Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co łaska

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, ile płaciłyście dla księdza za udzielenie ślubu? Tak ja wiem,sakramenty powinny być za darmo,ale w życiu wiadomo,powiedzcie ile dałyście,ja nie wiem,wybieram się do księdza,nie wiem ile dać,wiem,że on powie nic albo w najgorszym wypadku co łaska,ale ile jest stosownie ani mało ani za dużo.

Gość gość
1500 szykuj - to minimum!

Gość gość
500 ksiądz, 100 organista

Gość gość
nie żadne "co łaska" - tylko ksiądz powie ci wprost ile masz zapłacić!

Gość gość
nasz ksiądz nie mówi wprost,najczęściej mówi,że da za darmo i ludzie jemu nie płacą,ja bym z tym źle się czuła,chcę dać chociaż to co łaska dlatego,że ksiądz jest spoko nie jest pazerny,pracuje na siebie jest proboszczem,nauczycielem w szkole i wykładowcą na uczelni,zasługuje na choćby-co łaska,dlatego pytam was żeby mieć jakieś rozeznanie sądząc,że któraś z was dala"co łaska"inna miała wg"cennika"

Gość gość
U mnie w parafi ks.bierze od 600 wzwyż...

O cennikach to czytam tylko na forum :D Mieszkam w mieście gdzie wielu jest księży,trzy parafie i każdy znajomy należy do innej.Nikt NIGDY nie dawał kopert wg cennika !!! Moim zdaniem sami niepotrzebnie robicie zamieszanie :P Ba!!! Sama brałam ślub i księdzu siłą wcisnęłam kopertę bo jej nie chciał ! Jedynie co organista powiedział - 100 zł.

Gość gość
No widzisz Potwór z Bagien a u mnie w parafi nie obedzie się bez dokładnej ceny i tyle ile ks zaśpiewa tyle młodzi placa:(to tak jak z ludzmi ze sa ludzie i parapety i sa ksieza i ksieza i tyle w temacie i nie uważam by ktoś tutaj robil zamieszanie jak sugerujesz.Nam ks zaspiewal na dzień dobry 600zł....

Gość gość
Ja dałam księdzu 300 zł. Zakonnica za przystrojenie kościoła brała 150 zł. Kolejne chyba 150 zł dostał organista+skrzypaczka.

Gość gość
heheh gadasz tak tylko teraz a jak przyjdzie co do czego to skulisz leb jak malowane ciele i grzecznie polozysz kase na biurko:)