Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolutnie zdrowa

Pieprzyk bolący przy ściskaniu co o tym sądzisz?

Polecane posty

Gość absolutnie zdrowa

Słuchajcie byłam u dermatologa na badaniu znamion - te pieprzyki o które się najbardziej bałam określił jako "nieszkodliwe", natomiast kazał mi na wszelki wypadek wyciąć jeden mały pieprzyk na nodze twierdząc iż jest podejrzany. W trwogę wpadłam niesamowitą zwłaszcza gdy uświadomiłam sobie iż pieprzyk ten, który mam od dawna (jest małym owalem posiadającym w środku małe, lekko wypukłe, okrągłe "jąderko") boli mnie gdy ściskam go z dwóch stron tak jak pryszcza. Sprawa jest o tyle ciekawsza iż boli mnie nie tyle on sam a jakby cała pionowa żyła pod skórą. Spotkałyście się już z czymś takim? Co o tym myślicie? (ja oczywiście zamierzam wyciąć)

Gość gość
dla dlekarza biznes to biznes wszystko jest podejrzane :) he he

nigdy nie mialam pieprzyka bolacego przy sciskaniu, ale zastanawiam sie- napisalas ze dermatolog zbadal C****eprzyki- on je tylko obejrzal i zakwalifkowal jeden z nich do wyciecia? ja mialam wyciety pieprzyk dopiero po badaniu autofluorescencyjnym. wynik przekraczal norme, wiec znamię musialo zostac usuniete. moj dermatolog w gabinecie jedynie obejrzal pieprzyki i te podejrzane wlasnie wyslal na badanie. czy mowilas lekarzowi o swoich obawach i o tym, ze cie boli? mysle ze powinnas to powiedziec zanim pieprzyk zostanie wyciety

Gość gość
Mowilam lekarzowi ale nic a nic nie wplynelo to na jego lekarska bezdusznosc I powiedzial tylko mhm to tymbardziej powinna sid pani udac do chirurga na wyciecie :/ O tym badaniu o ktorym mowisz nawet nie slyszalam - gdzie je robilas? Moj ogladal je tylko pod powiekrzeniem I wybitnie od niechcenia mimo ze bylam prywatnie. Klinika damiana - nie polecam ://

Gość absolutnie zdrowa
HOP HOP???

ja mialam te badanie w akademickiej przychodni lekarskiej. wynik dostalam 10 minut po badaniu. nie pamietam jaki mialam wynik, chyba dobry wynik to taki ponizej 7? nie jestem pewna, to bylo w zeszle wakacje. nie wydaje mi sie, zeby chirurg wycial od razu pieprzyk tylko dlatego, ze dermatolog na oko stwierdzil, ze on nadaje sie do usuniecia... w jakim miejscu masz ten pieprzyk? mi zostala spora blizna po usunieciu... na szczescie miejsce jest zakryte, ale jesli masz ten pieprzyk na twarzy to zastanowilabym sie porzadnie. no i wedlug mnie zdecydowanie powinnas udac sie te badanie autofluorescencyjne- bo moze ten pieprzyk to nic groznego a ty niepotrzebnie bedziesz sobie go usuwac... ja bylam na narodowy fundusz u dermatologa i wszystkie pieprzyki obejrzala, dwa podejrzane wyslala wlasnie na te badanie, potem poszlam z wynikiem i wypisala skierowanie do chirurga. moze udaj sie do innego dermatologa...