Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobilibyscie na moim miejscu.. Majówka

Polecane posty

Gość gość

Moi rodzice wyjeżdżają na majowke zagranice. W domu zostanę ja, moj brat oraz przyjedzie babcia. Ja mam 22 lata, brat 18. Moi znajomi (młodsi o 1, 2 lata) zaprosili mnie na domek na te majowke. Nie znam ich jakos długo, bo kilka miesięcy ale gdy wychodziłem z nimi na osiedle, pochodzić to sa naprawdę spoko ludzie. Nie obchodzi mnie tak naprawdę ich życie, ze któreś nie ma matury, bla bla. Ważne sa kontakty. A z nimi mam dobre. A co moja mama i brat? Brat naopowiadał jej jakość głupich rzeczy o nich, mama zła, ze jadę. Ok, mam te 22 lata wiec nie ma jakoby nic do gadania. Ale wypominają to w mojej obecności, ze jestem głupia.. A gdyby nie ten domek, siedziałbym w domu. A po co? Wyjazd na 3 dni, nie mam zamiaru zabierać dużo alkoholu. Natomiast moj brat siedzieć bedzie z babcia w domu :p moze jest zazdrosny? Co byście zrobili na moim miejscu? Olali gadanie i pojechali (a mam serio na to ochotę) czy ulegli tej paplaninie rodzinnej, ze jestem głupia i z jakaś "patologia" jadę? Wiadomo, gdyby to był ktos obcy to miałabym jego zdanie gdzieś. Ale to w sumie mama...

Gość gość
! jestem dziewczyna, telefon robi psikusy !

Brat jest zazdrosny że jedziesz bo to on chciał cię bzykać na majówkę i upić alkoholem, a tak to babcię będzie musiał grzmocić.Postaw się na jego miejscu, też byś naopowiadała głupot matce aby cię nie puściła jakbyś miała przed sobą perspektywę spędzenia majówki z babcią.

Gość gość
Jesteś rozsądną dziewczyną. Rodzice mają do Ciebie zaufanie. Jestem dziewczyną w Twoim wieku. Posłuchała bym się jednak rodziców. Zrezygnowała z majówki w towarzystwie tak krótko znajomych, pomimo fajnego dogadywania się na spotkaniach. Czasem warto zrezygnować z miło zapowiadającej się 3-dniówki. Gdybym znała towarzystwo przynajmniej 10 lat to może wtedy zaryzykowałabym taką 3dniową imprezką. Aczkolwiek pamiętaj, że takie imprezy różne mają zakończenie. Weż to sobie do serca i przemyśl propozycję znajomych 100 razy zanim podejmiesz dobrą decyzję. Mamę ma się jedną na dobre i na złe. Znajomi są fajni a za chwilę będą wrogami. Takie życie.

Gość gość
napisz jaką podjęłaś decyzję

Gość gość
Jestem bardziej ku pojechaniu.. Co rovilabym w domu? Pierdziala w stołek? A tak to sie poopalam i pośmieje. Rożnie sie kończy.. Dlatego żadne nie bedzie po pijaku wsiadać za kierownice. Jeszcze tyle mózgu mamy :D mamę ma sie jedna.. Owszem. Ale ona sie bedzie bawić zagranica a ja tu co? To samo tyczy sie tych znajomych. Okej, mogę ich stracić kiedyś tam, ale jednak wspomnienie majowki pozostanie- zważywszy, ze dotąd 2 razy w życiu byłam ba domku. Tak jak piszesz, wydaje mi sie, ze jestem rozsądna dziewczyna, jednak cos mnie ciągnie.. A co mianowicie? Opcja czillingu z ludźmi, z którymi dobrze sie czuje!