Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy nauka obcego języka?

Polecane posty

Gość gość

Jaki wiek według Was jest najlepszy na rozpoczęcie nauki obcego języka dla dziecka?

Gość gość
Ja mieszkam za granica wiec inaczej ale mowilam roznie. Czasem pokazywalam kwiatka i mowilam kwiatek a czasem bloem.

Gość gość
Nawet w okolicach 3-4 lat. Najlepiej w pierwszym okresie program "nauczania"oparty na piosenkach :) Dzieci to uwielbiają.

Nauka bajkami i opowiadaniami piosenkami , sytuacjami codziennymi od około 2,3 roku życia, można uczyć równo z j polskim nie koliduje to. Wiem co mowie robię to zawodowo :-) :-) tzn ucze dzieci obcego.

Gość gość
Albo od "urodzenia" jeśli masz taką możliwość, jak to robią małżeństwa mieszane i w efekcie dziecko mówi w dwóch językach jako native, albo, jeśli to niemożliwe, można spokojnie poczekać do nawet 9-10 r. ż., gdyż w międzyczasie dziecko jest już za stare, by uczyć się jak uczy się mówić, a za małe by uczyć się systematycznie, ze zrozumieniem procesów językowych. Zwłaszcza jeśli masz mało pieniędzy to lepiej odłożyć je na naukę języka w późniejszym wieku, bo jest efektywniejsza niż pakować w naukę 5-6 latka, który wyniesie z tego stosunkowo niewiele, a jego rówieśnicy i tak go potem szybko dogonią.

Gość gość
albo kupic takie ksiazeczki wiesz, takie male w grubymi tekturowym kartkami, namalowany pies i PIES pod spodem ;P tylko ze w innym jezyku

Gość Morelcia
Mnie się wydaje, że nawet w młodym wieku można się uczyć języków. Mój synek miał podstawy przez zabawę już w przedszkolu. Więc zaczął mając 3 latka. Teraz są fajne kursy multimedialne dla dzieci. Jednym z nich jest supermemo, gdzie smok Memo przez zabawę uczy i pomaga takiemu maluchowi zapamiętać. Dla mnie fajna sprawa.

Gość Morelcia
Jak anglojęzyczni są rodzice to już w ogóle super. Znam chłopca, ktorego tata jest anglikiem i mały jest niesamowity. Wiem, że to coś normalnego tak na prawdę dla takiego malucha, ale taka nauka w domu to świetna sprawa. Niestety nie mam opcji takiej, aż nauki synka ale te multimedialne kursy pomagają w nauce w domu, a synek to bardzo lubi.