Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaljkaa

już nie daje rady, chcę skończyć to marne życie

Polecane posty

Gość malaljkaa

Nic mi nie wychodzi. Siedze w domu z dzieckiem. Mąż mnie zdradzil, ale niby mu wybaczyłam. Nie mam satysakcjonującej pracy. Nie zrobiłam kariery mimo bardzo trudnych studiow. Dziecko jest strasznie absorbujące wiec nie mam dla siebie czasu, nigdzie nie wychodzę. Caly dzień w czterech scianach. Myslalam żeby zalozyc jakiś biznes, ale nie mam funduszy a z PUP już nie dofinansowują. Poza tym i tak nie mam czasu, bo kto się dzieckiem zajmie? Chcę się zabić. Mąż sobie jakoś poradzi z wychowaniem syna, Przynajmniej będzie miał lżej finansowo bo nie będzie jeszcze musiał utrzymywać żony. Przepraszam, tak się chciałam tylko wygadać.

Gość gość
3maj się! Mnie również czasem dopadają takie myśli, że beze mnie wszystkim żyłoby się lepiej. Ale zabijanie się jest dla mięczaków. Oby szybko u Ciebie zaświeciło słońce!

Gość gość
dziecko do przedszkola a ty szukaj pracy. Jeszcze ze wszystkim zdążysz. Praca, kariera wszystko przed tobą. Głowa do góry.

Gość gość
Pociesz się, ze większość osób nie zrobiła kariery, nie jesteś jedyna, to raz. Dwa, ze zawsze jeszcze tę karierę możesz zrobić jak dziecko trochę podrośnie. Nie siedź w domu. Zapakuj dziecko do wózka i wyjdź na kilka godzin na spacer. Kwitną drzewa i kwiaty, śpiewają ptaki, teraz jest najpiękniejsza pora roku, a ty siedzisz w 4 ścianach. Jak się zmęczysz i pooddychasz świeżym powietrzem, to zaraz radośniej spojrzysz na świat. Czasami jest ciężko, ale trzeba nauczyć się cieszyć z małych rzeczy i krok po kroku odnajdywać radość życia. Pamiętaj, ze na świecie są ludzie, dla których jesteś ważna i którym na tobie zależy. Nie wiem, może masz depresję poporodową, nie potrafię tego ocenić. Wtedy bez pomocy fachowca i rodziny trudno ci będzie samej z tego wyjść.

Gość gość
idz do lekarza, daj sobie pomoc, pewnie masz depresje poprodowa

Gość gość
Daj spokoj pomysl o dziecku,poza tym 90% kobiet tu piszacych ma takie zycie jak ty i jeszcze sie tym szczyca ze facet na nich robi

Gość gość
nie gadaj głupot,w zyciu raz swieci slonce raz pada deszcz... uwierz w siebie,i nie zostawiaj swojego dziecka na tym ziemskim padole tylko dlatego ze masz gorszy czas!

Gość gość
Zostaw męża z dzieckiem na wieczór i wyjdz gdzieś z koleżanką na kawe/wino wyjdz na spacer sama. Ja cie rozumiem bo tak samo siedze z synkiem sama w domu całe dnie, czasem też w weekend. Skąd jestęs?

Gość gość
Hmm w jakim wieku jest dziecko ?

Gość Rafał Ruszkiewicz
malaljkaa - To jest właśnie ten czas aby się zmobilizować i znaleźć czas dla siebie. Nie będzie łatwo ale na pewno efekt końcowy jest fenomenalny. . To co Ci zaproponuje, na pewno Ci się w jakimś stopniu spodoba. Ta propozycja wymaga tylko 3 godziny pracy ale żeby ją wykonać trzeba się najpierw nauczyć. Uczyć się możesz w domu z poziomu komputera :) . To nie jest propozycja biznesowa...choć trochę o nią zahacza. Jest trochę kosztowna ale myślę, że jakoś sobie poradzisz i uzbierasz na to, jeśli tylko zechcesz. Koszt w sumie to około 5000 zł. . O co właściwie chodzi. Chodzi o handel na Forexie. Rynek: Walut, Papierów Wartościowych i Towarów. Koszt kursu Day Trading, autorstwa Sebastiana Urbańskiego to: 400 zł a inwestycja troszkę ponad 4500 zł. Najlepiej sobie poszukać tego w necie. Możesz też skorzystać z specjalnej oferty FxStarter pod tym linkiem: http://fxstarter.pl/ koszt przystąpienia do 4000 zł. . Tak jak mówiłem nie jest to tanie. Praca wymagana przy Day Tradingu to 3 godziny przez 3 dni w tygodniu. . Jest tylko pytanie: Czy Zechcesz Ścisnąć Pośladki Jeszcze Bardziej Niż Teraz, Ściśniesz Pięści i Zęby Aby Osiągnąć Sukces ?? . Czytałem Twoją historię i nie napaja optymizmem :( Ale ja wierzę w Ciebie i dasz sobie radę :) Trzymam kciuki :D . Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość Rafał Ruszkiewicz
Zapomniałem dopisać jeszcze kilka info o Day Tradingu. Koszt kursu to około 400 zł. Najlepsze w tym jest to, że można zacząć od małych kwot. Czyli tak 200 zł miesięcznie wpłacać na konto maklerskie :)

Gość gość
Akysz cyniczna kapitalistyczna swinio. Zarabiaj lepiej na depresji swojej zony.

