Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwono bordowo różowa wybroczyna na nóżce u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Nawt nie wiem jak to opisać. Corka ma 2,5 roku. Ostatnio na nóżce dostała mała plamke która zaczęła sie rozrastać. Poszliśmy do lekarza ktory stwierdził ze jest to cos z grzybica związane. Dostaliśmy antybiotyk ktory nie pomógł ale moim zdaniem pogorszył "objaw". Jak dotykam nóżki córki to jest takie "górkowate". Nie swędzi ani nie boli. Wiem ze nie moge pytać co jest ale moze jakies pomysły żebym mogła obejrzeć zdjecia w necie i "pomoc" lekarzowi? Jestem w uk

Gość gość
Pomoże ktoś? Wiem ze nie jest was wielu teraz ale moze ktoś cos....

Gość gość
Proszę!!! Wiem ze wiele z was powie "dobrze ci tak, pojechałaś to masz" ale ja naprawdę potrzebuje "pomocy". Jak nie to w czerwcu mam urlop i jadę do Polski ale moze przed wyjazdem ktoś mi pomoże?

Gość gość
daj zdjęcie tego

Gość gość
poszukaj dermatologa

Gość gość
moze to nowotwór? skoro sie rozrasta? i wygląda jak opisujesz!

Gość gość
Przestań z tym nowotworem!Proszę cię autorko o zdjęcie ,bo mój synek miał chyba to samo,przynajmniej tak wnioskuję z twojego opisu.Przez kilka tygodni się rozrastało,ale w ten sposób,że robił się okrąg a środek stawał się pusty.Dziś została po tym tylko biała plamka.

Gość exdebillmobilny
I co lekarz powiedzial na ten rozrastajacy sie okrag? Bo ja mam skojarzenie z borelioza? Autorko uderzaj jeszcze raz do lekarza, skoro lek nie pomogl- i tak do skutku.

Gość gość
Borelioza to nie była,bo wyglądało to nieco inaczej.Żaden lekarz nie wiedział niestety co to było:O przepisywali różne maści,więc w końcu nie wiem,która pomogła i czy w ogóle jakaś pomogła,bo być może to po prostu samo zniknęło.

Gość gość
mogło mieć związek z pasożytami bodajże przy gliździe ludzkiej są zmiany skórne.

Gość gość
Pozniej wstawie zdjecia moze to cos pomoże. Tylko ma ktoś jakis pomysł jak to zrobic?

Gość gość
Właśnie to sie rozrastalo. Teraz stanęło w miejscu i tak jakoś dziwne "sine" jest. Jak ktoś mi powie to po pracy wstawie zdjecie nogi moze ktoś bedzie mial jakiekolwiek pojęcie co to moze byc tymbardziej ze wiem ze to nie jest żaden grzyb. Pierwszy raz jak poszłam z czymś innym to tez powiedzieli ze grzyb a okazało sie jak w Polsce byłam ze jest to egzema i corka ma uczulenie na nikiel. Dodam ze ta plama nie ma nic wspólnego z alergia tak mi sie wydaje ponieważ wyglada całkowicie inaczej niż egzema.

Gość gość
Mój synek też miał to na nodze,konkretnie na łydce z przodu.

Gość gość
A co to było?

Gość gość
Właśnie chciałam napisać, że egzema. Moja córka dostała i też się rozrasta. Też na początku było czerwono sine, a teraz już blade plamki zostały. A swoją drogą co dostałaś na egzemę? Mi lekarz nie chciał przepiasać leków ze sterydami. Leczymy nawilżającymi kremami tylko, ale schodz.

Gość gość
No właśnie żaden lekarz nie wiedział co to było.

Gość gość
Nic nie dostałam na egzemę ponieważ u mojej córki egzema jest objawem alergii. Musiałabym eyeliminowac wszystkie produkty i wszystko co zawiera nikiel a także kurz a to jest niestety niemożliwe, a lekarz powiedział ze nie ma problemu moze przepisać leki ktore ukryją egzemę (byłam prywatnie). Ale to ze to sie ukryje to wcale nie znaczy ze zniknie i ze jak nie wyjdzie skórą to wyjdzie w inny sposob i ze lepiej jest zostawic jak jest.

Gość gość
Na co twoje dziecko ma uczulenie? My mieliśmy robione testy płatkowe i z krwi i dopiero nam wyszło skad corka ma egzemę.