Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościównaa

CZEMU KIEDYŚ JAK KOBIETA MIAŁA DUŻO DZIECI...

Polecane posty

Gość gościównaa

To nikt się nieczepial a teraz... Teraz jak masz trójkę to mówią: jacie boo co ty moglas na to pozwolić itp. Bo naprzyklad w dawnych czasach 10 dzieci i było git a teraz 5 dzieci to patologia. Ludzie to idioci. Jeśli ktoś jest bogaty to moze sobie pozwolić a inni nie potrafią tego docenić. Co wy tym myslicie?

Gość aabbcczz
zgadzam sie z toba autorko,tez mysle o 3 dziecku ale boje sie co ludzie powiedza, choc mam warunki ku temu

Gość gość
Bo kiedyś były inne czasy, ludzie żyli w innych warunkach, w innym świecie. Kiedys ludzie nie mieli po 10 dzieci bo chcieli, mieli tyle dzieci bo istaniało duże ryzyko, że te dzieci nie dożyją pełnoletności, bo dzieci w wielu domach były darmową siłą roboczą, bo nikt kobiet nie pytał czy chcą mieć dzieci czy nie. Dzieci po prostu się robiło i nikt się nie zastanawiał, czy będzie za co te dzieci wychować czy nie.

Gość gość
Litości, a co to kogo obchodzi ile macie dzieci, to wasza sprawa i tylko wasza, jeszcze tego by brakowało by się przejmować opinią innych na temat waszej ilości dzieci. "zgadzam sie z toba autorko,tez mysle o 3 dziecku ale boje sie co ludzie powiedza, choc mam warunki ku temu " To twoje życie i twoja sprawa ile będziesz miała dzieci. Żyj tak by przeżyć życie jak najlepiej się da dla ciebie, nie innych, bo masz tylko jedno.

Gość gość
Kobiety się bzykały i zaciążąły.Obecnie mają pozakładane w pizach spirale,jedzą tabletki antykonepcyjne,Masowo stosują tabletki poronne p********iu stąd nie ma dzieci.Obecnie dziewczyny chodzą z kondonami.

Gość gość
Moja prababcia urodziła ogólnie 15 dzieci, przeżyło tylko (albo aż) 9. Jej 6 zmarła nie dożywając nawet 5 lat. Kiedyś zapytałam ją jak przeżyła po każdej śmierci dziecka. A wiecie co ona mi na to powiedziała? Że nie było co przeżywać, bo dom był pełen dzieci i od groma roboty i nikt nie miał czasu zawracać sobie głowy takimi "pierdołami". Kiedyś po prostu było inaczej, kiedyś w ciążę się po prostu zachodziło, jak dzieciak zmarł - to nic, za rok był następny. Moja babcia a właśnie jej córka do dziś ze łzami w oczach wspomina czasy dzieciństwa - głód, bicie, poniżanie. Jak dziś dzieciak zbije talerz to rodzice głaszczą go po głowie i mówią, że nic się nie stało, jak moja babcia zbiła talerz to 4 dni za karę siedziała w oborze ze świniami bez wody i jedzenia. Dlatego nie ma sensu porównywać tego co było kiedyś a co jest teraz.

Gość gość
Kobiety dawniej i dziś się bzykały.Teraz są swiadome i się zabezpieczają/oprócz Polski/ tylko stosują aborcje,a wtedy zaciążąły.