Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakis potwór na moim balkonie

Polecane posty

Gość gość

W dzien chcialam wejsc na balkon i przez szybe zauwazylam, ze po parapecie balkonowym chodzi jakis strasznie duzy robal. Dlugi na jakies 2 cm, chudy z takimi dlugimi wasami czy nie wiem jak to sie nazywa, a na koncu mial jakby takie szczypce. zblizylam do tego reke ale stal i nie uciekal. Wzielam zmiotke i go chcialm zmiesc na szufelke, a on spadl na podloge i mimo, ze to mialo skrzydla, to tak jakos wolno spadal w dol. Teraz czytam opisy i jak nic wychodzi na to, ze to byl karaluch. Ale skad on w pelnym sloncu na balkonie by sie znalazl. Jestem przerazona, pozamykalam wszystkie okna. Czy Waszym zdaniem moglbyc to karaluch czy raczej jakies inne robactwo?

Gość gość
Karaluch szybko biega, a jak toto było powolne to nie wiem, no i karaluch nie ma szczypiec.

Gość gość
to był chrząszcz

Gość gość
Napewno chrabąszcz?, bo o karaluchach jest napisane, ze wlasnie tak spadaja jak na spadochronie, a o chrabąszczach tego nie przeczytalam. Jak patrzylam na zdjecia karaluchów, to chyba meski typ ma takie na tyle jakby szczypczyki.

Gość gość
To był mini predator

Gość gość
Przejrzalam wszystkie dostepne chrzaszcze i zaden nie ma takich jakby odnód krotkich z tylu a karaluchy to i owszem. Kurde latem siedze na balkonie czesto, a teraz to chyba okna nie otworze. Czy chrzaszcze lataja czy tak szybowcowo zlatuja?