raganella 0 Napisano Kwiecień 27, 2014 Hej! czy ktos z was zavzyna moze dukana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 27, 2014 To nie jest xdrowa dieta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 27, 2014 ja zaczynam. zdrowa nie zdrowa mam to gdzies. nie pytam o opinie wiec sobie darujcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciumi 0 Napisano Maj 2, 2014 Ale motywacja...pierwszy wpis i od razu, że to nie jest zdrowa dieta. Ja zaczęłam 7 marca i mam za sobą 11 kg. Zdrowe i racjonalne odżywianie...ćwiczenia. Pisałam w innym wątku, że żadna osoba z konkretną nadwagą nie wytrzymuje jeżeli nie widzi szybkich efektów. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grubaska12 Napisano Maj 2, 2014 Dukam od wczoraj, okolo 15kg do zrzutu; na razie mam plan robic 3/3 .... podczytuje inne watki zeby sie zmobilizowac; Wiem na pewno, ze cwiczen raczej nie bede robic (doslownie wszystko mi siada, taka mam fizyczna prace!) no i wagi w domu nie mam: od dawna jestesmy ze soba obrazone. Wiem jedno na zdrowej diecie przytylam od grudnia 3kg,:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciumi 0 Napisano Maj 2, 2014 Myślałam, że już nikt prócz mnie nie stosuje tej diety w związku z wszechobecną teorią, że nie jest zdrowa i wyniszcza organizm. Wszyscy moi znajomi słysząc, że jestem na Dukanie dziwią się, że nie chodzę podpierając się o ściany. Ja robię drugie podejście do diety. Szczerze mówiąc jest to jedyna dieta, która przynosi takie efekty i nie jestem wiecznie głodna. Pierwszy raz byłam w 2011r. z efektem 26 kg w 7 miesięcy. Ważyłam 84kg...zeszłam do 58 przy wzroście całe 152. Mój wtedy jeszcze przyszły mąż nie był ze mną na diecie, ale jedząc przygotowane przeze mnie obiady schudł 16kg. Przeszłam metamorfozę, nowa figura, całkowita wymiana garderoby, zmiana koloru włosów z czarnego na blond, prawie nowy przyszły mąż. Niestety wszystko zaprzepasciłam...nie przeszłam w ogóle na 3 fazę i zaczęłam normalnie jeść. Waga powoli wracała...a ja sobie wmawiałam, że taki już mój urok. W marcu tego roku osiągnęłam 81kg. Jechałam tramwajem...i nagle pomyślałam...nie może tak być. Dukan po raz drugi (przez 3 lata próbowałam kilku innych diet i niestety nie wytrzymałam). Zaczęłam 7.03.2014 i mam już za sobą 11kg. Teraz waga spada mi szybciej niż za pierwszym razem...myślę, że to przez małe błędy w tłumaczeniu książki. Np. stosowałam mąkę kukurydzianą zamiast skrobii. Nie czytałam też tak uważnie etykiet. Teraz więcej produktów można dostać. Przedwczoraj dodatkowo zaczęłam biegać. Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Pozdrawiam serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciumi 0 Napisano Maj 2, 2014 Grubaska12...na początek nawet nie wskazane jest ćwiczyć bo to zbyt duże osłabienie dla organizmu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość carolline Napisano Maj 2, 2014 witam, ja plamuje dietę od 5 maja, chetnie się przyłaczę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 2, 2014 Zbyt duża podaż białek skutkuje zaburzeniami metabolizmu i w efekcie rozwinięciem się zmian miażdżycowych. Ponadto obciąża się praca ważnych narządów, takich jak wątroba i nerki. Gdy uszkodzeniu ulegają nerki, rośnie ryzyko powstania obrzęków i nadciśnienia tętniczego, a to z kolei pociąga ze sobą kolejne problemy zdrowotne: choroby serca, bezsenność, podenerwowanie i rozdrażnienie. Nadmiar białek w diecie jest przyczyną zaparć, a to z kolei powodem namnażania się w jelitach bakterii gnilnych, których toksyny mogą stać się przyczyną chorób nowotworowych jelita grubego. Z powodu dużej ilości białek uszkadzają się stawy, pojawiają się alergie, upośledza się wchłanianie wapnia (osłabienie kości). Białka zwierzęce zwiększają ryzyko powstania i gromadzenia się kamieni w nerkach. Większa podaż białek sprzyja też utracie masy ciała, co zostało wykorzystane w diecie proteinowej dr Dukana. Jednak gdy jest ona nieumiejętnie stosowana przez laika, bez konsultacji ze specjalistą dietetykiem czy lekarzem – nie trudno o autodestrukcję organizmu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 2, 2014 trzeba pamietac ze rosliny terz maja białko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grubaska12 Napisano Maj 2, 2014 owszem, nie jest moze to zdrowa dieta, ale czy stosowanie pochodnych amfetminy czy hormonow tarczycowych jest ok? Dieta kopenchaska? Kapusciana? Wszystkie sa szkodliwe. Moze jednak dobrze wklejac takie artykuly dla tych co nie wiedza.... Jak wspomnialam "zdrowa dieta" powinna dzialac, chudnie sie 1kg miesiecznie czyli wcale nie motywujaco a jednak trzeba sobie wiele rzeczy odmawiac, gotowac i robic zakupy tylko dla siebie i po prostu "byc na diecie", wiec.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 2, 2014 to juz zdrowsza moim zdaniem south beach a tez sie na niej ladnie chudnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ciumi 0 Napisano Maj 2, 2014 carolline i grubaska 12 zapraszam na wątek: Dukan od 7.03.2014 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach