Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podpowiedzcie jakis sprytny sposób żeby otworzyc mocno zakręcony słoik

Polecane posty

Gość gość

Próbowałam wilgotną szmatką. Trzymałam słoik między nogami i z całych sił starałam się otworzyc. Od dobrego kwadransa z nim walczę i nie daję rady. Jak otworzyc sprytnie słoik?

Gość gość
postukac krawedzia pokrywki o podloge na ktora polozony jest jakis chodniczek zeby zassalo powietzra potem da sie lekko odkrecic,tylko nie wiem czy to jest sposob inwazyjny dla pokrywki

Gość gość
Spróbuję:) Mój Chłopak tak mocno zakręca te słoiki, że potem sobie nie radzę.

Gość gość
Trzeba mocno uderzyć w dno dłonią, to znaczy tym miejscem wewnątrz dłoni przy nadgarstku najwygodniej, tak pchnąć od nadgarstka mocno. Jak nie podziała to o podłogę kilka razy uderzyć brzegiem wieczka, to u mnie zawsze działa.

Gość gość
podważyć nakrętek nożem żeby zassalo powietrze. ja tak robię

Gość gość
Moja schorowana babcia po 80 sama otwiera słoiki. Chodzi o to aby powietrze się zassało. Ja naciskam dłonią pokrywke po bokach aby podeszło powietrze. Może tez połozyc ścierkę na szfce, podłodze i postukać brzegiem pokrywki. Jak sie lekko zassie to już pójdzie.

Gość gość
Nożem nie podważamy bo psuje się zakrętkę natomiast można albo parę razy pożądnie ale z wyczuciem uderzyć zakrętką o np stół albo przetoczyć słoik tą stroną z zakrętką dociskając jednocześnie.

Gość gość
Udało się. WIelkie dzięki, jesteście niezastąpione. Po co nam faceci?:P

Gość gość
Można tez włożyć pokrywką do dołu, do mocno cieplej wody, prawie gorącej, ale nie zaraz po ugotowaniu. Stukać tez można pokrywką.

Gość STOŁOWYM
zaokraglonym czubkiem noża stołowego lekko podwazyc pokrywkę słoika - wlożyć w szparke pomiędzy słoikiem a pokrywka. działa bez pudła. STOŁOWYM, nie normalnym, bo jak ci sie ręka omsknie, to normalnym sie pokaleczysz

Gość gość
Zależy czy chcesz nakrętkę wykorzystać powtórnie czy nie? Jak chcesz to nie pukaj w nic krawędziami, bo bedą wzniecenia. Pozostaje tylko silna męska dłoń. Jak nakrętkę do wyrzucenia to bierzesz ostry nóż, mała dziurka w środku nakrętki i odkręcasz.