Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzerwonaKokardka

Sok z pokrzywy na poprawe hemoglobiny w ciąży

Polecane posty

Gość CzerwonaKokardka

Piłyście? Pomogl cos ? :-)

Gość gość
Sk z pokrzywy ma dzialanie diuretyczne, na pewno jest wskazany, zeby nerki sprawnie pracowaly i pecherz sie wypelnial, o poprawie wskaznika hemoglobiny nie nie slyszalam.

Gość gość
Witaj. Może nie wszyscy się zgodzą ze mną.ale jak m syn był mały ok 12 miesięcy.Miał anemię i podawała mu z wodą,albo z herbatką właśnie sok z pokrzywy i nawet lekarz był zdziwiony że tak ładnie wyszedł z tego bez żadnego żelaza. Więc warto spróbować. :)

Gość gość
pokrzywa odtruwa, wspiera pracę nerek i ma działanie krwiotwórcze dobrze też wpływa na cerę i włosy dodatkowo stabilizuje poziom cukru we krwi, dobra dla cukrzyków i osób zagrożonych cukrzycą ze świeżej pokrzywy można sporządzać sok, sałatkę lub gotować jak szpinak przy anemii wskazane są soki cytrusowe, buraczki, szpinak i wątróbka wit C ułatwia wchłanianie żelaza unikaj kawy i herbaty

Jestem w 25tygodniu ciazy, nie mam duzej anemii, moja hemoglobina wynosi 11. Pije sok z burakow, marchewki,jabolka, kiwi, pomarancz, ale nie robie go codziennie,tylko co kilka dni. Duzo czytalam o pokrzywie i rzeczywiscie polecaja na zelazo. Ale chcialabym poznac opinie kobiet ktore pily ja w ciazy

Gość gość
pytaj lekarza- zioła nie każdemu służą w czasie ciąży