Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie jest wam przykro że pracujecie a i tak was nie stać na wiele rzeczy

Polecane posty

Gość gość

bo mi tak, dzisiaj byłam w centrum handlowym po leginy ale i tak szukalam najtańszych, wydałam na 2 pary 30 zł, ale troche pogolądałam ciuchów i było mi przykro ledwo dostałam wypłatę a już muszę oszczędzać by mi starczyło do 1 :( najtańsza bluzka kosztowała 70 zł :( moje koelżanki w pracy się ustawiły mają wyższe stanowiska i większa pensje i większą swobodę finansową, ja musiałam ostro oszczędzać na jedzeniu by mieć za co zrobić święta ale się udało i byłam z siebie dumna, jednak one zarabiają o wiele lepiej niż ja nie musiały oszczędzać na święta stać je było by po świętach planować zakupy mebli lub sprzętu agd:(

Gość gość
po leginsy

Gość gość
wiem co czujesz, studia, zarobki duzo ponizej 2 tys, kupuje w sh, mozna upolowac super ciuchy, nie zaluj tych szmat po 70zl

Gość gość
Na szczescie tak nie jest ale gdyby tak bylo to z pewnoscia byloby mi przykro

Gość gość
a najgorzej się czulam mijac te małolaty ubrane w ciuchy o wartości przekraczającą moją pensje

Gość gość
to fakt, jest. niby pracuje w miejscu, gdzie wiele moich kolezanek stac na te rozne fajne rzeczy (z roznych wzgledow, przede wszystkim dlatego, ze sa w hierarchii wyzej ode mnie). ja za te sama prace mam dwa razy mniej i tak samo musze sie utrzymac itp. szlag mnie trafia, szczegolnie, gdy spietrzaja sie wydatki (powinnam wymienic okulary, zbliza sie komunia w rodzinie itp itd)

Gość gość
Tylko od ciebie zalezy czy zawsze tak bedzie

Gość gość
ja ciągle kombinuje i lawiruje tak by zaoszczędzić na jedzeniu, ciuchach, butach, lekach i kosmetykach dzięki czemu styka mi do 1 jeśli juz co kupuje to 10 razy sie zastanawiam, kupuje tansze zamienniki lub zastanawiam sie czy dana rzecz mi jest w ogóle potrzebna:( ale jestem tym troche zmęczona, to takie ciągłe łatanie dziurawego wciąz budżetu a jeszcze mi pensje zmniejszyli:(

Gość gość
no własnie one zarabiają wiecej bo miały taką mozliwość by awansować a teraz od kilka lat są ciecia nie mam szans by zarabiać tak jak one:(

Gość gość
Zmien prace? Nie karze ci sie zwalniac , szukaj czegos w miedzyczasie , doksztalc sie ? Sa mozliwosci , lepsze to niz biadolenie

Gość gość
ja odkladam 500zl miesiecznie, dzieki temu mam juz niezla sumke, ale co z tego jak nic nie mam, nic sobie nie kupuje, zal mi wydac 200zl na szmatke, bo wtedy oszczednosci zaczna topniec, wiec tak naprawde zyje jakbym nic nie miala..

Gość gość
a robie dokładnie to co one a nawet więcej bo 1 non stop siedzi na l4:(

Gość gość
Nie karze ci sie zwalniac ciekawe ile zarabia osoba, ktora nie odroznia slowa każe od karze, znajac zycie pewnie duzo...

Gość gość
to nie takie proste zmienic prace zwłaszcza samotnej kobiecie, prawda jest taka ze pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiety chyba ze na smieciówki, a póki co mam umowe na czas nieokreślony

Gość gość
to nie takie proste zmienic prace zwłaszcza samotnej kobiecie, prawda jest taka ze pracodawcy nie chcą zatrudniać kobiety chyba ze na smieciówki, a póki co mam umowe na czas nieokreślony

Gość gość
też ubieram sie w sh

Gość foczka 44
Dopuki ci starcza do 1 to jeszcze nie narzekaj. Ja sie stroje w markowe ciuchy w ciucholadnach za 70 zł to mam cała szafe na lato ciuchów.Ja tez mam takie kolezanki co maja kupe kasy bo męzowie dobrze zarabiaja .a nieraz zazdroszcza mi ciucha jak wyskocze w czyms ładnym np. za 3zł.

Gość gość
Tak robie bledy ale staram sie to kontrolowac , od dziecka mialam z tym problem , pamietam pania profesor w liceum jak mowila - a ty swoje przeczytaj bo jak to zobacze to bede mosiala ci stopien o trzy obnizyc - a pozniej dostawalam 5lub 4 . Do tego jeszcze 16 lat poza Polska i znikomy kontakt z jezykiem robi swoje a prace mam taka ze nie duzo po Polsku pisze( jestem tlumaczem dochodzacym duzo mowie a karteczke stempluje instytucja zamawiajaca tlumacza )

Gość gość
z takich najpilniejszych wydatków powinam kupic sobie nowy portfel bo mój stary az wstyd wyjmować, nowe okulary albo chociasz wymienić oprawki i najdroższa zabawa czyli wizyta u dentysty i to nie jedna

Gość gość
i gdzie w tych leginsach będziesz chodzić ? :o

Gość gość
ja właśnie we wtorek wybieram się pierwszy raz na zakupy do lumpeksu mam nadzieję że będzie tam coś ładnego bo naprawdę nieraz jestem w szoku jak się dowiaduję jakie ładne ubrania ludzie kupują w lumpeksach

Gość gość
właśnie że ubrania też kupuje w sh i nie zazdroszcze im tylko poprostu jest mi przykro najzwyczajniej w świecie bo jest mi ciężko finansowo, ciesze sie że mi styka do 1 bo zawsze moze byc gorzej, ale jak słysze co nowego sobie kupiły albo planują nowy zakup a ja mam w portfelu 5 zł przed wypłatą to komu by nie było

Gość gość
No to nie ciekawie , szczegolnie z tym dentysta, a w przychodniach nie macie w Polsce dentystow ( to chyba za darmo jest)

Gość gość
lumpach teraz mozna znależć ubrania jakościowo lepsze niż w sieciówkach

Gość m ądralIa
to ty autorko jesteś poza Polską?

Gość gość
niby na NFZ za darmo ale też trzeba doplacać,

Gość gość
ja już ręce zacieram jestem ciekawa jak odnajdę się w tym lumpeksie

Gość gość
w Polsce

Gość m ądralIa
tłumaczem jesteś?