Gość Rafał Ruszkiewicz
No tak, to nie wiem jak ona ma zamiar wyjść z trudnej sytuacji, jeśli nie ma zamiaru zaryzykować :/ . Jak na razie nic ciekawego jej nie zaproponowaliście oprócz wsparcia mentalnego, co jest bardzo dobrym posunięciem. A co do propozycji jakichś konkretnych rzeczy to nic jej nie powiedzieliście :/ . Kobieta ta też chce godnie zarabiać bo wspominała, że jej kariera zawodowa nie wypaliła. Więc jej coś poradziłem :) Poza tym jak chce zarabiać to i tak będzie musiała na kimś zarabiać. To jest normalne. Ja na niej nie zarobie ani grosza, jeśli już ktoś chce wiedzieć :) . Jestem kapitalistą i na pewno biadolenie nie wyjdzie jej na dobre :( Musi coś wybrać, inaczej nici ze zmian w jej życiu. . Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość gość
matko dziewczyna gada o samobojstwie a jakiś kretyn ja naciaga na lipna robote,niektórzy ludzie to jednak mendy

Gość Rafał Ruszkiewicz
No, mówi o samobójstwie. Tylko, że jej nie wystarczą gadki o tym aby się nie poddawała. Potrzebuje jakieś konkretne rozwiązania. Konkretnym rozwiązaniem dla niej jest, aby wzięła się w garść i znalazła rozwiązanie swojego problemu. . Podałem jej jeden sposób rozwiązania problemu. To rozwiązanie będzie od niej wymagało: dyscypliny. . Lipna robota ??... A powiedz mi co dziś nie jest lipną robotą oprócz etatu za 1200 zł/m. ?? . malaljkaa - Ona potrzebuje porządnego kopniaka, który zmotywuje ją do działania. Użalanie się nad sobą w momencie ciężkiej sytuacji, niczego dobrego jej nie da :( Trzeba jej pokazać światełko w tunelu. Musi zrozumieć, że bardzo dużo rzeczy zależy od jej decyzji. Nic się w jej życiu nie zmieni jeśli będzie biadolić. Musi Się Wziąć W Garść !!!! . Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość gość
daruj sobie i swoje lipne gadki przedstawiciela handlowego,manipulancie

Gość Rafał Ruszkiewicz
malaljkaa - Manipulacja występuje wtedy, kiedy ktoś nie umie Ci podać jakiegoś konkretnego planu wyjścia z sytuacji.

Gość gość
wyjsciem z sytuacji nazywasz naciaganie kogos na jakis durny kurs

Gość ex_debill_zaryczy_soon
dobrze wiesz Rafał, że na Foreksie mało kto zarabia, a już na pewno nie osoba po kursie, jak już to mogłaby zacząć od bezpieczniejszych rzeczy - nawet od akcji, a na foreksa sciągacie w ten sposób dawców gotówki:(

Autorko raczej masz depresję, bo gdybyś myślała racjonalnie to dostrzegłabyś pozytywy - zdrowie, to że ktoś Was jednak utrzymuje, że pewnie nie jesteś jeszcze stara, że jeszcze masa życia przed Tobą. Są okresy, zę nic nie wychodzi - sama miałam taki - trwał...za długo - ani pracy nie mogłam znaleźć ani pomysłu na siebie, ale póki są dzieci puty jest dla kogo żyć i walczyć prawda? W Twojej sytacji ta zdrada byłaby dodatkową motywacją, żeby się uniezależnić od męża i stanąc na własnych nogach, więc - idź do lekarza, walcz z depresją, potem poszukaj pomysłu na zebranie kasy na własną działalność, albo szukaj pracy i wyślij dziecko do przedszkola - samo niestety nie przyjdzie, ale kiedyś w końcu wyjdzie - bo musi, rzadko kto ma przerąbane całe życie! No i do ludzi też wyjdź, posłuchaj co robią, ajk sobie radzą - może się jakieś pomysły nawiną:)

