Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hej. Kim ja mam byc?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 17 la i niestety muszee podjac decyzje kim chce byc w przyszlosci. Ucze sie dobrze. Jestem w LO o profilu policyjno-wojskowym, ale nie do konca jestem pewna czy 'policja to dobry wybor. Marze o tym,aby byc ratownikiem medycznym, weterynarzem,czy policjantka.Na prawde nie mam pojecia kim chce byc. Ja chce bpracowac w tych trzech zawodach. Moze. moglabym zostac i policjantka i ratownikiem.Pomocyy.

Gość PakiecikZstu
Bądź sobą, bo inaczej Cie zjedzą :P

Gość gość
nie kumam jaki masz problem? przynajmniej masz jakieś plany., zamiary, masz chrapkę na wykonywanie jakiegoś zawodu, masz pomysł na siebie, wystarczy wybrać jedną z opcji, ja jak kończyłam liceum to nadal nie miałam pojęcia co ze sobą zrobić

Gość gość
nie Rysiem Ochódzkim, nie Kubą Wojewódzkim, nie Majdanem i nie Dodą, bądź sobą!

Gość gość
Jeśli nie wiesz jeszcze dobrze, to lepiej wstrzymaj się z decyzją. Im prędzej poruszasz się w niewłaściwym kierunku tym dalej musisz potem wracać. Rozejrzyj się, idź na staż, czytaj więcej o każdym z zawodów i podejmij decyzję np. za rok.

Gość gość
Tak ale jaki mi doradzacie zawod z tych trzech

Gość gość
a będzie jeszcze gorzej bo wysyłają dzieciaki rok wcześniej do szkoły i one dopiero będą miały problem... a potem rypaj do 67 roku życia, o ile nie wydłużą że trzeba będzie jeb#ć do śmierci, a emerytury nasze oni sobie wezmą

Gość gość
najbardziej pożytecznym z tych trzech będzie zostać ratownikiem medycznym. społeczeństwo będzie ci wdzięczne

Gość gość
nie obrazaj mnie,ze ty nie lubisz policji to nie znaczy,ze mozesz obrazac innych... A poza tym uwarzacie ze bycie ratownikiem jest oplacalne i wgl.

Gość gość
Każdy z zawodów wymaga silnej psychiki i lat nauki. Ja myślę, że wybrałabym na Twoim miejscu weterynarza, bo daje największe perspektywy rozwoju, ale z drugiej strony: wymaga lat ciężkich studiów, nakładów finansowych i po prostu nie każdy może sobie na to pozwolić. Jeśli ty możesz, tzn. radzisz sobie z chemią i biologią, możesz liczyć na przynajmniej częściową pomoc finansową rodziców w czasie studiów - to próbuj. Ratownik medyczny bardzo ogranicza Ci pole poszukiwań pracy - prawie wyłącznie do budżetówki, co oznacza, że pensje, awanse, rekrutacje są zależne od aktualnego zasobu pieniędzy w kasie i aktualnego widzimisię zmiennej władzy. Podobnie policjant - można zrobić świetną karierę w policji, jeśli wyspecjalizujesz się w jakiejś dziedzinie, ale znów - awans, wybór jednostki itd. nie zależy tylko od tego jak Ty sobie radzisz.

Gość gość
weterynarz też mi zawód dla nawiedzonych kozoje#ów zafajdane kundle z robalami w d***e i ryju i koty capiące, wyciskaj im g***a

Gość gość
Tak sie zle wypowiadasz. A ty jaki masz zawod. Siedzisz i sie leniwisz?!

Gość gość
istnieje takie słowo jak ''leniwisz'', głąbie? uhuhuhuhu

Gość gość
Pajacu ty nigdy błędu nie zrobił ś. Nie łap za słówka c***o...