Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka ma 7 miesięcy i nosi ubrania 80 86cm

Polecane posty

Gość gość

czy to normalne?

Gość gość
Nie, zakładasz jej zbyt duże ciuszki :P

Gość gość
waży 8kg, ale nie wiem ile ma wzrostu, wiem że ubranka na 80cm są idealne, 86cm są lekko większe, ale minimalnie. Wszędzie pisze, że ten rozmiar jest na 1-2 lata... nie wiem co o tym sądzić......

Gość gość
dodam, że w rozmiar 74 praktycznie nie wchodzi

Gość gość
Ja wiem ...Moj syn ma 5m i zakladam 74-80cm.A kurtka 9-12m jest w sam raz.Spodnie dresowe 6-9m sa np za krotkie.

Gość gość
gosc 18,19 aha i syn tez wazy 8kg

Gość gość
gość a jakiej jest dziecko postury? Wysokie czy pulpecik? U Na mała jest bardzo wysoka, nie jest w ogóle pulpecikiem.. ale mąż ma 198cm wzrostu, a ja 178cm...

Gość gość
synek na moje oko wyglada jak 10cio miesieczniak.Jest taki w sam raz ,gruby nie jest.

Gość gość
jak bylam u poloznej ,to powiedziala,ze waga idzie perfekcyjnie ze wzrostem syna.

Gość gość
no właśnie u Nas też mała rozwija się proporcjonalnie tzn. wzrost idzie w parze z wagą, obwodem główki, klatki piersiowej etc. Wszystko jest prawidłowo - poza tym, że dziecko ma 7 miesięcy a wygląda na roczne. Każdy naprawdę mówi, że to niebywałe. Intelektualnie także jest strasznie mądra, sama już pije z butelki, z kubka niekapka, sama siedzi i wstaje na nogi i za ręce prowadzona normalnie chodzi. Do tego wyciąga ręce jak chce żeby ją ponosić, pokazuje paluszkiem co chce, mówi normalnie mama, tata, tak, nie, daj... Największe różnice widzę w kolejkach do lekarza pediatry, gdzie rówieśnicy mojej córki są jeszcze mali, no i wyglądają tak jak moje dziecko w 4 miesiącu życia...

Gość gość
Jeżeli myślisz, że rozwój intelektualny Twojego dziecka ma związek z jego wzrostem to mylisz się. Moja córka jest drobna, ma 10 miesięcy i nosi ubranka na 68/74. Potrafi praktycznie wszystko to samo, co Twoja, z tym, że stawia już samodzielnie pierwsze kroki.

Gość gość
no to ładnego tucznika masz :O

Gość gość
Normalne. Przecież każdy jest inny

Gość gość
z tym, że 7 miesięcy a 10 miesięcy to jest naprawdę bardzo duża różnica........ także autorka faktycznie ma chyba wyjątkowe dziecko

Gość gość
tzn wzrost ok ,ale co ma do tego rozwoj dziecka ???Wlasciwie nic.Moja corka byla drobna i mala i w wieku 7m siedziala i chodzila w lozeczku.A w wieku 8,5 m poszla juz normalnie ,bez trzymanki.W 7m trzymala sama kubek ze slomka i pila.Synek jest wiekszy bo ma 5m a wyglada na 10m i rozwojowo tez jest ok turla sie ,obraca sie pelza,zabawki juz lapal jak mial 2 m.Wazy 8kg ale wyglada dobrze nie jest wychudzony ale gruby tez nie jest.I tak jak mowisz glowka i reszta wszystko proporcjonalne do wagi i wzrostu

Gość gość
nie wiem gdzie kupujesz ubranka..ale moim zdaniem rozna jest rozmiarowka czasem zawyzona czasem zanizona...np.w pepco jest zanizona..

Gość gość
W pepco ubranka są nie wymiarowe.

Gość gość
kupuje głównie w H&M, Next...

Gość gość
moj ma 4mce i nosi ubranka na 74 wiec zadnych odchylen od normy u ciebie nie widze.

Gość gość
Macie jakieś wielkie tuczniki.

Gość tez tak mialam zawsze
ze musialam kupowac corce ubranka wieksze niz na jej wiek. Ale teraz ma 4 lata i nadal musze jej kupowac ubranka wieksze - tj na 5-6 lat sa w sam raz. Ale nadal jest o wiele wyzsza od rowiesnikow - tzn ma wzrost przecietnej 5.5 latki. wiec nie przejmuj sie - potem mzoe sie to zmienic

Gość gość
mówiący 7 miesięczniak :D no to mi ktoś tu poprawił humor :D

Gość gość
A moje dziecko to ma 3 miesiące i już tańczy kankana. Masz jakieś opóźnione dziecko w rozwoju. Ludzie, 7mczne dziecko, które mówi? Bajki to na cartoon network.

Gość gość
Wczoraj w temacie o 3 latku w pieluszce pisała laska, która twierdziła, że jej pięciomiesięczna córka mówiła, a gdy miała rok mówiła zdaniami :D.

Gość gość
e tam - mój jak się urodził i mi go na brzuchu położyli to powiedział mama i się uśmiechnął, a potem wyciągnął rączki, żeby go przytulić i dał mi buziaka :D

Gość gość
no moja córka mówi - mama, tata, dada, baba, tak, nie ... co w tym dziwnego? Oczywiste jest to, że nie zawsze mówi świadomie i zwraca się do mnie "mama", nie tak dobrze jeszcze nie ma :) Ale podczas zabawy na kocyku, mówi do siebie mamamama... tatata :) jak się bawimy i ją łaskocze to mówi ni ni nie tak piskliwie i się śmieje :) jak jej daję ciasteczko to mówi taa nie widzę w tym nic szokującego ..

Gość gość
a co do mowy u rocznego dziecka- to zdziwiłabyś się, ale ja jak miałam roczek to normalnie odpowiadałam i rozmawiałam. Prymitywnymi zdaniami, złożeniami ale był już ze mną normalny kontakt :) Mam taśmy z nagraniami i datą, więc wiem co mówię

Gość asdfgha12345
Moja skończy 5 m-cy niedługo i też jej się "wyrwie" taaaa, maaaa i pare innych ale świadome to nie jest, i w życiu bym nie powiedziała, że moje dziecko mówi, raczej tak jej się uda po prostu:P A jak miała równo 3 m-ce to płacząc zawołała mmmaaaamaaaa...zwyczajnie jej się udało ułożyć tak język, żeby takie sylaby wyszły:D

Gość gość
Kobieto, weź sobie poczytaj o rozwoju dziecka. Twoje dziecko nie mówi tylko GAWORZY, co jest absolutnie normalne. Ale stwierdzenie, że dziecko w tym wieku mówi jest po prostu śmieszne. Mój tak gaworzy od 5mca i się nie chwalę, bo to z mówieniem nie ma nic wspólnego.