Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PurePower

Moje odchudzanie. Zapraszam :)

Polecane posty

Gość na diecie od jutra
Trzymam kciuki za wasze odchudzanie, bo ja wciąż powtarzam sobie że po 18 nie powinnam jeść- przychodzę z pracy i konia z kopytami mogłabym zjeść

na diecie od jutra: a masz w pracy czas coś zjeść? Musisz jeść :) Twój organizm potrzebuje energii

Gość gość
W ciągu 9 miesięcy schudłam około 9kg, żadnych rozstępów etc. Nie miałam nadwagi, górna granica wagi prawidłowej, zależało mi na zdrowym chudnięciu. Od 6 miesięcy ćwiczę i to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Ciało zdecydowanie zyskało nowy wygląd. Dla początkujących polecam shreda z Jillian, znajdziecie na YT.

Posiłek 1: tuńczyk, masło klarowane, mieszanka prezydencka (mrożonka), kolendra, szczypiorek, jarmuż * wartość odżywcza: B: 28g T: 16g W strawne: 5g kcal: 286 * Zjadłam połowę mniej kalorii niż powinnam na śniadanie, ale nie jestem głodna. Poza tym postanowiłam nie jeść dużej ilości W na śniadanie, żeby nie zaburzać naturalnego spalania tłuszczu: jeżeli nie jemy dużo W przed snem, w nocy zostaje wykończony zapas glikogenu wątrobowego i ok.2 w nocy organizm zaczyna czerpać energię ze zgromadzonego tłuszczu. Dlatego nie chciałam dostarczać mu glukozy *w dużej ilości*, żeby nie zaburzać tego procesu. * We wtorek albo środę kupię wagę, żeby na bieżąco kontrolować wagę ciała :)

Posiłek 2: 11:00 zielony koktajl kawałek banana, malutka pomarańcza, pół dużego ogórka, jarmuż Wartość odżywcza: B: 1g T: 0g W strawne: 17g kcal: 76 kcal :) Dzisiaj z aktywności fizycznej będzie jazda konna jak się uda, jak nie to pójdę pobiegać.

Posiłek (3) 13:30 filet z dorsza, fasolka szparagowa, masło klarowane, papryka, rukola, czosnek, sól * wartość odżywcza: B: 22g T: 16g W strawne: 7g kcal: 258 kcal * Najadłam się bardzo bardzo a tutaj tylko 258 kcal! usmiech.gif Warzywa są cudowne usmiech.gif

Gość little_piglet
Dieta jest najfajniejsza kiedy człowiek odkrywa, że zdrowe jedzenie jest tak naprawdę smaczne i bez konsekwencji. Ja zmieniłam permamentnie nawyki żywieniowe, dlatego nigdy nie miałam efektu jojo. Nie liczyłam też kalori, po prostu wywaliłam cukier i produkty przetworzone z diety. To tak w dużym skrócie. Byłam 177cm/75kg rozmiar 42, jestem 177/62 rozmiar 38. Czuję się z tym naprawdę super! Trzymajcie się kobiety na diecie, bo warto schudnąć.