Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy oddawanie krwi jest szkodliwe?

Polecane posty

Gość gość
Nie Oddaję w miarę regularnie, więc mówię z autopsji - owszem może być tak, że po oddaniu krwi może opaść Ci trochę poziom hemoglobiny, ale wystarczy właściwe odżywianie i wszystko wraca do normy, zresztą nie zawsze tak jest, tylko zazwyczaj u osób, które mają skłonności do anemii

Gość gość
A skąd ja po oddaniu krwi albo jestem senna ale tylko jeden dzień, albo jak ostatnio dostałam takiego powera że nie mogłam wyczerpać energii ;-)

Gość gość
powera po oddaniu krwi? mi sie wydawało zawsze że to wyczerpuje

Gość gość
Też się wtedy zdziwiłam. Poprzednimi razami po powrocie do domu padałam na łóżko i spałam jak niemowlę. A ostatnio wracam i czuję tyle sił, że tonę węgla mogłabym przerzucić.

Gość gość
oslabiasz organizm.. a tak poza tym wiec o tym, ze ty oddajesz za darmo krew czy tam kilka czekolad, a ta krew nie jest dalej za free oddawana potrzebujacym, jest ona SPRZEDAWANA! i to jest oszustwo, dla tego tez nei zamiemierzam wiecej oddawac krwi., chyba, ze dla konkretnej osoby i to bliskiej!

Gość gość
A co mi po tej krwi? Niech robią z nią co chcą. Ja to robię dla czekolady i podobno jakiś ulg. Zawsze też można sprzedać ją w niemczech.

Gość gość
coś Ci się pomyliło koleżanko wyżej, to nie krew jest sprzedawana tylko osocze i można nie wyrazić na to zgody. Natomiast z tym powerem to faktycznie o dziwo ja tez tak mam, że jakbym miała jakiś doping, owszem w końcu dopada mnie ogromne zmęczenie i czuję się może nieswojo, ale w ciągu dnia po oddaniu to mam dużo sił, raczej dzień później jestem ospała

Gość gość
ja oddawałam krew, jednak mam obfite okresy i nie czułam się z tym dobrze nawet raz na 3 msc. Teraz oddaję płytki krwi, ostatnio miałam tak wysoki poziom że pobrali 2 donacje na raz= 14 czekolad i mnóstwo wafelków. W moim regionie przeliczają jedną donację płytek-250ml na 450 ml krwi, czyli za jednym razem 900ml krwi do karty hdk zostało wpisane :p Po tym nie czułam się ani senna ani słabsza. Należy pamiętać też o tym aby przed donacją udać się do toalety bo bardzo chce się siku pod koniec :P