Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6345766574567

60 zł za nocleg chłopaka w wynajmowanym pokoju

Polecane posty

Gość 6345766574567

Wynajmuję pokój. Dobrze mi się tu mieszka, ale jeżeli chcę przenocować mojego chłopaka to muszę płacić właścicielce 60 zł za jeden nocleg. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Chłopak się wkurzył i od jakiegoś czasu woli nocować w motelu (jest z daleka), nie chce nikogo dorabiać, poza tym mam bardzo małe i ciasne łóżko, a więc po takiej nocy nikt nie jest wyspany. Nigdy jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Zwłaszcza, że on nocuje tylko raz albo dwa w miesiącu.. Zaczynam myśleć, aby się przeprowadzić. Czy właścicielka ma prawo domagać się pieniędzy za przenocowanie kogoś w moim pokoju???

Gość gość
ma, bo to w końcu jej mieszkanie i ona ustala zasady... ja też kazałabym dopłacić drugiej osobie za nocleg u mnie

Prawo ma :) ale 60 zł to trochę dużo bo przecież to nie hotel żeby właścicielka musiała prać pościel po gościu, a wody nie zużyje za taką kwotę. Prawdopodobnie chodzi jej o to, żebyś nie sprowadzała fagasów :p

Gość 6345766574567
Ok. Czyli jeżeli ktoś z moich współlokatorów mnie kogoś nocował to mam jej donieść, żeby oni też płacili za nocleg swoich "znajomych"?

Gość gość
napisz jeszcze raz, bo nagmatwana ta wypowiedź

Gość 6345766574567
Ja płacę za nocleg mojego chłopaka. A inni współlokatorzy nie płacą za swoich gości, których nocują, bo właścicielka o nich nie wie.

Gość gość
no to nieuczciwie, ze nie wie... mozesz doniesc, jesli chcesz... po co jej mowilas, ze on tam chce spac skoro jej nie ma w mieszkaniu jak rozumiem?

Gość 6345766574567
Właścicielka nie mieszka z nami. Tylko raz w tygodniu wpada do siebie. Bo chciałam być uczciwa!!!!!!! Powinnam się już chyba przyzwyczaić, że za moją pieprzoną uczciwość zawsze dostaję po d***e. Poza tym z moim szczęściem i tak pewnie kiedyś mój chłopak by na nią wpadł. Wolałam być fair.

Gość gość
i bedziesz donosic na tamtych? mozesz, tylko jak mieszkacie w jednym mieszkaniu, to wiesz - atmosfera potem bedzie nieciekawa... zastanów się nad tym, żebyś ty na tym znowu zle nie wyszła

Gość 6345766574567
Czyli ja mogę płacić 60 zł za swoich gości, a oni nie???!!!

Gość gość
ja wiem, ze to niesprawiedliwe - problem w tym, ze ona o twoim wie, a o ich nie... możesz jej powiedzieć, tez bym nie chciala byc w twojej sytuacji - pytanie tylko, jakie sa twoje relacje z tamtymi, bo ze sie obraza, to wiecej jak pewne - ale to bedzie sprawiedliwe, jak jej o tym powiesz

Gość gość
I z tego powodu ich p********l... Masakra. Polaczkowo.

Gość 6345766574567
Wtedy jest uczciwie. Poza tym mój chłopak nocuje raz w miesiącu, a u nich kilka raz w tygodniu ktoś nocuje. To chyba jest różnica? I to ja płacę, a oni nie!

Gość gość
60 to bardzo drogo, ja z resztą brygady, razem dziewięć osób, wynajmujemy dom w łodzi za 20 od osoby i tylko za przespaną noc. dwie łazienki, dwie ubikacje, wliczone opłaty, internet. dom zadbany w pełni wyposażony, oczywiście sprzatany, wymiana pościeli min raz w tygodniu. na umowę, faktura jest. no my to tylko robotnicy budowlani ale taki jest standard max 20 zł za przespaną noc przy pełnym wyposażeniu i góra dwie osoby w pokoju.

Może ja źle myślę, ale zysk to Ty będziesz miała jesli nie powiesz, że będziesz nocować gościa, ale nie wtedy kiedy powiesz, że inni nocują :o A uczciwość to wiesz...

Gość gość
kuchnia oczywiście też i telewizor w każdym pokoju. taki jest standard kwater dla robotników budowlanych, niższy nie wynajmuje się to dla studentów dobre nie dla nas ale my wynajmujemy na kilka miesięcy a płacimy co tydzień z góry

Ależ oczywiście, że p********l, koniecznie anonimem zaczynającym się od słów "uprzejmie donoszę". Niektóre polaczki to jak widać mają we krwi.