w jajniku...

Gość gość
spokojnie, u mnie w 9 tyg, juz bylo widac ciaze blizniacza uspokoj sie a co mowi dokladnie lekarz

Gość Magnolia86
wiesz co, mówił ze widać narazie jeden ale musi mnie poinformować ze jest szansa ze mogą byc dwa chodzi o to co jest w jajniku bo w macicy narazie widac jeden pecherzyk + małą kropkę... boje sie ciązy mnogiej, bardzo chciallabym jedno bo już mamy jedną córcie

Gość gość
ciąża rozwija się w macicy, a nie na jajniku, na jajniku możesz mieć torbiele

Gość gość
a ta kropka to może byc np. krwiak

Gość Magnolia86
tak, ale chyba chodziło mu o to ze w jajniku pękają pęcherzyki graffa i to są chyba pozostałości po tym....

Gość Magnolia86
wiem ze jest jeszcze b wczesnie bo to dopiero 4tc czyli ok 2-2,5 tyg od zapłodnienia ale bardzo chcialabym wiedziec czy szanse na blizniaki są spore, dlugo zastanawialismy sie z mezem nad drugim dzieckiem a tu nagle bliźniaki :((

Gość gość
tez jestem w podobnej sytuacji i obawiam się podwójnej.... u mnie wyjaśni sie juz za tydzien mam nadzieje, dziewczyny czy u Was od początku bylo wiadomo ze blziniaki i juz to sie nie zmieniło? Czytalam ze duzo pecherzyków sie wchłania...

Gość gość
mi sie wydaje ze skoro cos w jajniku ptzypomina peknete pecherzyki i są dwa to jest duza szansa na bliźniaki

Gość Magnolia86
o matko :( moze sie wchlonie...bo ta druga kropka byla malutka

Gość gość
dziewczyny, coś więcej w temacie????

Gość gość
up up up ;-)