Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natka0902

ugryzienie przez psa

Polecane posty

Gość natka0902

Pomóżcie co robić bawiłam się z psem,pochyliłam się a on ugryzł mnie w górną wargę.Krew mi trochę leciała ale przykładałam okłady z wody utlenionej i okłady z lodu.Czuję jakby mi to puchło chociaż już mniej. Doradżcie mi co robić czy poczekać z tym do jutra czy jechać na pogotowie? co jeszcze mogę zrobić? bardzo dziękuję za każdą poradę?

Gość gość
powinno się zagoić, ale trochę dłużej niż normalnie trochę pies bakterii ma w pysku

Gość natka0902
Mam nadzięję że do jutra nie będę miała już opuchlizny chociaż ślad i tak będzie. Pies był szczepiony w zeszłym roku czy to wystarczy czy nie ma wścieklizny?

Gość akomasara1
Ja bym nie czekała. Wolałabym aby ktoś na to spojrzał.

Gość wifigdańsk
czyj to był pies twoj czy obcy? dowiedz się czy był szczepiony. najlepiej od rauz jedz na pogotowie, moze grozic ci tężec. mnie co prawda ugryzł iedys moj wlasny pies ( w zabawie-rzucalismy patyki i on zamiast zlapac kija to zlapał niechcący moją rekę) ale jak zlapał to mialam krwawiące rany w 5 miejscach. polałam od razu wszystkim co mialam w domu i fakt- do lekarza nie poszłam a powinnam,nic się w efekcie nie stało ale wiem ze mimo wszystko i tak powinnam pojsc i zle zrobiłam.

Gość gość
Raczej nie ma wscieklizny, ale nalezy go obserwowac, jesli w ciagu kilku dni zaobserwujesz zmiany w jego zachowaniu, np. slinienie, zeza, porazenie - natychmiast zgos sie na pogotowanie.

Gość gość
tezec? moglby sie pojawic pod warunkiem, ze pies bawil sie w brudnej zarazonej ziemi.

Gość natka0902
To jest mój pies. Szczepiony był w zeszłym roku.

Gość gość
no to spokojnie, bez obaw, zagoi sie

Gość natka0902
Poczekam do rana jak będzie to nadal puchło albo będzie się coś z tym dziać to posłucham waszej rady i pójdę na pogotowie.

Jutro bedziesz miec ware jak murzy. Pies twoj,ciapnal cie z milosci. Nie nakaladj tylko jasnej szminki ,bo bedziesz wygladac jak po botoksie. W pon powinna opuchlizna zejsc.Nie obiecuja ze calkiem,ale bedizesz miec powabne usta ;)