Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ratujcie mamy...

Polecane posty

Gość gość

Otóż jestem prawie 5 miesięcy po porodzie, karmie piersią więc okresu nie miałam... wczoraj bardzo lekkie plamienie, nie wiem co mi podpowiedziało żeby wziąść lusterko i tam zaglądnąć.. Podczas porodu trochę pękłam, można wyczuć blizny pod palcami, i w tym miejscu w samym wejściu do pochwy wyrosła mi taka jakby kulka. To nie boli, ale jestem przerażona..Wydaje mi się że wcześniej tego nie było.. Zadzwoniłam do gina a tu termin dopiero na 16 maja.... Co to może być?

pewnie ziarnina- zdarza się. Koleżanka to miała i dostała zestaw różnych leków. Moje dziecko miało ziarninę pępka i smarowanie srebrem jakimśtam :D w płynie przez chirurga pomogło.

Gość gość
o matko jestem przerażona....

Gość gość
nie wiem jak jest z bliznami tam, ale skoro pękłaś to może jest przerost blizny? Tj przy cesarce się zdarza tak pewnie i tam. Idź prywatnie.

Gość gość
Albo poprostu tak Cie zeszyli, ze sie "falbanka" zrobila. Ja tak mam w jednym miejscu i wyglada troche jak mala kulka

Gość gość
to własnie prywatnie mam termin dopiero na 16.. sama w pierwszej chwili myślałam że mnie źle zszyli, ale przecież widziałabym to wcześniej. A zauważyłam to wczoraj dopiero

Gość karmiąca
albo się denerwujesz i czekasz, albo płacisz i masz problem z głowy na drugi dzień - proste.

Gość gość
no mówie przecież że prywatnie dopiero na 16 jest termin

Gość karmiąca
jednego lekarza masz u siebie? zadzwon gdzie indziej.

Gość gość
niby tak, ale chciałam iść do tej lekarki co zawsze, która prowadziła ciążę itd. Plusem jest to że nie boli mnie to ( jedynie podczas sexu na początku). Więc może to nie jest ziarnina

Gość gość
też o tym myślałam, ale to wygląda jak taka kulka mięsa... :/

Gość gość
zostałaś źle zszyta i wystaje Ci prawdziwa kula miesa. Mam to samo

Gość gość
Są kremy na blizny, tańsze, droższe, pewnie trzeba będzie się smarować przez jakiś czas,u mnie pomogło, też miałam kulkę. Dodatkowo niech ginekolog sprawdzi, czy szwy się dobrze rozpuściły, bo może zalegają i trzeba będzie je usunąć, czasami się nie rozpuszczają.

Gość gość
wydaje mi się że wcześniej tego nie miałam. A jak z sexem w waszych przypadkach? Da się z tym żyć?

Gość gość
ej nie panikuj. jak to jest na samym środku taka równa kulka wielkości powiedzmy mniejszego orzecha włoskiego to nie po żadnym szyciu, tylko to podobno coś z pochwy, tylnia ściana czy coś, też to miałam a jak popchałam palcem to weszło głębiej i zaraz sie znów pojawiło. Lekarz mi powiedział że jak nie zniknie to plastyka pochwy, ale na szczęście znikła i to prawie po roku! Ćwicz mięśnie Kegla to przyśpieszy zniknięcie (o ile masz to co ja).

Gość gość
tak ja jak popcham to nie widać, i za chwile znów jest... a jak było u Ciebie z sexem przy tej dolegliwości?

Gość gość
zadzwoniłam jeszcze raz, powiedziałam że pilna sprawa i przesunęli mi na za tydzień

Gość gość
Jak takie czerwone jakby świeże miesko to na pewno ziarnina. Też to mam,ale glebie,na szyjce.

Gość gość
tak własnie takie mięsko, ale czytałam że ziarnina boli, a ja tego nie czuję wcale i dlatego myślę że to może coś innego

Gość gość
a czy któraś mama pozbywała się ziarniny ? jak to wygląda?

Gość gość
Może masz w takim miejscu,ze nie boli. Moja na szyjce boli troszkę przy stosunku,ale nie jakoś mocno. Będę miala usuwana,ale nie wiem czy wypalana czy wycinana. Lekarz rozwieje twoje wątpliwości.