Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy zawsze będą smutni, zgorzkniali i nieszczęśliwi

Polecane posty

Gość gość

Dochodzę do wniosku że Polacy nigdy nie będą zadowoleni z życia. Nawet jakby Polska stała się najbogatszym krajem świata a zarobki, socjal, opieka zdrowotna i drogi były najlepsze na świecie to Polacy i tak by narzekali. Nawet jakby nie było bezrobocia, to Polacy i tak narzekaliby na pracę,a jakby zarobki i poziom życia był bardziej wyrównany to i tak jeden by zazdrościł drugiemu że tamten ma więcej i lepiej zarabia. Nawet w krajach biedniejszych od Polski (tak, są takie!) ludzie bardziej potrafią cieszyć się życiem niż w Polsce, nie są aż tak ponurzy i zawistni jak Polacy. Polacy zawsze będą narzekać, nieważne jakby się w Polsce działo, to Polacy i tak będą nieszczęśliwi. Dlatego że z natury są malkontentami i smutasami, idealizują i gloryfikują przeszłość, inne kraje, niczym nie potrafią się cieszyć. Poza tym strasznie przeżywają swoją biedę, to że na wiele rzeczy ich nie stać, zbyt poważnie do wszystkiego podchodzą. Przejmują się wszystkim, szybko wpadają w czarną rozpacz, załamują się od razu. W innych nawet biednych krajach ludzie są silniejsi psychicznie, nie przeżywają wszystkiego tak jak Polacy.

Gość gość
Bo sa wredni. I zyja przeciw innym

Gość gość
Polacy tacy wlasnie sa. niema pracy- zle, jest praca - to tez zle bo ja pracuje a ty w domu siedzisz, itd itd itd

Gość Złośliwi
To prawda.Polak jest zawistny, zazdrosny i podły.Wiecznie narzekają i nie daj Boże żeby sąsiad, czy znajomy miał lepszy samochód,czy mieszkanie.Zaczną pisać donosy i pisać wydumane opowiadania skąd to posiada? Wiedza że ciężko pracują całymi dniami

Gość gość
nic dodac nic ując ,moze nie mam super pracy ale na swoje potrzeby mi wystarcza ,nie mam zony kobiety wydaje tylko na siebie czasem kupi cos drogiego np drogi rower w cenie samochodu ;) stac mnie nie pale nie pije nie szlajam sie po barach wiec przez kilkanascie miesiecy sobie z wypłaty odkładałem az go zakupiłem ale treaz widze ile jadu w kazdym zdaniu jest w moim kierunku przeciez ani nikomu nie zabiore ani nie dam mnie tez duzo rzeczy wkurza ze nie mam ze mnie nie stac ale co mi da biadolenie nic ,za kilka pokolen powinno juz byc ok tak mysle to wszystko pozostałosci komuny