Gość Rafał Ruszkiewicz
Durny kurs a może i nie durny...Skąd możesz to wiedzieć ?? . Sorry ale Akcje też nie są bezpieczne. Zresztą nic co jest na rynku jest "bezpieczne", dlaczego?? Dlatego, że tam na rynku ciągle coś się dzieje. Notowania idą w górę a to idą w dół. . Idiotycznym posunięciem kogokolwiek by było wejście na rynek: Walut, Akcji i Towarów bez przygotowania, tak jak to wspomniał: @ex_debill_zaryczy_soon. Jak w ogóle możesz mówić, że ktoś nie zarabia po kursie ??...chyba mówisz o ludziach, którzy mimo przebytego kursu robią po swojemu albo mówisz o ludziach, którzy mieli pecha i trafili na kurs, który nie pozwalał im zarobić, to się zgodzę :) . CDN

Gość Rafał Ruszkiewicz
Druga sprawa jest taka, że rynki Forex czy jakikolwiek inny, wymaga ciągłej nauki analizy Technicznej i Fundamentalnej. Takie słowa jak: Dajcie Mi Święty Spokój nie mają prawa funkcjonować. . Właśnie kurs ma przygotować potencjalnego tradera (obywatela) do handlowania na Forex. . CDN

Gość Rafał Ruszkiewicz
Poza tym Forex to platforma na której można handlować: Walutą, Akcjami i Towarami. . @ex_debill_zaryczy_soon - Bardzo dobrze mówi. Weź się w garść i znajdź sposób na swoją sytuację :) . Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość gość
koleś, czy Ty to piszesz serio? Czy Ty jesteś ślepy jak kret? Kobieta ma problem psychologiczny i finansowy a Ty jej radzisz inwestować 4000 zł w pitolenie o zaciskaniu pośadków...! Spróbuj wcianąć te super oferty swoim znajomym.

Gość gość
Autorko: proszę, nie trać wiary i ducha! Też mam takie dni, kiedy wszystko mnie dołuje i rozumiem, że Twój stan jest poważniejszy. Piszesz, że nie masz satysfakcjonującej pracy, ae jakąś masz? Może uda Ci się przebranżować abo znaeźc coś innego? I koniecznie musisz gdzieś wyjść, z dzieckiem, ale lepiej bez! Musi być obok Ciebie ktoś życziwy-znajomy, sąsiadka, mama, ktoś może zechce z Tobą wyjść, porozmawiać?

Gość gość
słuszne rady- najpierw lekarz, potem inne sprawy.

i żadnych foreksów - żadnych kursów i inwestowania 4K w naciągaczy, są bezpieczniejsze i łatwiejsze sposoby na inwestowanie - z czasem sobie można i na to popatrzeć - czemu nie, ale trzeba się dobrze przygotować - kto by dobrze zarabiał na tym to by nie miał czasu prowadzić szkoleń - taka prawda - day traderzy raczej przeważnie siedzą z nosem w kompie i analizach, analitycy i szkoleniowcy to tacy, którym nie szło;)

Gość Rafał Ruszkiewicz
No ma problem psychologiczny, to prawda. Ale co jej powie jakiś lekarz ??, że to nie jej wina itp ?? Powinna sama wyjść z takiego założenia i kopnąć w d**ę kolesia i ciągnąć alimenty. To wszystko. Trzeba radykalnych zmian. A nie robić zmiany powolutku byle nie rany się nie otworzyły. . Dobrze, że są ludzie, którzy docierają do jej serca i duszy ale też ktoś musi być co dotrze do jej głowy. A ci co docierają do głowy niestety nie są tak pobłażliwi. Oni kopią w d**ę i wręcz oczekują pełnej mobilizacji. To was może przerażać i dobrze :) . Przynajmniej @malaljkaa ma spojrzenie na problem 2 różnych od siebie osób. I po analizie ich wypowiedzi zdecyduje coś. To jest mój ukryty zamiar. Z jednej strony ma ludzi, którzy głaszczą ją po głowie i mówią: Będzie Dobrze, a z drugiej strony ma gościa, który: Kopie ją w D**ę i mówi: Rusz Tą D**ę. Wybierz Coś !!! . Musi zrozumieć, że są 2 wyjścia: albo delikatne albo radykalne. . Pozdrawiam Wszystkich :)

Gość Rafał Ruszkiewicz
@ex_debill_zaryczy_soon - a skąd ty to możesz wiedzieć, że ktoś na tym dobrze czy niedobrze zarabia ? A w dodatku mówisz bzdury, że ten ktoś nie ma czasu na robienie szkoleń :/ . Analiza Techniczna czy Fundamentalna trwa najwyżej 10 sekund góra 20 sekund. Więc nie mów bzdur. Oczywiście aby do tego doszło trzeba się nauczyć a nauka trwa tak długo, do puki się nie nauczy. . Nie ma bezpiecznych inwestycji, jest tylko dobre przygotowanie się na możliwe przeszkody aby umieć je skutecznie przejść. . Coś jeszcze. Na jednego: Kopacza W D**ę przypada około 100 ludzi co Głaszczą Po Głowie. Wybrałem cięższy orzech do zgryzienia. . pozdrawiam Wszystkich :)

Gość gość
I siedzisz na kafe godzinami...