Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic chodzi o alimenty przestal placic

Polecane posty

Gość gość

jestem po wizycie u adwokata. i niewiem co robic. zeby niemiec potem jakis problemow. czy zlozyc papiery do komornika o egzegucje alimentow. czy do sadu okregowego bo siedzi za granica.

Gość gość
byłas u adwokata i o to nie zapytałas????????????

Gość gość
oczywiscie pytsalam sie. ale tak jesli zloze tylko u komornika to on bedzie mial luzik. bo siedzi za granica i nic mu nie zorbia. niesciagna od niego nic. wiec ja moge sie starac o alimenty z funduszu. bo z czego wiem w polsce komornik nic nie pomoze. a sprawa w sadzie bedzie trwala dlzuej.

Gość gość
weż sie do roboty bo pieniędzy wnet nie zobaczysz

Gość gość
mam. jesli ja zloze w maju wszczecie egzekucji u komornika w polsce. mina 2 miesiace o bezslutecznej egzekucji. czyli bedzie to lipiec. zanim zloze papiery do mopsu. dodstane alimenty moze w sierpniu tylko za miesiac biezacy czyli sierpien. a kase za marzec, kwiecien, maj, czerwiec, lipiec. czyli razem.1750zł nie odzyskam. a jesli zloze papiery do sadu o egekucje alimentow z zagranicy. i jesli go znajda to bedzie mi musial zwrocic kase za caly ten okres nie placenia. a z jakiej racji mam mu odpuscic????????

oczywiście ,ze nie odpuszczaj , nawet nie bierze tego pod uwagę Ojciec dzieci ma obowiązek alimentacyjny, w przeciwnym razie może zostać wydany za nim list gończy a nast. po przechwyceniu go trafi do ZK kiedy będzie cwaniakowac i uciekać od obowiązku alimentancyjnego i dlugow sobie narobi

Gość gość
masz łabego adwokata,mozliwa jest egzekucja z zagranicy ajka wiesz w jakim panstwie przebywa

Gość gość
Od kilku tygodni jest temat tych alimentów a dziewczyna dalej nic nie wie.

Gość gość
Autorko to ty pisalas ze były nie płaci bo jego konkubina jest w ciązy ?

Gość gość
wiem ze jest egzekucja z zagranicy. ale niewiem czy jednoczesnie skladac do komornika w polsce i do sadu.

Gość gość
tak musisz najpierw zlozyc dokumenty do komornika w Polsce

Gość gość
Jezu ale jestes p*****la! Bylas u adwokata i znowu nic nie wiesz. Od kilku tygodni walkujesz temat. Nie dziwie sie facetowi ze Cię zostawil bo z taka p*****lowata osoba żyć nie mozna. Podejmujesz sama jakieś decyzje czy o wszystko pytasz na,forum?

Gość gość
kobieto po co zakładasz ciagle ten sam temat?? ostatnio pisałaś że wiesz dlaczego ci przestał płacić zakładając o tym temat. Nie najlepiej zadzwonić do konsulatu? przez konsulat mogą go namierzyć i podać dokładny adres albo nawet adres firmy w której pracuje, proste. Jak będziesz miec te adresy możesz pisać listy żeby ci to zapłacił jak nie komornik niemiecki.

Gość gość
mi chodzi o to czy mozna jednoczesnie tu i tu. a bylam na darmowej poradzie. moloda dziewczyna wiec za duzo niewie.

Gość gość
no i dobrze ci ktoś pisze, zadzwoń lub napisz do konsulatu

Gość gość
mi chodzi o to czy mozna jednoczesnie tu i tu. a bylam na darmowej poradzie. moloda dziewczyna wiec za duzo niewie.

Gość gość
przeciez ja niemieckiego nie znam. bo jesli i tak go w poslce nie ma to komornik nic nie da. jedynie wtedy z funduszu. ale juz zaleglej kasy nie odzyskam. mi zalezy na czasie.

Gość gość
Matko wspolczuje dzieciakowi twojemu bo ma matke niedorajde. www.forumprawne.org wejdź zarejestruj sie, opisz swój problem w dziale prawo cywilne, komornik alimenty egzekucja.

Gość gość
jakbym byla niedorajda to bym nic nie robila w tym kierunku. a nie mam kasy zeby isc normlanie do adowkata.

Gość gość
kobieto jak dzwonisz do polskiego konsulatu to normalne że tam wszyscy znają polski język!!! ba, nawet tam polacy pracują. Wpisujesz konsulat RP w Niemczech i ci tam wyskoczy strona. Ja mieszkam w holandii, wiesz ile ja rzeczy załatwiałm przez polski konsulat i w zyciu nie spotkałam tak kogoś co by po polsku nie gadał i zawsze próbowali pomóc

Gość gość
o arny a ty dalej swoje nie musisz znac jezyka,jest specjalny wydzial komorniczy co posredniczy w egzekucji,jakie to trudne by to sprawdzic,idz do komornika najpierw,on ci wszystko powie

Gość omg kobieto
Kobieto prosze CIE. Ja mam 31 lat I dwuletniego synka, ktorego ojciec nie chce znac, go woli zycie bawidamka. I nie scigam, nigdy nie scigalam I scigac nie Bede go o alimenty, bo mam swoj honor. Postaralam sie o lepsza prace, teraz swietnie zarabiam, stac mnie na wszystko I nie mieszkam w Polsce. I co da sie?

Gość gość
bylam u komornika. nic nie zrobi jak siedzi za granica.

Gość gość
akurat jesli chodzi o uniesienie się honorem to jest tak że dziecko krzywdzisz a s*********i robisz przyjemność

Gość gość
musisz sie postarac o europejski nakaz zapłaty np z sądu

Gość gość
moze ktos byl w podobnej sytacji>?