Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy jest się na tyle starym aby móc wg was mieć dziecko

Polecane posty

Gość gość

bo tak 18-tragedia 25 za młoda o życiu nic nie wie 40 za stara to ile jest okey, tak abyście nie obrażały?

Gość gość
jeśli czuje się gotowym , ma prace i mieszkanie

Gość nomadic
Według wielu kafeterianek to tak z tydzień przed menopauzą zeby zdazyly sie wyszalec i wybawic heheheheh A obiektywnie: lekarze twierdza ze im kobieta mlodsza tym lepiej I bezpieczniej zarówno dla niej jak I dziecka

Gość gość
ja wiem co twierdzą lekarze, jestem mamą, ale podając swój wiek, tak jak młode kobiety i starsze słysze bluzgi, że albo życia się nie zna, albo za stara. Więc według tych wyzywających kiedy pora na dziecko.

Gość la maciorra
W wieku 29-30 lat slyszalam od tesciowej, ze no wiesz, 30 to juz ryzyko.. Troche pozno bla bla.. Wkurzalo mnie to. Jej corka ma 20 lat wiec ucielam, ze ona jest w idealnym wieku. Juz nie wiedziala co odpowiedziec. Zaszlam w ciaze w wieku 31, za 3-4 razem. Urodzilam krotko przed 32 urodzinami. Ciaza prawidlowa, dziecko-poki co-zdrowe. Polozna, w trakcie ciazy, mowila mi, ze fakt (to wiadomo), ze z wiekiem wzrasta ryzyko itd. Ale mowila, ze tak po 35 r.ż.w zasadzie zaczyna rosnąć. Mysle,ze nie ma reguly (oczywiscie do pewnej granicy). Jedna mloda matka ur.chore dziecko, inna zdrowe. To samo ze starszymi matkami.

Gość la maciorra
tO na bank. Rownie dobrze 18-tka moze miec problemy przez zle odzywianie itd.

Gość gość
moja matka miała 41lat jak urodziła, a teraz mój brat jest w szkole plastycznej i niczego nie żałuje.

Gość gość
Mam 30 lat I jestem obecnie w drugiej ciazy. Pierwsza w wieku 18 lat. Kazda byla Inna, ale Ta pierwsza przechodzilam zdecydowanie lepiej. Mimo, ze przy drugiej ciazy mam wieksze poczucie bezpieczenstwa, bo mam wlasne mieszkanie, naszczescie nie kupione na kredyt, fajnegi faceta, stabilna prace. Macierzynstwo w kazdym wieku daje radosc, bynajmniej tam powinno byc. Ale ja osobiscie nie chcialabym rodzic dziecka po 36 roku zycia.

Gość do autorkiii
Więc sama widzisz, że najlepszy wiek to 25-40. Durna pało :D

Trochę to macierzyństwo po 30-tce wydaje mi się demonizowane. Doczytałam, że w ostatnich latach 4-krotnie wzrosła liczba pań, które rodzą w wieku 30-44 lat. Trochę mówi samo za siebie, jak się czasy zmieniają.

Gość gość
chodzi o dojrzałość społeczną czyli gdy mamy wykształcenie,możemy sie sami utrzymać i dziecko także,mamy warunki mieszkaniowe i dojrzeliśmy psychicznie do świadomego macierzyństwa

Gość nomadic
Zgadzam się z gościem z 5;58 bo u mnie wszystko bardzo podobnie prócz tego o mieszkaniu niestety:) Niech każdy sam decyduje o swoim życiu i niech ponosi ich konsekwencje a innym nic do tego. Dodam tylko ze to o rodzeniu po 36r.z. Jest prawda znam osoby w tym wieku które nie mogą donosić ciąży chociaż wcześniej rodziły a znam i chyba 2 kobiety po czterdziestce, z dzieckiem ok ciąża ok a jedna caly czas papierosy, brak dbałości o ciążę wiec widzicie to różnie. Moim zdaniem pierwsze dziecko powinno się mieć do 30 absolutnie nic nie mam do starszych mam to tylko moje zdanie.