Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieudana prowokacja na nabiał, kiedy sprobowac znowu

Polecane posty

Gość gość

Niestety sie nie udało a liczylam ze corka wyrosła. Ma 8ms, odkad skonczyla miesiac jest na mm dla "skazowców". Mielismy teraz przeprowadzic prowokacje z nabialem i niestety po tygodniu minimalnych ilosci zaczeło wysypywac :( Boje sie ze to paskudztwo długo jeszcze bedzie sie utrzymywac.

Gość gość
prowokacja? a nie chodzi ci czasem o ekspozycję?

Gość gość
hahahaha prowokacja :D jeeeeeee jenzyk polskim trudą być :D

Gość gość
dwa dni temu bylam z dzieckiem u alergologa z podejrzeniem skazy i kazal mi się zglosic po ukończeniu przez dziecko roku żeby dowiedzieć się jak zrobić PROWOKACJE. wiec autorka dobrze napisala

Gość gość
nie znacie się, chodzi o kanonizację!

Lekarze czesto uzywaja sformulowania prowokacja nabialem, wiec troche ze swoim hejtem przestrzeliliscie. Nasz syn dopiero po 8/9 miesiacu zaakceptowal nabial. Najpierw podalismy mu troche serka kanapkowego, ale chyba najbezpieczniej probowac z jogurtem naturalnym. Ponawialam proby co miesiac, bo u nas zmiany skorne schodzily bardzo powoli.

Gość gość
radze najpierw poczytać o testach prowokacji a dopiero potem się niedouki smiac

Gość gość
napisałam dobrze, ekspozycja jest na gluten

Gość gość
zapytaj alergologa

Gość gość
Zgoda, mówi się o prowokacji, ale nieprawidłowe jest połączenie "prowokacja na". Może być prowokacja czymś. Tu jest błąd.

Gość gość
robiłam po ok. 1,5 - 2 miesiącach bo alergeny utrzymują się do 3 tygodni we krwi. ok. 13 miesiąca mógł już jeść jogurt naturalny ale mleka krowie samego nie daję.

Gość gość
11.20 dzieki, własnie tez próbowalam z jogurtem. Po łyzeczce do posiłku przez tydzien.

Gość gość
zapytam, tylko nie wiem czy do sierpnia czekac czy znów próbowac a dopiero wtedy mamy wizyte

Gość gość
a jaki nabiał podajesz? bo u nas była skaza od 3 mca przeszliśmy z NAN PRO HA (tylko to wcześniej tolerował) na PEPTI, po miesiącu wróciliśmy do HA i nic, jak skończył 6 mcy zmieniliśmy na NAN PRO, i podawałam normalnie jogurciki itp. Zero skazy. Ale mleko sam przestał pić/jeść jak skończył ok 9 mcy w okolicach roku próbowałam podać krowie bo kozie nie smakowało... Pierwszy dzień 20 ml nic, drugi 60 też nic i na 3 dzień 100 ml skaza. Może jeść normalne jogurty, nawet kasze manną ugotowaną na mleku krowim. Ale samego mleka wypić nie może. Wystarczy coś dodać do mleka (a jak wcześniej po 100 ml była totalna skaza, tak w chwili obecnej potrafi zjeść kaszę ugotowaną na szklance mleka i nic) Może akurat tego jednego produktu który podawałaś nietoleruje.

Gość gość
podałam zwykły jogurt naturalny, tzn łyzeczke dziennie

Prosze bardzo - tak jak pisze gosc, mleko jako mleko wprowadzamy w ostatniej kolejnosci, najpierw przetwory i mieso wolowe/cielece. Syn ma prawie rok i jeszcze mleka nie wprowadzalismy, je twarog ze smietana, zolty ser od niedawna, wolowine/cielecine (zaczynalismy od zup na wywarze z tych mies, dopiero potem samo mieso). Duzo rodzicow zle pojmuje wprowadzanie nabialu i oczekuja, ze dziecko powinno byc w stanie jesc caly kubek jogurtu, nawet w tych gotowych sloiczkach np. Jogurt z owocami czy twarozek z osocsmi, na caly sloik sa jakies dwie lyzeczki produktu mlecznego (info od naszej gastro).

Gość gość
No u nas to samo niestety :( ale to ja jestem skazancem, bo piersia karmie. A powiedz jakie kaszki dajesz? W bezmlecznych jest marny wybór...

Gość gość
z samym mlekiem to wiem, ze jako ostatnie, podobnie jak nie oczekuje ze od razu cale porce bedzie zjadac zreszta nie podalabym calej. Od poczatku rozszerzania diety jestem bardzo wyczulona na proporcje, składniki i uwazam zeby w razie co wychwycic cos, co uczula

Gość gość
daje ryzowe-owocowe i z humany,manne owocowa bo po zwykłej byly gazy no i kleiki. Ale szalu nie ma z jedzeniem, bardziej to zabawa jak zje 3-4 łyzeczki to ie ciesze

Gość gość
A spróbuj z kozim mlekiem.

Gość gość
dopiero po alergologu, skonsultuje sie wtedy. wole nie wprowadzac mlek innych sama bo zmiana u nas powodowała odmowe jedzenia

Gość gość
Probe należy podejmowac dopiero jak skonczy rok. Jak bedze dalej alergia to chyba trzeba odczekać kolejne pol roku. Ale o to musisz dokladnie lekarza zapytac. U nas przeszlo jak maly skonczyl rok.