Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smooooothie

One smoothie a day makes the kilos go away

Polecane posty

Gość Smooooothie

Hej, ostatnio odkrylam smoothies warzywno-owocowe. Postanowilam, ze od obiadu bede wypijala rozne smoothies, są pozywne i bardzo smaczne. Plan jest taki: na sniadanie jajecznica z dwoch jaj, 2 chlebki ciemne lub owsiaka z jogurtem i resztką smoothie. Drugie sniadanie - smoothie Obiad - zazwyczaj coś z miesem z kurczaka lub zupa. Pozniej - tylko smoothies w dowolnej ilosci, nie jestem za tym, zeby sie glodzic. Dzis sniadanie juz zjedzone (jajecznica), na obiad bedzie ryz z warzywami i kurczak, jedno smoothie juz jest - brokuly, porzeczka, szpinak, banany, rabarbar, pomarancza, platki owsiane i siemię lniane plus woda. Zaraz przygotuje drugie:) Ktoś sie przylacza? Aha - 180 cm, 80 kilo.

Gość gość
A sprawdz czy skladzie jest syrop fruktozowy! Nie ma on nic wspolnego z owocami a raczej z cukrem ktory sie odklada, Moim zdaniam jesli masz nastawienie i checi mozesz sama robic soki z warzyw czy owocow

Gość Smooooothie
Hehe ja sama sobie miksuje koktajle, nie są kupne :)

Gość gość
przytyjesz. smoothie są kaloryczne. poza tym myślałam, że potraktujesz ten slogan z tytułu dosłownie, bo picie smoothies przez cały boży dzień na okrągło do normalnych posiłków, to głupi plan. no i jak chcesz dietetyczne smoothie, to powinnaś robić sama z WARZYW

Gość Smooooothie
Przytyc na pewno nie przytyje, w porownaniu do kanapek itp te kalorie są dobre i zdrowe. Przelicz sobie ile kalorii ma jeden banan, 5 rozyczek brokulow, 4 galazki porzeczek, pol pomaranczy, 10 cm rabarbaru, pol dzklanki szpinaku, porzadna lycha platkow owsianych i lyzeczka siemienia plus 250 ml wody?:D Samo zdrowie, bardzo sie ciesze ze odkrylam to, zaluje ze nie wczesniej. Nie wiem gdzie wyczytalas, ze bede pila smoothies DO posilkow, to beda moje posilki (czasami drugie sniadanie, a na pewno podwieczorek i kolacja) :)

Gość Smooooothie
Drugi smoothie juz zblendowany: -banan -3 rozyczki brokulow -10 cm rabarbaru -2 garsci roszponki -lyzeczka siemienia -pol pomaranczy -listek bazylii, bo tak pieknie pachnial:) -pol granatu -4 gałązki porzeczek pełen misz-masz, efekt pyszny :)

Gość 5kg moze nie schudniesz ale
www.greenthickies.com.. na smoothiach mozna fajnie schudnac :-) zwlaszcza jesli sa bez mleka I bananow

Gość 5kg moze nie schudniesz ale
moje ostatnie wynalazki to: nr 1 1 grejpfrut 2 czerwone pomarancze pol szklanki mrozonych wisni nr 2 ananas banan mleko kokosowe szklanka szpinaku nr 3 marchew jablko burak nr 4 mleko migdalowe 4 daktyle suszone lyzka platkow owsianych

Gość Smooooothie
Kiedys musze sprobowac z burakiem, muszę też zaczac dorzucac rozne liscie np. rzodkiewki. Pierwszy dzien za mną, dzis na sniadanie byla jajecznica, na obiad niestety bedzie kotlet mielony i 3 ziemniaki, bo inaczej musialabym wyrzucic, a po prostu nie potrafie wyrzucic jedzenia, no ale tym sposobem nie bede miala juz pozniej nic kuszacego w domu:) Zaraz zblenduje jakis koktajl do pracy:)

Gość gość
Ja takze zaczełam robic sobie smoothies. W tym celu kupiłam nawet osławionego Vitamaxa i powiem, ze jak mi zmiksował na gładki koktajl surową marchewkę, zieleninę, nasiona lnu i lód w kilka sekund to o mało nie padłam z wrażenia. Wcześniej miałam 2 zwykłe blendery i np. siemie lniane zawsze zostawało na dole kielicha, osadzało się na nożykach, a na zamrożonych truskawkach noże stawały.

Gość blendujaca
Blejduj, nie wyciskaj. Beda bardzuej geste a przez to sycace :)

Gość blendujaca
Mozesz dodawac do zblendiwanej papki mleko owsiane. Do zrobienia w domu za grosze. Polecam.

Gość Smooooothie
Hej, ogladalam filmiki z witamaxem i rzeczywiscie jest bardzo polecany. Mnie na razie starczy zwykły, reczny blender, wrecz wole zeby moje smoothie bylo geste, wtedy czuje, ze cos jem:) Przedwczoraj dorzuciłam granat, przy okazji wybrudzilam wszytsko dookola wydlubujac pestki, na pewno nastepnym razem najpier go wyplucze:) Wczoraj jako nowy składnik dorzuciłam awokado - genialne, mięciutkie, dodało takiej "masełkowatosci". Dzisiaj mango, szpinak, roszponka, siemie, platki owsiane, pomarancza, banan. Niestety, przez ta pogodę się pochorowałam, do tego okres i długi weekend w pracy, ale przynajmniej moj zoladek czuje sie dobrze:) Nemesis - ja blenduję, nie posiadam wyciskarki, zresztą wole blendować, wtedy jem całe warzywka czy owoce. O mleku owsianym też czytałam oczywiscie, w ogole o superfoods i kuszą mnie, ale na razie zaczynam pomalutku, żeby nie bylo tak, że utopię duzo kasy a za tydzień mi sie znudzi :)

Gość Smooooothie
Hej dzis na sniadanie 2 kanapki z razowca, ser, ogorek, na 2 sniadanko pol kubka smoothie bo akurat zostalo. Na obiad ryba z ryzem i zblendowana, ugotowana cebulą z pieczarkami. Dzis smoothie tradycyjne z banana, pomaranczy, szpinaku, brokulu, platkow owsianych i siemienia.

Gość Smooooothie
tresc mojej wypowiedzi zostala uznana za spam lol. jajecznica, ryba, jarmuz, szpinak, banany, pomarancze, ananas

Gość Smooooothie
Jutro dzien calkowicie na smoothies,a w poniedzialek pierwsze wazenie, mam nadziee ze drgnelo chociaz o kilogram:)

Gość gość
fajne pomysły, kupuję to!

Gość Smooooothie
Dzień tylko ze smoothies zaliczony, ale było ciezko, czlowiek ma ochote na cos "stalego", do pogryzienia. Jutro na sniadanie bedzie owsianka z owocami, na obiad robie rodzince spaghetti, musze pokombinowac jakie spaghetti zrobic dla siebie zeby bylo "zdrowsze", chyba po prostu zmiksuje pomidory, dodam pieczarki i ugotowanego kurczaka. Oooo albo cos jeszcze lepszego - ostatnio widzialam filmik z robienia makaronu z cukinii - normalnie obieraczka zdzieramy dlugie nitki i to sobie podsmazamy, wyglada jak zielony makaron :D Po obiedzie, do wieczora bedzie smoothie z jarmuzu, ananasa, pomaranczy, banana, rabarbaru itp. :)

Gość Smooooothie
No i pierwsze wazenie dzis bylo - 77,4. Myslalam, ze jest gorzej, mam nadzieje ze z 5 kilo uda mi sie zbic do lata, choicaz bez cwiczen bedzie ciezko ani cialo nie bedzie to samo... ale trudno, sprobujemy :)

Gość Smooooothie
Nie mialam w ogole czasu pisac, ale smoothie jest ze mną prawie codziennie:) Dzis z brokulu, awokado, roszponki, ananasa, pomaranczy, banana, bazylii i siemienia.

Gość lambada90
na szybko, jak ktos ie ma czasu ja polecam smoothie z Rabenhorsta - one sa bez cukru, wiec idealne jesli ktos jest na diecie. i sa pyyyszne! moj ulubiony to DETOX, ale sa tez inne:)

Gość gość
one apple per day keep the doctor away :P